Alina Gorghiu susţine că Ghidul siguranţei în mediul online, lansat miercuri, vine cu răspunsuri şi soluţii la probleme care nu existau acum câţiva ani.
„Copiii, tinerii sunt maeştri în a adopta cele mai noi modalităţi de utilizare a tehnologiei. Folosesc tablete, telefoane mobile, laptopuri şi gestionează toate aceste device-uri încă de la cele mai fragede vârste. Spun asta pentru că am şi eu doi băieţi acasă şi îi văd cum
Oficialul a dat exemplul unui tânăr de 15 ani, cercetat pentru transmiterea mai multor ameninţări cu bombă, în urmă cu câteva luni, împotriva unor instituţii ale statului, prin emailuri false. Gorghiu arată că incidentele s-a terminat cu cercetări DIICOT sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare în scop terorist: „Dacă el ar fi ştiut consecinţele
„Online-ul e un mediu vag reglementat, iar
Ea spune că, în această perioadă, copiii şi tinerii se confruntă în mediul online în online cu fenomene precum „Hate speech” sau Cyberbullying.
„Chiar luni am avut o întâlnire cu vicepreşedinta Comisiei Europene, Vera Jourova. Una dintre temele de discuţie-cheie a fost combaterea infracţiunilor din mediul online, precum pornografia infantilă şi hate speech-ul. Dar nu trebuie să lăsăm mediul online să ne inspire frică. El trebuie folosit pentru binele oamenilor, nu împotriva lor. Vă propun să facem un pact, nu doar instituţional, ci şi politic pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor din mediul online, ale căror victime sunt tinerii”, a adăugat Alina Gorghiu.