S-a deschis cel mai mare ştrand cu apă sărată din România. Care este preţul unui bilet de intrare - GALERIE FOTO

Cel mai mare ştrand cu apă sărată din România, având o suprafaţă de aproximativ 5.200 de metri pătraţi, a fost deschis, sâmbătă, la Praid (Harghita), investiţia, în valoare de 1,55 milioane de euro, fiind realizată integral din fondurile salinei din staţiune, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
332580 afișări
Imaginea articolului S-a deschis cel mai mare ştrand cu apă sărată din România. Care este preţul unui bilet de intrare - GALERIE FOTO

Cel mai mare ştrand cu apă sărată din România, deschis la Praid. Investiţia - 1,5 milioane euro - GALERIE FOTO

Ştrandul de la Praid a fost amenajat pe amplasamentul unui vechi ştrand, deteriorat şi închis de câţiva ani.

Potrivit şefului Serviciului Turism de la Salina Praid, Ilie Colorian, ştrandul se întinde pe o suprafaţă de 5.200 de metri pătraţi, din care luciul de apă este de 1.942 de metri pătraţi.

Ştrandul are două bazine pentru copii, pornind de la 60 de centimetri adâncime, care creşte treptat până la 90 de centimetri şi apoi până la adâncimea maximă de 1,20 metri.

Între bazinele destinate copiilor şi piscina mare, dotată cu un bar şi care are adâncimea de 1,60 metri - există o zonă de trecere de un metru, sub un pod, o zonă de interconectre a bazinelor. Este cel mai mare ansamblu de acest gen din Transilvania şi din România", a declarat şeful Serviciului Turism de la Salina Praid, Ilie Colorian.

Zona de plajă acoperă o suprafaţă de 2.478 de metri pătraţi şi se întinde de-a lungul bazinelor, dar şi pe o terasă amplasată pe acoperişul unei clădiri care face parte din ansamblu. În prezent, au fost instalate 300 de şezlonguri care nu se plătesc separat.

În clădirea cu etaj funcţionează o linie de autoservire, bucătăria, un bar, o terasă-restaurant descoperită şi una acoperită, iar la parter se află un magazin de prezentare şi de desfacere a produselor proprii salinei, vestiarele, duşurile, toaletele, precum şi un punct de prim-ajutor, cu personal medical pregătit să acorde asistenţă celor care au nevoie.

Apa caldă menajeră şi pentru duşuri este produsă de instalaţii solare.

"Este ca în occident, nu am mai văzut un alt ştrand ca acesta în România", a spus o turistă din Timişoara, iar un bărbat din Piatra Neamţ, care a văzut proiectul ştrandului pe site-ul Salinei Praid, a afirmat că "este mai frumos în realitate decât pe internet".

Sâmbătă, înainte de inaugurarea oficială, programată la ora 14.00, intrarea în ştrand a fost liberă, iar câteva sute de persoane au profitat de ofertă ca să viziteze complexul şi să facă o baie în apa sărată.

La rândul său, constructorul Ioan Petrea de la Izorep Târgu Mureş a afirmat că ştrandul din Praid "depăşeşte, din punct de vedere arhitectural, orice construcţie de gen ridicată până în prezent în România", iar calităţile terapeutice sunt "de necontestat", apa din bazine fiind una dintre cele mai bogate în sare din ţară şi având o concentraţie de 220 de miligrame de clorură de sodiu pe litru.

Potrivit şefului Salinei Praid, Seprodi Zoltan, investiţia în amenajarea ştrandului se ridică la 1,55 milioane de euro şi a fost asigurată în întregime din fondurile salinei.

Deschiderea ştrandului este doar "primul pas" dintr-un proiect amplu de dezvoltare turistică a Salinei Praid.

"Urmează, după acest prim pas, un hotel de patru stele vizavi de ştrand, care necesită fonduri mari, cam 15 milioane de euro conform studiului de fezabilitate, pe care îl vom construi împreună cu parteneri privaţi şi din fonduri europene, realizarea unei zone de camping faţă în faţă cu baza de tratament din staţiune şi dezvoltarea bazei de tratament din salină cu un nivel mai jos, pe care o vom amenaja într-un stil neconformist. De asemenea, intenţionăm să separăm zona de agrement de cea pentru tratament, astfel încât persoanele suferinde să se poată bucura de linişte şi de intimitate, dar nu vor lipsi de aici şi punctele de distracţie", a explicat directorul Salinei Praid, Seprodi Zoltan.

El a susţinut, însă, că pentru realizarea acestor obiective "este nevoie şi de voinţă politică", întrucât "salina este 51 la sută a statului şi 49 la sută a Fondului de Proprietate".

Conducerea Salinei Praid speră că investiţia în ştrandul din staţiune va fi recuperată în scurt timp.

Costul unui bilet este de 25 de lei pe zi pentru adulţi şi de 15 lei pentru copii, ştrandul funcţionând zilnic, între orele 10.00 şi 20.00. Joia şi sâmbăta există şi program de seară, între orele 21.00 şi 23.00.

Studiul de fezabilitate al proiectului privind construirea ştrandului din staţiunea Praid a fost aprobat în 2012, iar anul trecut, în aprilie, au început lucrările în valoare de 1,55 milioane de euro, realizate din fondurile proprii ale Salinei Praid.

Salina Praid se află în subordinea Companiei Naţionale a Sării - Salrom.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici