Risc de avalanşă de gradul 4 în Munţii Făgăraş. Toate traseele montane rămân închise

Riscul de avalanşă în Munţii Făgăraş este de gradul 4 la altitudini peste 1.800 de metri, astfel că toate traseele montane din judeţul Argeş sunt şi vor rămâne închise, potrivit unui buletin nivometeorologic emis de către Centrul de Prognoză Sibiu.

Urmărește
81 afișări
Imaginea articolului Risc de avalanşă de gradul 4 în Munţii Făgăraş. Toate traseele montane rămân închise

Risc de avalanşă de gradul 4 în Munţii Făgăraş

Potrivit unui buletin nivometeorologic emis de către Centrul de Prognoză Sibiu, riscul de avalanşă în Munţii Făgăraş este de gradul 4 la altitudini peste 1.800 de metri.

Toate traseele montane din judeţul Argeş sunt şi vor rămâne închise.

Pe de altă parte, Consiliul Judeţean Argeş arată, într-un comunicat de presă, că stratul de zăpadă de la Bâlea Lac, la cota 2000 Transfăgărăşan, măsoară, marţi, 172 de centimetri.

”Peste structurile de placă existente s-au depus deja până la 20 centimetri de zăpadă proaspătă, umedă, după care a urmat o perioadă de încălzire bruscă, ceea ce sporeşte riscul dinamizării zăpezii", arată Consiliul Judeţean Argeş.

Salvamont Argeş îi sfătuieşte pe cei care îşi vor petrece sejurul în zona montană argeşeană să nu încerce să urce pe traseele închise şi să ceară informaţii salvatorilor montani din zonă sau la Dispeceratul Naţional Salvamont.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici