Faimosul kimchi din Coreea de Sud este victima schimbărilor climatice, oamenii de ştiinţă, fermierii şi producătorii spunând că atât calitatea, cât şi cantitatea de varză din soiul napa au de suferit din cauza creşterii temperaturilor, potrivit Reuters.
Varza Napa prosperă în zonele mai reci şi de obicei este plantată în regiunile muntoase, unde temperaturile trec foarte rar de pragul de 25 de grade Celsius.
Datele agenţiei guvernamentale de statistică din Coreea de Sud arată că suprafaţa de varză de munte cultivată anul trecut a fost mai puţin de jumătate faţă de cea de acum 20 de ani. Varza Napa a fost cultivată pe aproximativ 3.995 de hectare anul trecut, dar scenariile specialiştilor arată că în următorii 25 de ani vor rămâne doar 44 de hectare.
Kimchi este făcut în mod tradiţional din varză murată. Uneori, varza poate fi înlocuită cu alte legume murate. În ultimii ani, ridichile, castraveţii şi ceapa verde au fost folosiţi din ce în ce mai mult, tocmai din cauza declinului producţiei de varză Napa.