- Home
- Social
- CLUJ-NAPOCA, (06.08.2015, 14:17)
- , Vasile Măgrădean
REPORTAJ: Salina Turda, cu 10 grade în interior, refugiu în faţa caniculei pentru zeci de mii de turişti - FOTO
Salina Turda, din judeţul Cluj, este pentru zecile de mii de vizitatori din fiecare lună şi un loc de refugiu în faţa caniculei, în condiţiile în care oferă o temperatură medie de 10 - 12 grade, la care oamenii pot juca mini-golf, bowling, tenis de masă sau pot urca în roata panoramică.
Urmărește
10185 afișări
Salina Turda (Foto: Raul Stef / Mediafax Foto)
Directorul Salinei Turda, Simona Baciu, declară că turiştii care ajung în salină stau aici în jur de trei - patru ore, având la dispoziţie o serie de modalităţi de petrecere a timpului liber.
"Salina Turda este şi un loc de refugiu în perioade de caniculă, întrucât oferă turiştilor care aleg să stea în salină o temperatură medie de 10 - 12 grade. Turiştii care vin petrec circa trei - patru ore în interior, având la dispoziţie o serie de modalităţi de petrecere a timpului liber. Pe lângă vizitarea celor trei mine ale Salinei Turda - Rudolf, Terezia şi Ghizela - turiştii pot juca mini-golf, bowling, tenis de masă, pot urca în roata panoramică sau se pot da cu bărcile pe lacul din interior. Zilnic, pe perioada verii, sunt înregistraţi peste 2.500 de vizitatori, dar avem şi perioade de vârf în care intră în salină şi 5.000 de persoane”, a spus Baciu.
Potrivit acesteia, jumătate dintre turiştii care vizitează Salina Turda sunt din străinătate, din ţări precum Ungaria, Franţa sau Portugalia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Situația de pe frontul din Ucraina se deteriorează. Ce îi cere viitoarea Administrație Trump lui Zelenski
-
USR cere numirea unui nou Avocat al Poporului: am devenit ţara mandatelor expirate ocupate abuziv
-
A greşit Zelenski că nu a acceptat propunerile Franţei şi ale SUA de la finalul anului 2022 şi din vara lui 2023, pentru un acord de încetare a focului?
-
Incendiile din California pun sub semnul întrebării organizarea Jocurilor Olimpice din 2028 la LA
"Dacă în iulie anul trecut am avut 81.592 de turişti, în iulie anul acesta au fost 89.434. Perioada de vârf de vizitare este luna august. Anul trecut, de exemplu, am avut în această lună aproape 120.000 de turişti. În lunile de iarnă, numărul turiştilor este cuprins între 10.000 şi 15.000", a spus Simona Baciu.
Salina Turda este deschisă zilnic între orele 9.00 - 19.00.
Intrarea costă 20 de lei pentru adulţi, 12 lei pentru pensionari, 10 lei pentru elevi şi studenţi, iar copiii până la trei ani au acces gratuit.
În Salina Turda, preţul unei ture de opt minute cu roata panoramică este de 5 lei de persoană, o jumătate de oră de jucat mini-golf costă 10 lei de persoană, iar 20 de minute de bowling tot 10 lei de persoană.
"O plimbare cu barca pe lacul subteran costă 10 lei de persoană, durata fiind de 20 de minute, iar folosirea biliardului costă 4 lei pentru 20 de minute. Pentru o oră pe terenul de sport se plăteşte 100 de lei. De asemenea, practicarea tenisului de masă timp de o oră costă 10 lei. Avem şase piste de mini-golf, două piste de bowling, două mese de biliard şi patru de ping-pong. Pe terenul de sport se poate juca handbal, badminton sau tenis cu piciorul”, a afirmat directorul Salinei Turda.
Exploatarea sării la Salina Turda datează din epoca romană.
Salina a fost închisă în 1932 şi a fost redeschisă pentru public şi pentru pacienţii cu boli respiratorii în 1992.
În perioada 2008 - 2010, Salina Turda a fost modernizată în urma unei investiţii de aproape şase milioane de euro din fonduri europene şi a fost inaugurată în ianuarie 2010 în prezenţa premierului de atunci Emil Boc şi a fostului ministru al Turismului Elena Udrea.
De la deschiderea din 1992 până în prezent, Salina Turda a fost vizitată de aproximativ 2,7 milioane de turişti români şi străini.
Citeşte şi: Salina Turda deschide o nouă mină, unde se găsesc stalactite înclinate şi cristale cubice de sare
Citește pe alephnews.ro: Calendarul alegerilor prezidențiale. Ce decizii ia Guvernul Ciolacu 2.0 săptămâna aceasta
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Mai multe cipuri în creier în 2025: Musk a anunțat că un al treilea pacient a primit implantul cerebral de la Neuralink. Compania nu se oprește aici
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Scandal monstru după finala Casa iubirii: Acuzații de blat pentru Kanal D: V-ați bătut joc
CANCAN.RO
Cât a plătit un turist român pentru intrarea într-un aquapark cu apă termală, aflat la 20 km de granița României, după aderarea la Spațiul Schengen
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe