Angajaţii Alro Slatina vor organiza un nou protest în faţa Prefecturii din Slatina. Sindicaliştii au publicat mai multe imagini cu halele închise.
„Aşa cum este normal la decesul cuiva să îţi iei şapca din cap, aşa îmi dau şi eu casca jos din cap la decesul halei numărul 9 şi numărul 8. Asta poate să facă guvernul acum (…) să ducă la falimentul industriei din România”, a spus Constantin Popescu, liderul Sindicatului Alro Slatina.
Fotografiile şi videoclipurile cu halele, unde nu cu mult timp în urmă se producea aluminiu, au fost însoţite de mesajul „S-a aşternut tăcerea. Au distrus halele 9 şi 8. Urmează restul”.
La finalul anului trecut, compania a anunţat la Bursa de la Bucureşti că activitatea de producţie a aluminiului se va diminua, de la cinci hale de electroliză la două hale, din cauza preţurilor ridicate la energie şi că se va concentra doar pe investiţiile care aduc câştiguri şi îmbunătăţiri ale activităţi urmând ca celelalte investiţii să fie amânate.
Pentru a atenua impactul asupra cifrei de afaceri a opririi temporare a producţiei celor trei hale de electroliză, Alro cumpără în prezent metal primar rece de pe piaţă.
În acest fel, compania intenţionează să menţină sau chiar să crească producţia de produse prelucrate, în timp ce pentru produsele din aluminiu primar mai puţin profitabile, producţia va fi ajustată.
Compania are 1,4 mld. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 54,2% de ruşii de la Vimetco.
La finalul anului 2018, în acţionariatul Alro au intrat şi fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, prin vehiculul de investiţii Paval Holding (23,2%). Fondul Proprietatea (FP) deţine 10,2% din capitalul social.