- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România, printre ţările cu cel mai mic procent de adolescenţi cu probleme de sănătate mintală
- Un raport alarmant al Unicef arată că trei adolescenţi se sinucid pe zi.
- Sinuciderea în rândul adolescenţilor este a doua cauză principală de deces, după accidente.
- România se numără printre ţările cu cel mai mic procent de copii care au o tulburare mintală diagnosticată.
Sursa foto: profimedia
În Europa, 9 milioane de adolescenţi cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani suferă de o tulburare de sănătate mintală, iar sinuciderea este a doua cea mai frecventă cauză de deces în rândul lor. Trei adolescenţi pe zi îşi iau viaţa.
Semnalul de alarmă este tras de un raport Unicef, citat de La Stampa.
Doar accidentele rutiere provoacă mai multe decese în rândul tinerilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Surse: Nicolae Ciucă demisionează din funcția de lider al partidului PNL, după EXIT POLL
-
Rezultate parţiale după numărarea voturilor din aproape 70% dintre secţiile de votare. Ciolacu pe unu, Georgescu pe doi, Simion pe trei. Lasconi pe 4, dar aşteptă marile oraşe
-
Alegeri prezidenţiale. Noi rezultate EXIT-POLL. Ciolacu scade, Lasconi şi Georgescu cresc
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
Aproximativ 1.200 de copii şi adolescenţi cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani îşi pun capăt vieţii în fiecare an.
În Italia, se estimează că 16,6% dintre băieţii şi fetele cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani suferă de probleme de sănătate mintală (956.000). În rândul fetelor, procentul este mai mare (17,2%) decât în rândul băieţilor (16,1%).
Procentul de probleme de sănătate mintală pentru băieţii şi fetele din Europa cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani este de 16,3%, în timp ce cifra globală pentru acelaşi grup de vârstă este de 13,2%.
Ţările cu cel mai mare procent din Europa dintre cele 33 de ţări intervievate sunt: Spania (20,8%), Portugalia (19,8%) şi Irlanda (19,4%), în timp ce cele cu cel mai mic procent se află în principal în Europa de Est: Polonia (10,8%), Republica Cehă (11%), Bulgaria, Ungaria, România şi Slovacia (11,2%).
„Pandemia a scos la suprafaţă mai mulţi factori care ne pun în pericol sănătatea mintală: izolarea, tensiunile familiale, pierderea veniturilor", spune regina Mathilde a Belgiei, însărcinată cu prezentarea raportului Unicef în faţa Uniunii Europene la Bruxelles.
Geert Cappelaere, reprezentantul Unicef pe lângă instituţiile UE, spune: „Lipsa de acţiune are un cost ridicat. Pierderea anuală de capital uman rezultată din afecţiunile de sănătate mintală în Europa în rândul copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 0 şi 19 ani se ridică la 50 de miliarde de euro”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO