- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (30.07.2018, 15:07)
- Daniela Timofti
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şapte organizaţii neguvernamentale cer Ministerului Sănătăţii să înceapă vaccinarea anti-HPV
România e singura ţară din UE care nu alocă bani pentru vaccinarea anti-HPV, susţin şapte organizaţii neguvernamentale care au cerut Guvernului, Ministerului Sănătăţii şi Ministerului de Finanţe începerea vaccinării, precizând că la fiecare două ore o româncă e diagnosticată cu cancer de col uterin.
Urmărește
1013 afișări
Şapte organizaţii neguvernamentale cer Ministerului Sănătăţii să înceapă vaccinarea anti-HPV
Organizaţiile non-guvernamentale Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), Centrul Filia, Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală (SECS), Asociaţia Pro-Imunizare, Sănătate pentru Comunitate, Federaţia Asociaţiilor Studenţilor Farmacişti din România şi Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România au transmis o scrisoare comună, adresată Guvernului României, Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Finanţelor Publice.
TITLURILE ZILEI
-
-
astăzi, 17:57
-
astăzi, 17:45
-
astăzi, 16:00
-
astăzi, 16:46
• Diplomat rus, convocat la MAE de la Chişinău pentru recentele dezinformări
-
astăzi, 15:43
• Crin Antonescu: Sunt aproape convins că această candidatură a mea va fi validată
-
astăzi, 14:20
-
astăzi, 12:37
• NEWS ALERT Metapneumovirus uman depistat la Oradea. Tulpina a fost expediată către Institutul Cantacuzino pentru analize suplimentare
-
astăzi, 10:30
• Vreme severă în România. Vânt puternic şi viscol la munte, cod galben în jumătate de ţară
-
astăzi, 07:06
• Incendii devastatoare în Los Angeles: cel puţin 5 morţi şi zeci de mii de evacuaţi
-
astăzi, 13:43
-
astăzi, 12:53
-
astăzi, 07:55
-
astăzi, 10:00
-
ieri, 21:38
• Facturile la energie ar putea rămâne plafonate şi după 1 aprilie. Anunţul ministrului Burduja
-
astăzi, 07:12
• Biden anulează vizita în Roma pentru a gestiona criza incendiilor din Los Angeles
“Solicităm Guvernului României să poziţioneze prioritar sănătatea fetiţelor şi a viitoarelor mame şi să aloce fonduri la rectificarea bugetară pentru finanţarea programului de vaccinare anti-HPV, singura modalitate eficientă de prevenţie a cancerului de col uterin şi a bolilor asociate infecţiei cu HPV. (...) Din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, doar România nu oferă finanţare pentru vaccinarea anti-HPV în cadrul Programelor Naţionale de Vaccinare”, se arată în scrisoarea semnată de cele şapte organizaţii.
Cancerul de col uterin reprezintă o problemă de sănătate care nu mai poate fi amânată, subliniază reprezentanţii societăţii civile, precizând că sunt afectate femei cu vârsta cuprinsă între 15 şi 44 de ani.
“O dată la două ore o româncă este diagnosticată cu cancer de col uterin. (...) Ne regăsim ca ţară în poziţia de a fi fruntaşi ai Uniunii Europene în ceea ce priveşte atât incidenţa cât şi mortalitatea prin cancer de col uterin, acesta reprezentând principala cauză de deces prin cancer la femeile active din România, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 44 de ani”, se mai arată în sursa citată.
În România, vaccinarea împotriva bolilor provocate de virusul HPV se regăseşte în Programul Naţional de Imunizare, iar de anul trecut Ministerul Sănătăţii a început colectarea solicitărilor adresate de părinţi. De cealaltă parte, sursa citată precizează că acest demers a rămas doar pe hârtie.
“A trecut mai mult de un an de zile de când părinţii aşteaptă acest tip de vaccinare pentru fetiţele lor, însă nici unul dintre actorii implicaţi în acest proces nu comunică public privind acest tip de vaccinare. Părinţii îşi pierd încrederea în medicul lor de familie, în sistemul public de sănătate din România, în statul român şi în activitatea de vaccinare propriu-zisă. Este greu de înţeles pentru părinţi, la fel ca pentru orice persoană interesată de sănătatea proprie, a familiei şi copiilor, de ce Ministerul Sănătăţii ar introduce o astfel de prevedere, pentru ca apoi să nu realizeze nici un demers în acest sens”, se mai arată în sursa citată.
În fiecare an, peste 4.000 de românce sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, înregistrându-se anual peste 1.900 de decese cauzate de această boală.
Citește pe alephnews.ro: UE este pregătită să susțină Ucraina dacă SUA nu vor mai fi dispuse, afirmă Kaja Kallas
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Prințesa Kate împlinește astăzi 43 de ani. „Pentru cea mai incredibilă soție și mamă. Puterea de care ai dat dovadă în ultimul an a fost remarcabilă”
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Vlad Mardare s-a sinucis! Ce mesaj de adio tulburător a lăsat chiar pe Facebook, înainte să își ia viața
CANCAN.RO
Ce pensie primește un român în 2025, dacă se pensionează fără să fi muncit vreo zi în viața lui
GANDUL.RO
RĂSTURNARE de SITUAȚIE privind PENSIILE. ANUNȚ de ULTIMĂ oră al CASEI DE PENSII pentru toți seniorii
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe