Rovigo reclamă procurorilor că Asesoft i-a interzis accesul în incinta sediului Realitatea TV

Rovigo, administratorul judiciar al Realitatea Media, a făcut plângere penală împotriva Asesoft, controlată de Sebastian Ghiţă, fostul manager al Realitatea, şi a firmei care asigură paza televiziunii, reclamând că i s-a interzis accesul în sediul Realitatea TV, împiedicându-se actul de justiţie.

Urmărește
334 afișări
Imaginea articolului Rovigo reclamă procurorilor că Asesoft i-a interzis accesul în incinta sediului Realitatea TV

Rovigo reclamă procurorilor că Asesoft i-a interzis accesul în incinta sediului Realitatea TV

Plângerea penală făcută de Rovigo împotriva Asesoft a fost trimisă vineri la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 Bucureşti.

Plângerea penală este îndreptată împotriva SC Asesoft International SA, în calitate de fost manager al Realitatea Media SA, societate aflată în insolvenţă, pentru "săvârşirea infracţunilor prevăzute de art. 214 C.pen.- Gestiunea Frauduloasă".

Potrivit documentului, în conformitate cu Contractul de management din 24 octombrie 2010 (denunţat de Rovigo în 6 octombrie 2011, n.r.), încheiat între Realitatea Media în calitate de beneficiar şi Asesoft International SA în calitate de manager, aceasta din urmă se obliga să asigure printre altele serviciile de administrare şi management (conducerea activităţii Realitatea Media). În exercitarea obligaţiilor asumate prin contractul de management, Asesoft avea acces direct şi nelimitat în locaţia din Piaţa Presei Libere nr. 1 Corp A et.2, sector 1, unde Realitatea Media îşi desfăşoară activitatea, precum şi la echipamentele Realitatea, necesare aducerii la îndeplinire a prevederilor contractuale.

"Pentru spaţiul în care şi-a desfăşurat şi îşi desfăşoară activitatea curentă, Realitatea Media a avut încheiate contracte de închiriere cu proprietarii, C.N.I. Coresi şi RA-APPS. Aceste contracte au fost reînnoite de managerul de la acea dată al S.C. Realitatea Media S.A., respectiv S.C. Asesoft International S.A., în nume personal, transformând cu bună ştiinţă debitoarea Realitatea Media în consumator captiv", se mai spune în document.

În plângerea penală, Rovigo mai spune că "folosindu-se de poziţia sa specifică şi de imposibilitatea de a ne muta lucrurile într-o altă locaţie", Asesoft "a acţionat deja în detrimentul nostru, procedând la împiedicarea difuzării unor emisiuni precum "Strada, Şcoală şi Spital", "Ora de foc" etc., emisiuni vizionate de un număr însemnat de telespectatori la nivel naţional".

"În prezent, Realitatea Media SA se găseşte în imposibilitate obiectivă de a muta bunurile într-o altă locaţie fără a întrerupe activitatea curentă şi fără a aduce diminuări importante averii sale, precum şi fără a prejudicia creditorii săi şi circuitul economic", se mai spune în document.

Totodată, Rovigo precizează în plângerea penală că drept urmare a necesităţii maximizării averii Realitatea Media, la data de 6 octombrie a denunţat contractul de management cu Asesoft Internaţional.

"S.C. Asesoft International S.A. a luat măsuri vizând interzicerea pătrunderii în sediul în care îşi desfăşoară activitatea S.C. Realitatea Media S.A., atât a administratorului judiciar (Rovigo, n.r.) în vederea desfăşurării atribuţiilor specifice prevăzute de art. 20 din Legea 85/2006, cât şi a administratorului special. Precizăm că, administratorul judiciar îşi exercită atribuţiile prevăzute de Legea 85/2006 în cadrul unei proceduri publice, dispusă şi supravegheată de instanţa de judecată prin intermediul judecătorului sindic", se mai spune în document.

Astfel, în data de 6 octombrie, "ca urmare a unei noi obstrucţionări de către reprezentanţii Asesoft a pătrunderii în incinta spaţiului a persoanelor acreditate să intre în incinta Realitatea TV în vederea desfăşurării activităţii, s-a apelat la forţa coercitivă a organelor de poliţie". "În acest sens, s-a încheiat de către organele de poliţie, Procesul - Verbal din data de 06.10.2011 - ataşat prezentei plângeri penale, în care s-a consemnat situaţia de fapt, şi anume că fostul Manager, în mod inexplicabil, refuză să permită accesul angajaţilor subscrisei şi a reprezentanţilor administratorului judiciar în locaţie în vederea desfăşurării activităţii, sechestrând echipamentele proprietatea SC Realitatea Media SA", se mai spune în plângerea Rovigo împotriva Asesoft.

În document se mai spune că "prin conduita abuzivă de obstrucţionare a actului de justiţie", adoptată de SC Asesoft International SA, se ceează "grave prejudicii" societăţii Realitatea Media, activitatea "media" a subscrisei neputând fi continuată, aducându-se atingere şi intereselor creditorilor Realitatea, care au dreptul recunoscut de lege de a-şi recupera creanţele deţinute împotriva Realitatea.

"Trist este faptul că, însăşi firma de paza DGM System Guard Protections, care avea cel puţin teoretic atribuţii de pază a spaţiului respectiv, a permis accesul unor persoane neidentificate în spaţiul din Piaţa Presei Libere, care nu aveau nici o legătură cu Realitatea TV, şi care la solicitarea fostului Manager au sustras din bunurile aparţinând Realitatea Media SA", se mai spune în plângerea Rovigo împotriva Asesoft.

În concluzie, potrivit Rovigo, sunt întrunite elementele constitutive ale "infracţiunii de gestiune frauduloasă". În acest context, Rovigo spuncă că "Pricinuirea de pagube unei persoane, cu rea-credinţă, cu ocazia administrării sau conservării bunurilor acesteia, de către cel care are ori trebuie să aibă grija administrării sau conservării acelor bunuri, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani" (art. 219 C.pen.).

Totodată, Rovigo mai spune că acţionarii Realitatea TV sunt persoane fizice şi juridice străine, investitori cu sume importante de bani angrenate în acest proiect, care îşi văd pe această cale investiţiile puse în pericol. "Această situaţie trebuie evitată cu atât mai mult în perioada actuală, când datorită crizei economice şi nu numai, investitorii străini părăsesc ţara-vezi cazul Jucu-Nokia", se mai spune în plângerea Rovigo.

Pe de altă parte, Rovigo a făcut plângere penală, vineri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, şi împotriva firmei de pază SC DGM Protection Guard Systems SRL, ai cărei agenţi de pază au acţionat "în dauna" societăţii Realitatea Media SA, săvârşind "infracţiuni de abuz în serviciu".

"Deşi reprezentanţii administratorului judiciar (Rovigo, n.r.) s-au legitimat şi au prezentat firmei de pază atât situaţia de fapt cât şi toate documentele şi avizele necesare în vederea permiterii accesului în incinta spaţiului (Realitatea Media, n.r), angajaţii firmei de pază au interzis accesul reprezentanţilor administratorului judiciar în spaţiu fără o justificare care ar putea fi considerată legală", se spune în plângerea Rovigo împotriva DGM Protection Guard Systems.

Totodată, Rogivo a sesizat vineri şi Inspectoratul General de Poliţie - Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cerând "anularea licenţei de funcţionare" a firmei de pază DGM Protection Guard Systems.

De asemenea, într-un comunicat de presă, postat pe site-ul propriu, administratorul judiciar al Realitatea Media, a făcut şi un scurt comentariu la adresa Poliţiei Române: "În aceeaşi zi în care
politicienii încercau la Cluj discuţii cu muncitorii de la Nokia, pentru păstrarea locurilor de muncă, Poliţia Română blochează activitatea administratorului judiciar în procedură publică, periclitând investiţiile străine la Realitatea Media şi pierderea a 900 de locuri de muncă. Poliţia Română a mai alungat un investitor".

Rovigo SPRL, administratorul judiciar al societăţii Realitatea Media, a anunţat, în 6 octombrie, într-o notificare, că denunţă "contractul pentru prestări servicii de consultanţă şi management strategic şi asigurarea resurselor de finanţare ale activităţii", încheiat în data de 24 octombrie 2010, între SC Realitatea Media SA, în calitate de Client, şi SC Asesoft International SA, în calitate de Manager.

De cealaltă parte, Sebastian Ghiţă a declarat în 6 octombrie, pentru MEDIAFAX: "Cuplul Vîntu - Schwartzenberg doreşte să-şi păcălească partenerii şi creditorii prin metoda FNI. Cu Asesoft nu merge aşa uşor. Am mai primit astfel de notificări şi, dacă dânşii doresc ceva de la compania Asesoft, să meargă în instanţă. Asesoft va asigura funcţionarea staţiei TV cu sau fără încurcăturile stârnite de domnul Vîntu şi de domnul lichidator Vasile Căciulă. Asesoft are licenţă şi poate asigura continuitatea emisiei, chiar dacă Realitatea Media va ajunge în faliment". "Astăzi, Asesoft este cel mai mare creditor şi-şi va impune punctul de vedere cu privire la această companie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici