- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România, pe primul loc la numărul total de cauze închise în 2010, la CEDO
MAE precizează, citând raportul anual 2010 privind executarea hotărârilor CEDO, că România se situează pe primul loc în ceea ce priveşte numărul total de cauze închise în anul precedent, cu un procent de 17% din totalul cauzelor închise de către Comitetul de Miniştri.
România, pe primul loc la numărul total de cauze închise în 2010, la CEDO
Raportul anual 2010 privind executarea hotărârilor CEDO a fost publicat, marţi, de Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei.
"În cursul anului 2010, s-au adoptat rezoluţii finale sau decizii de principiu de închidere a cauzei într-un număr important de dosare. Sub acest aspect, menţionăm că România se situează pe primul loc în ceea ce priveşte numărul total de cauze închise în anul precedent. Astfel, se observă că 17% din numărul total de cauze închise de către Comitetul de Miniştri aparţin României, procent foarte mare comparativ cu numărul de cauze româneşti aflate sub supraveghere (6% din numărul total de cauze aflate sub supraveghere). Aceste date dovedesc buna cooperare existentă cu Serviciul de Executări din cadrul Consiliului Europei", notează MAE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Putin îl felicită pe Trump pentru alegerea sa ca președinte al SUA. Liderul rus vorbește despre Noua Ordine Mondială: „Lumea are nevoie de Rusia”
-
Şeful NATO, Mark Rutte, caută o strategie comună cu Trump împotriva Rusiei şi Coreei de Nord
-
Zelenski spune că orice concesie în favoarea lui Putin ar fi „sinucigaşă” pentru Europa
-
Grindeanu, în direct de pe A7: Cei 11 km vor avea şi rolul de Variantă Ocolitoare a Focşaniului
Ministerul subliniază de asemenea că numărul de cauze româneşti care au rămas definitive în anul 2010 a scăzut faţă de anul anterior (9% din totalul numărului de cauze în 2010, faţă de 13% în 2009), apreciind că acest aspect este deosebit de important deoarece relevă scăderea numărului de condamnări.
"În ceea ce priveşte neplata satisfacţiei echitabile în termenul stabilit de Curte, observăm că România se situează sub media generală, raportul menţionând că doar în 14 situaţii plata s-ar fi făcut după termenul de 3 luni (sub 9% din cazuri, procentul mediu privind neefectuarea plăţii în termen fiind de 13%)", precizează MAE.
Totodată, MAE atrage atenţia referitor la suma totală de plată la care a fost obligat statul român, că aceasta reprezintă 13% din totalul general. "Precizăm că motivul pentru care această sumă se menţine încă la un nivel relativ ridicat se datorează faptului că în anul 2010 au rămas definitive hotărârile pronunţate în principal în perioada octombrie 2009-octombrie 2010, aşadar înainte de suspendarea cauzelor din materia restituirii dreptului de proprietate prin hotărârea pilot", se mai arată în comunicatul citat.
Ministerul Afacerilor Externe subliniază că va continua eforturile pe lângă instituţiile abilitate din România pentru aplicarea în mod adecvat a recomandărilor CEDO şi ameliorarea pe ansamblu a situaţiei statului român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO