România a obţinut o medalie de aur, patru de argint şi o una de bronz la Olimpiada de Matematică

România a obţinut o medalie de aur, patru de argint şi o una de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică, organizată la Bath, Marea Britanie, transmite, sâmbătă, Ministerul Educaţiei

Urmărește
820 afișări
Imaginea articolului România a obţinut o medalie de aur, patru de argint şi o una de bronz la Olimpiada de Matematică

Sursa foto: Facebook / Ministerul Educaţiei - România

„România a obţinut o medalie de aur, patru medalii de argint şi o medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică! În perioada 11-22 iulie 2024 s-a desfăşurat a 65-a Olimpiadă Internaţională de Matematică, organizată la Bath, Marea Britanie”, potrivit Ministerului Educaţiei.

Rezultatele obţinute de cei şase elevi din echipa României sunt:
Medalie de aur: Pavel Ciurea de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.
Medalii de argint: Andrei Vila, David-Andrei Anghel, Vlad-Titus Spǎtaru de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti şi Andrei-Giovani Chiriţă de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” Bucureşti.
Medalie de bronz: Aida Mitroi de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.

„Delegaţia României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti (Leader), lect. univ. dr. Mihai Chiş de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii de Vest din Timişoara (Deputy Leader) şi de Lucian Ţurea, Societatea de Ştiinţe Matematice din România. Felicitări echipei României pentru rezultatele obţinute”, se arată în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici