Românii sunt printre popoarele din Europa care conduc cei mai puţini kilometri anual

Românii sunt printre popoarele din Europa care conduc cei mai puţini kilometri anual. Maşinile din Olanda parcurg cei mai mulţi kilometri.

Urmărește
260 afișări
Imaginea articolului Românii sunt printre popoarele din Europa care conduc cei mai puţini kilometri anual

Românii sunt printre popoarele din Europa care conduc cei mai puţini kilometri anual

Dintre toate vehiculele, cele care circulă în Olanda au avut cel mai ridicat kilometraj mediu anual – 29.851 km, urmate de maşinile din Spania (29.017 km), Danemarca (27.346 km), Belgia (24.308 km) şi Franţa (23.775 km), reiese dintr-un studiu al companiei carVertical, făcut în Europa şi SUA.

„Un kilometraj mai mare înseamnă, de obicei, că maşina va valora mai puţin, aşa că şoferii încearcă să vândă aceste vehicule înainte de a se deprecia prea mult. În România sunt aduse din Europa de Vest un număr considerabil de maşini produse recent dar care au un kilometraj ridicat. Este relativ simplu şi ieftin să imporţi maşini din alte ţări europene, prin urmare maşinile importate la mâna a doua nu vin la pachet cu un preţ final mult mai ridicat decât cele autohtone”, spune Matas Buzelis, expertul companiei citate.

Kilometrajul anual mediu al vehiculelor care circulă pe drumurile româneşti este relativ scăzut (locul 17 din 27 de ţări europene chestionate) – 20.338 km. Vehiculele din Ungaria (19.357 km) şi Serbia (20.028 km) circulă şi mai puţin, iar în Bulgaria o idee mai mult (20.999 km). Letonii călătoresc cel mai puţin din Europa – 17.420 km în medie pe an.

Cel mai mic kilometraj a fost înregistrat la maşinile importate din SUA – 16.941 km. Deşi kilometrajul maşinilor americane este cel mai mic dintre toate ţările chestionate, majoritatea vehiculelor importate din America sunt grav avariate. În caz contrar, dealerii de maşini nu ar considera profitabil să le revândă.

Maşinile din România parcurg anual distanţe mai scurte decât cele din Europa de Vest, dar chiar şi aşa după 10 ani kilometrajul lor poate ajunge la aproximativ 200.000 de kilometri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici