Sala de sport a unei şcoli din Timişoara cu sute de elevi riscă să se prăbuşească

Sala de sport a Şcolii Gimnaziale Nr. 18 din Timişoara, în care fac orele de educaţie fizică sute de elevi, riscă să se prăbuşească, după ce au apărut fisuri adânci în pereţi şi în tavan, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
859 afișări
Imaginea articolului Sala de sport a unei şcoli din Timişoara cu sute de elevi riscă să se prăbuşească

Sala de sport a unei şcoli din Timişoara cu sute de elevi riscă să se prăbuşească

Şcoala Gimnazială Nr. 18, în care învaţă 630 de copii de clasele 0 - VIII, se află în zona Dacia din Timişoara.

Starea în care se află sala de sport a unităţii de învăţământ a fost semnalată de mama unui elev, care a luat decizia de a nu-şi mai lăsa copilul să facă orele de educaţie fizică în clădire, de frică să nu se întâmple ceva grav.

"În calitate de părinte al cărui copil participă la orele de sport desfăşurate în această sală sunt foarte indignată şi îngrijorată de faptul că în orice moment în această sală se poate întâmpla o nenorocire. Sala de sport are pardoseala scoasă, fisuri adânci în tavan şi pereţi, atât în interior, cât şi pe exterior, este în pericol de prăbuşire. Cu toate acestea, aici îşi desfăşoară orele de sport câteva sute de copii, a căror siguranţă este pusă zi de zi în pericol. Este revoltător faptul că în timpurile noastre, în care se pune accent atât de mult pe importanţa sportului şi chiar se doreşte mărirea numărului de ore de sport la clasele primare, copiii noştri sunt nevoiţi să intre într-o sală în care se poate oricând întâmpla o nenorocire. S-a ajuns în situaţia disperată în care tot mai mulţi părinţi refuză să îşi lase copiii să participe la orele de sport", a declarat mămica revoltată, sub protecţia anonimatului.

În faţa şcolii, marţi, în jurul orei 14.00, mai mulţi elevi se jucau pe terenul de sport realizat recent de Primăria Timişoara, iar sala de sport este încuiată. Pe peretele din partea stângă a uşii de acces se poate observa o fisură care începe imediat sub acoperiş şi continuă până în fundaţie.

În interiorul clădirii la fel: tavan şi pereţi fisuraţi, pardoseala lipseşte în mai multe locuri, atât în sala de sport, cât şi în vestiar, iar urmele apei care a curs în interior pot fi observate pe pereţi.

"Le-am spus părinţilor în şedinţă că cine intră în sala de sport, o face pe răspunderea lui. Au intrat în sala de sport doar cei care au dorit asta. Restul, fac orele de educaţie fizică pe terenul de sport din faţa şcolii, care a fost realizat recent de Primărie, iar iarna nu fac deloc sport, elevii stau în clase”, a declarat directorul Şcolii Gimnaziale Nr. 18 din Timişoara, Lia-Maria Cintean.

Mariana Stanciu, directorul adjunct al unităţii de învăţământ, spune că Primăria Timişoara a fost informată încă din anul 2008 cu privire la starea în care se află sala de sport, dar nu s-a făcut nimic, astfel că aceasta s-a degradat atât de tare încât acum riscă să se prăbuşească.

"Certificatul de urbanism a fost eliberat în anul 2014, dar nu s-a făcut nimic. Reprezentanţii Primăriei au realizat o expertiză tehnică şi au ajuns la concluzia că structura de rezistenţă e afectată, trebuie consolidată. Problema e că ţevile de apă s-au spart la subsol, iar apa se scurge în fundaţie. Din cauza scurgerilor de pe acoperiş, clădirea a plecat într-o parte", a declarat Mariana Stanciu.

Pe de altă parte, reprezentanţii Primăriei Timişoara spun că au alocat, în acest an, o sumă de bani pentru lucrările de modernizare a sălii de sport.

"Este procedură de licitaţie deja, este şi caietul de sarcini făcut, sunt bani alocaţi. Au fost fonduri alocate din buget, este în procedură de licitaţie, cred că săptămâna viitoare, dacă nu mă înşel, licitaţia va fi urcată pe SEAP", a afirmat Adrian Faur, şeful Biroului Şcoli-Spitale din cadrul Primăriei Timişoara.

Valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ două milioane de lei. Reprezentanţii Primăriei Timişoara nu ştiu când vor începe lucrările şi nici când se vor termina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici