- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (08.11.2016, 14:35)
- Radu Tutulan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3: Nici Guvernul, nici Parlamentul nu au autorizaţii de funcţionare de la ISU
Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, a declarat, marţi, că sunt multe instituţii care nu au autorizaţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), fiindcă nu îndeplinesc normele obligatorii de securitate în caz de incendiu, printre care se numără şi Guvernul şi Parlamentul.
Urmărește
893 afișări
Robert Negoiţă: Nici Guvernul, nici Parlamentul nu au autorizaţii de funcţionare de la ISU
Edilul Sectorului 3 al Capitalei a explicat că procedurile de autorizare a şcolilor sunt demarate, dar e un proces de durată fiindcă sunt situaţii în care apar blocaje birocratice.
,,Suntem în procedură, dar ISU Bucureşti nu face faţă la solicitările noastre şi la toată documentaţia. E un proces de durată , pe care trebuie să îl parcurgem cât mai repede, dar trebuie şi din partea Guvernului şi din partea normativului să existe disponibilitatea de flexibilitate, pentru că dacă respectăm legea aşa cum e ea acum, atât de restrictivă, nu mai avem unde depune pentru că şi ISU se închide. Ca să nu mai vorbim de Guvern. Dar spitalele sunt autorizate? Parlamentul, Guvernul sunt neautorizate deopotrivă. Oare nu e o problemă şi pe normativ? Haideţi să vedem puţin mai mult realism. Avem situaţii în care şcoli, spitale sunt în clădiri de patrimoniu, unde nu poţi să vii să pui scară de incendiu. Pe de-o parte ISU vine şi spune că fără scară nu te avizez, pe de altă parte comisia de la monumente spune că e imposibil să pun scară şi am intrat într-un blocaj. Deci, trebuie să ne aşezăm realist la masă şi să vedem ce putem să facem, cum putem să facem, astfel încât să diminuăm riscul de accidente, cum a fost cel de la Colectiv", a declarat Negoiţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, Parlamentul nu poate obţine aviz pentru că această clădire este neterminată, iar sediul Guvernului nu este supus autorizării Inspectoratului.
"Parlamentul nu are autorizaţie ISU deoarece nu s-a făcut recepţia clădirii. Aceasta este neterminată, iar autorizaţia se eliberează în momentul în care se face recepţia clădirii. Deoarece sediul Guvernului e construit anterior de 1992, când a fost emisă Hotărârea 51, primul act normativ ce impune autorizarea pentru prevenirea şi stingerea incendiilor, care acum se numeşte autorizaţie de securitate la incendiu, nu se supune autorizării. Ateneul Român, de exemplu, care e o construcţie din anul 1888, nu este necesar să deţină autorizaţie ISU. În Hotărârea de Guvern 571 din 2016, este reiterat că nu se supun
autorizării şi avizării privind securitatea la incendiu lucrările de construcţii de la obiective cu caracter militar şi cele cuprinse în programele de investiţii şi reparaţii ale MApN, MAI, SRI, Ministerul Justiţiei, STS, SPP, indiferent de destinaţie", a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU Bucureşti-Ilfov.
Peste jumătate din barurile, restaurantele, sălile de cinema sau mall-urile închise după ce, în urma tragediei din Colectiv, verificările au arătat încălcări grave ale regulilor de securitate de incendiu, au fost redeschise în ultimul an, potrivit datelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Din 4 noiembrie 2015 şi până în 30 septembrie 2016, la nivel naţional, au fost făcute peste 15.000 de controale de prevenire, îndrumare sau verificare, unele planificate altele inopinante, se arată în datele transmise de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) la solicitarea agenţiei de presă MEDIAFAX. Data de 4 noiembrie este data intrării în vigoare a Hotărârii de Guvern nr.915/2015, prin care au fost stabilite noile criterii pentru oprirea activităţii în caz de încălcări grave ale securităţii la incendiu. Verificările au vizat mall-uri, săli de cinematograf ori spectacol, cluburi, baruri şi discoteci, fiind făcute în special pe timpul nopţii, a sfârşiturilor de săptămână sau de sărbători legale. Neregulile constatate au fost de ordinul miilor, fiind aplicate peste 11.000 de amenzi.
“În perioada de referinţă, în urma acţiunilor derulate în teren, inclusiv pe timpul nopţii, a sfârşiturilor de săptămână sau a sărbătorilor legale, inspectorii de prevenire au aplicat, în urma deficienţelor constatate, peste 11.000 amenzi, în cuantum total de 52.044.893 lei”, se arată în informarea remisă agenţiei MEDIAFAX.
În 103 situaţii, pompierii au luat măsura închiderii după ce s-au găsit încălcări grave ale regulilor de securitate la incendiu. Căi insuficiente de evacuare ori nemarcate, neîntreţinerea ori inexistenţa mijloacelor de primă intervenţie sau un număr mult mai mare de clienţi faţă de cel prevăzut în autorizaţie - sunt doar câteva dintre motivele măsurilor de oprire a activităţii.
“Cei mai mulţi operatori economici pentru care a fost dispusă această măsură se regăsesc în judeţele Teleorman (30), Giurgiu (12), Suceava (10), Olt, Hunedoara şi Arad (7). Ca urmare a intrării în legalitate, peste 50% dintre obiectivele pentru care a fost necesară oprirea funcţionării, au fost redeschise”, mai comunică IGSU.
Oficialii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă susţin că, după intensificarea controalelor, au fost numeroşi patroni de cluburi, baruri, discoteci, restaurante, săli de cinema şi mall-uri care au sistat activitatea din propria inţiativă.
“În această situaţie au fost identificaţi 305 operatori economici de către inspectorii de prevenire, pe timpul derulării acţiunilor în teren, fiind imposibilă verificarea acestora. Cu toate acestea, s-a revenit de mai multe ori în locaţiile respective, astfel încât, în perioada supusă atenţiei, au fost verificate 174 obiective (57% din totalul acestora)”, mai informează reprezentanţii Inspectoratului.
În primele zile după incendiul de la Colectiv, aproape toate localurile din Bucureşti au fost închise din iniţiativa patronilor, care fie au vrut să solidarizeze cu victimele, fie au vrut să remedieze diferite nereguli.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe