Astfel, restaurantele şi cafenelele pot funcţiona fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului interior în intervalul orar 6.00-23.00.
Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.
Activitatea cu publicul a operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu respectarea orarului de lucru stabilit.
Decizia a fost adoptată miercuri şi aparţine Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
„Prelungirea măsurilor care permit activitatea operatorilor economici la interior fără să depăşească 30% din spaţiu are loc datorită faptului că timp de 14 zile rata incidenţei cumulate a cazurilor de SARS CoV-2 nu a crescut, ci a rămas relativ constantă. Trebuie să rămânem precauţi pentru că, în cazul în care rata incidenţei creşte din nou peste 3 la mia de locuitori, legislaţia prevede că CJSU trebuie să se întrunească şi să reinstituie restricţii mai severe precum cele care au fost în vigoare până la finalul anului trecut”, a declarat Marian Grigoraş, prefectul judeţului Iaşi.
De asemenea, rămân în vigoare restricţiile specifice stării de alertă: spectacolele, concertele, festivalurile publice şi private sau alte activităţi şi evenimente culturale sunt interzise. Se interzice organizarea de nunţi, botezuri, mese festive atât în spaţii deschise, cât şi închise, precum şi a reuniunilor cu prilejul unor sărbători, aniversări.
Târgurile, bâlciurile şi talciocurile sunt suspendate.
Este interzisă circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.
Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi, discoteci, pe întreaga perioadă a stării de alertă pe teritoriul României.