Şase procurori concurează pentru şefia DIICOT. Cine sunt candidaţii pentru funcţia deţinută de Alina Bica

Un număr de şase procurori candidează pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), între aceştia numărându-se actualul şef interimar al structurii, Giorgiana Hosu, conform unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei.

Urmărește
1532 afișări
Imaginea articolului Şase procurori concurează pentru şefia DIICOT. Cine sunt candidaţii pentru funcţia deţinută de Alina Bica

Şase procurori concurează pentru şefia DIICOT. Cine sunt candidaţii pentru funcţia deţinută de Alina Bica (Imagine: Mediafax Foto / Andreea Alexandru)

Potrivit comunicatului Ministerului Justiţiei, iniţial erau şapte procurori care îşi anunţaseră candidatura, însă, luni, unul dintre ei a renuţat la acest demers.

Astfel, în cursa pentru conducerea DIICOT au rămas Nicolae Lupulescu, procuror militar şef adjunct secţie în cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari, din Direcţia Naţională Anticorupţie, Adrian Glugă, procuror şef al DIICOT Craiova, Ioana-Bogdana Albani, procuror şef în cadrul Serviciului de prevenire şi combatere a criminalităţii informatice, de la Structura centrală a DIICOT, Cătălin-Laurenţiu Borcoman, şeful DIICOT Braşov şi Daniel-Constantin Horodniceanu, procurorul şef al DIICOT Iaşi.

De asemenea, pentru funcţia precizată candidează şi adjunctul procurorului - şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Giorgiana Hosu, cea care asigură interimatul postului de şef al DIICOT.

Cei şase procurori urmează să fie audiaţi, miercuri, la Ministerul Justiţiei.

Conform legii, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de zece ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Funcţia de procuror-şef al DIICOT a rămas vacantă după ce Alina Bica a fost arestată în dosarul de corupţie privind retrocedarea ilegală a unui teren supraevaluat cu peste 60 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici