- Home
- Social
- CONSTANŢA, (06.06.2013, 19:45)
- Andreea Unturica , Cosmin Vaideanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rovana Plumb: Autorităţile au luat măsuri pentru prevenirea unor inundaţii de Dunăre
Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, spune că autorităţile au luat toate măsurile pentru a preveni efectele unei eventuale viituri pe Dunăre şi susţine că trebuie să fim precauţi, dar că deocamdată nu se înregistrează cote alarmante ale fluviului.
Urmărește
562 afișări
Rovana Plumb (Imagine: Alexandru Mihaescu/ Mediafax Foto)
Ea a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia, că marţi a fost convocat comitetul de urgenţă la nivelul ministerului şi că au fost transmise prefecturilor din judeţele riverane Dunării toate măsurile care trebuie luate pentru prevenirea eventualelor inundaţii, totul fiind monitorizat în continuare.
"Monitorizăm în continuare prin tot ceea ce înseamnă echipamente, utilaje pe care Administraţia Naţională Apele Române le are în dotare, să participăm activ împreună cu inspectoratele pentru situaţii de urgenţă împreună cu autorităţile locale la măsurile de prevenire pentru o eventuală inundaţie care ar putea să aibă loc ca urmare a viiturii de pe Dunăre. Deocamdată, din informaţiile pe care le am în acest moment, nu suntem la cote alarmante, dar asta nu înseamnă că trebuie să stăm să aşteptăm să vină apa peste noi, ci trebuie să luăm măsuri permanente şi să acţionăm şi în special să informăm cetăţenii", a afirmat Rovana Plumb.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Toma (PSD): Probabil unii colegi încearcă să-l arunce din nou în luptă pe Ciolacu, poate scapă de el
-
Cutremur devastator în Tibet: Cel puţin 120 de morţi şi pagube însemnate în regiunea Everest
-
Erdogan avertizează forţele kurde că „nu există loc pentru terorişti” în Siria
Întrebată dacă trebuie să ne îngrijorăm din acest motiv, ministrul a răspuns: "Având în vedere ce s-a întâmplat în ţările pe care Dunărea le străbate, eu cred că trebuie să fim foarte precauţi, este o îngrijorare şi trebuie să informăm şi să acţionăm pe măsură".
Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice a menţionat că inundaţiile pot fi prevenite prin dotările autorităţilor, dar şi prin informarea cetăţenilor.
"În primul rând se pot preveni prin dotările pe care Administraţia Naţională Apele Române le are, e vorba de hidrobaraaje, de saci de nisip care se pot monta în zonele unde ştim că ar putea să existe o depăşire a cotei nivelului Dunării. De asemenea, prin informarea cetăţenilor", a explicat Rovana Plumb.
Debitul Dunării este în creştere la intrarea în ţară şi ar putea depăşi cotele de apărare săptămâna viitoare, ca urmare a propagării viiturii formate pe cursul superior al fluviului, în Germania şi Austria, valoarea maximă, estimată la 10.500 mc/s, urmând să fie atinsă în 13-15 iunie.
"Ca urmare a propagării viiturii formate pe cursul superior al fluviului Dunărea (pe teritoriul Germaniei şi Austriei), în perioada următoare se vor înregistra creşteri ale debitului şi pe sectorul românesc, cu posibilitatea depăşirii cotelor de apărare", informează Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice - Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, într-un comunicat de presă remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.
Potrivit estimărilor Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, debitul Dunării la intrarea în ţară va atinge, în perioada 13-15 iunie, o valoare maximă estimată la 10.500 de metri cubi pe secundă, sub valorile maxime de debite înregistrate în intervalul 11-13 aprilie 2013, respectiv de 11.900 de metri cubi pe secundă.
În cea mai mare parte a lunii aprilie, Dunărea a fost sub cod portocaliu de inundaţii pe sectorul românesc.
Creşterea nivelului apelor Dunării a afectat în ultimele zile Germania, Austria, Cehia şi Slovacia, relatează AFP.
La Budapesta, viitura este aşteptată pentru luni, cu un nivel de 885 de centimetri, care va depăşi recordul de 860 de centimetri din 2006.
Citește pe alephnews.ro: POLITICO: Țările europene simt presiunea unui acord de pace Rusia-Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ministerul Educației estimează o scădere alarmantă a numărului de elevi care vor susține examenele naționale
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De ce a murit Ilina Pârvu? Ce s-a întâmplat pe fetița pe care o purta în pântece când s-a stins
CANCAN.RO
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată vin ninsorile în București, în ianuarie 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe