- Home
- Social
- ROŞIA MONTANĂ, JUD. ALBA, (25.09.2013, 16:32)
- Andreea Unturica
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Roşia Montană: Deputatul Remus Cernea, împins şi huiduit de localnici
Deputatul Remus Cernea, care a încercat, miercuri după-amiază să intre la discuţiile parlamentarilor cu sindicaliştii de la Roşia Montană, a fost împins şi huiduit de oamenii care protestează în localitate, fiind necesară intervenţia poliţiştilor şi jandarmilor pentru scoaterea lui din mulţime.
Urmărește
1245 afișări
Deputatul Remus Cernea (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Remus Cernea, cunoscut opozant al proiectului minier de la Roşia Montană, s-a întors în localitate după ce a participat la Albac la un miting de protest faţă de proiect, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Deputatul a încercat să intre în Căminul Cultural din Roşia Montană, unde membrii Comisiei speciale parlamentare se întâlnesc cu reprezentanţii Sindicatului "Viitorul Mineritului" Roşia Montană şi cu cei ai administraţiei locale.
Cernea a fost împins şi huiduit de oamenii adunaţi acolo, care nu i-au permis accesul. Protestatarii - localnici, susţinători ai proiectului, şi angajaţi ai RMGC - i-au spus deputatului: "Ieşi afară din Roşia Montană, nu ai ce căuta aici".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
În cele din urmă, a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor şi jandarmilor pentru scoaterea lui Cernea din mulţime.
Deputatul a declarat, ulterior, presei, că a mers la Roşia Montană să asculte toate părţile, dar a fost împiedicat.
"Dialogul trebuie purtat fără forme de violenţă. Am venit la Roşia Montană să ascult ambele părţi, dar nu am fost lăsat. Rămân un om al dialogului, dar am o părere fermă împotriva acestui proiect cu cianuri", a declarat Cernea.
Întrebat despre incidentele respective, prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, a declarat că nu ştie nimic mai mult decât ceea ce s-a văzut şi auzit deja.
"Noi am început pe la 10.00, 10 fără 20, domnul deputat Remus Cernea a venit pe la ora 11.00, 11 şi ceva, a fost alături de noi o perioadă de timp, apoi nu l-am mai văzut. Noi am venit la Căminul Cultural, unde suntem şi acum. Ce aţi auzit dumneavoastră am auzit şi eu. Sunt la întâlnire, în momentul de faţă în sală sunt peste zece organizaţii neguvernamentale care sunt «pro Roşia Montană»", a declarat prefectul.
Cei 13 membri ai Comisiei speciale care s-au deplasat la Roşia Montană sunt: Darius Vâlcov (PSD), Andrei Gerea (PNL), Haralambie Vochițoiu (PPDD), Ioan Chelaru (PSD), Tudor Ciuhodaru (PPDD), Mircea Dolha (PNL), Petru Ehegartner (PNL), Gheorghe Emacu (PSD), Toni Greblă (PSD), Florin Iordache (PSD), Attila Korodi (UDMR), Viorel Ştefan (PSD), Alexandru Vegh (UDMR).
Citeşte şi:
Treisprezece parlamentari ai Comisiei speciale vizitează astăzi Roşia Montană. 300 de susţinători ai proiectului i-au primit cu proteste
Cu toate că nu fac parte din Comisia specială pentru Roşia Montană, Remus Cernea şi Adrian Gurzău (PDL) s-au alăturat, miercuri dimineaţă, membrilor acestuia, spunând că vor să participe la vizită.
Pe parcursul după-amiezii, Remus Cernea s-a aflat printre cele peste trei sute de persoane care au participat la Albac la un miting de protest faţă de proiectul minier de la Roşia Montană.
Treisprezece din cei 19 parlamentari ai Comisiei comune speciale pentru Roşia Montană au început, miercuri dimineaţă, vizita în zonă.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe