- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România, pe primul loc la mortalitate infantilă în Europa. Cum poate vaccinarea să scadă numărul deceselor la copii
Mortalitatea infantilă este o prioritate pentru experţii din sănătate publică la nivel mondial. Statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că numai anul trecut s-au înregistrat 6,6 milioane de decese în rândul copiilor sub 5 ani, la nivel global.
România, pe primul loc la mortalitate infantilă în Europa. Cum poate vaccinarea să scadă numărul deceselor la copii
Specialiştii spun că vaccinarea este o modalitate eficientă de a reduce mortalitatea infantilă, cu atât mai mult cu cât această metodă nu implică costuri foarte mari din partea autorităţilor.
România ocupă primul loc în Uniunea Europeană la capitolul mortalitate infantilă în rândul copiilor sub 5 ani, potrivit celui mai recent raport pe această temă realizat de către Unicef, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Banca Mondială şi Naţiunile Unite.
Potrivit raportului, în România, în 2012, la fiecare 1.000 de copii sub 5 ani s-au înregistrat 12 decese. În acest top, ţara noastră este urmată de Letonia – 9 decese la 1.000 de copii sub 5 ani, Slovacia – 8 decese la 1.000 de copii sub 5 ani, Malta – 7 decese la 1.000 de copii sub 5 ani. Ungaria, Regatul Unit, Polonia, Spania, Lituania şi Croiaţia ocupă locul 5, cu 5 decese la 1.000 de copii sub 5 ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Putin îl felicită pe Trump pentru alegerea sa ca președinte al SUA. Liderul rus vorbește despre Noua Ordine Mondială: „Lumea are nevoie de Rusia”
-
Şeful NATO, Mark Rutte, caută o strategie comună cu Trump împotriva Rusiei şi Coreei de Nord
-
Zelenski spune că orice concesie în favoarea lui Putin ar fi „sinucigaşă” pentru Europa
-
Grindeanu, în direct de pe A7: Cei 11 km vor avea şi rolul de Variantă Ocolitoare a Focşaniului
Cum ajută vaccinarea la scăderea incidenţei mortalităţii infantile
Experţii din domeniul sanitar avertizează că în ultima perioadă se confruntă cu un val de refuzuri din partea părinţilor, care nu vor să-şi vaccineze copiii. Potrivit specialiştilor, acest lucru poate avea un impact negativ asupra dezvoltării copiilor.
Principalul argument invocat de părinţii care refuză să-şi vaccineze copiii este faptul că incidenţa bolilor pentru care există vaccinuri este tot mai mică, dar şi faptul că administrarea acestora predispune la diferite boli, printre care se numără autismul. Total greşit, avertizează experţii. Pentru a eradica bolile, precum cele pneumococice, trebuie vaccinată 90% din populaţie, susţin aceştia.
„Vaccinarea ajută la menţinerea stării de sănătate a populaţiei”, spune Theodor Alexandrescu, Preşedinte Metropolitan Life Asigurări. „Schema obligatorie de vaccinuri reprezintă un program minim necesar de imunizare pe care fiecare din noi îl urmează în special la vârsta infantilă. Refuzul vaccinurilor poate avea consecinţe nu doar asupra sănătăţii personale, ci şi asupra stării de sănătate a societăţii, având în vedere caracterul contagios al bolilor pentru care sunt produse vaccinurile. În ceea ce priveşte relaţia dintre vaccinare şi încheierea unei asigurări de sănătate, aceasta nu este directă. În schimb, evaluarea medicală realizată de asigurator iniţial printr-un chestionar implică răspuns din partea clientului la întrebări despre istoricul medical personal printre care şi informaţii despre diagnostice sau tratamente urmate pentru afecţiuni incluse în schema de vaccinare”, a adăugat Theodor Alexandrescu.
Statisticile de specialitate arată că anual peste 3 milioane de copii sub vârsta de 5 ani mor, la nivel global, din cauza nevaccinării. Datele mai arată că bolile pneumococice, care pot fi prevenite prin vaccinare, reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel global la copiii cu vârste sub 15 ani. Bolile pneumococice nu afectează doar copiii, ci şi adulţii. Cifrele arată că peste 1,6 milioane de persoane mor din cauza acestor afecţiuni, dintre care aproape 1 milion sunt copii cu vârste sub 5 ani.
În cazul meningitei pneumococice, rata medie de mortalitate în Europa este estimată la 38%. Mai mult, această boală are şi efecte negative pe termen lung, printre care se numără retardul mental, convulsii, tulburări motorii, tulburări de vorbire şi surditate.
Acest material face parte din campania “Sănătatea-i cel mai bun prieten” susţinută de Metropolitan Life.
Urmăreşte campania şi pe Facebook
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO