- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.05.2021, 10:58)
- Larisa Ioniţă
Şcoală făcută superficial. Elevii nu îşi dau interesul la materiile importante
- Majoritatea elevilor învaţă superficial pentru materiile ce le consideră neimportante, în această perioadă de pandemie, iar în timpul şcolii online cei mai mulţi dintre profesori au dat note mari cu uşurinţă.
- „Ei fac cu lucru bun, dar la finalul zilei noi o sa fim în pierdere”, spune Cristian, elev.
Urmărește
227 afișări
Şcoală făcută superficial. Elevii nu îşi dau interesul la materiile importante
Orele online au afectat ritmul de predare la clasă. Din această cauză, unii profesorii au fost mai indulgenţi şi au dat note mari mai uşor, chiar dacă majoritatea elevilor învăţau superficial.
Cristian Rusu, elev în clasa a XI-a, spune că dacă primeşte un 10 la chimie o să îl facă să creadă ca e bun la acea materie, când de fapt realitatea e alta. El pledează pentru o evaluare reală.
„Ei (profesorii - n.r.) fac o chestia rea, dar cu intenţii bune. În perioada asta cu pandemia, mulţi - îmi pare rau să spun - copiază, nu mai stai să înveţi, îţi pui foi pe pereţi. Până când nu o sa ne întoarcem fizic la şcoală noi o să continuăm să învăţăm superficial, este ceva inevitabil”, spune Cristian Rusu.
Cristina Despinescu este părinte a doi copii. Spune că e de aşteptat ca profesorii să fie ceva mai indulgenţi pentru că în online nu e atât de uşor de predat.
„Atâta timp cât evaluarea nu este standardizată, normal că fiecare profesor va face evaluarea după propriile sale opinii şi va corecta după propriile sale păreri”, este de părere părintele..
Radu Gologan este profesor de matematică şi vorbeşte despre cum predarea mot-a-mot la unele materii este necesară şi că notele nu se dau chiar atât de uşor.
„Copii care vor să facă şcoală ,nu învaţă mot-a-mot şi ştiu să înţeleagă ce e vorba. Sunt şcoli în care notele sunt, mai ales la gimnaziu, notele sunt toate 10 şi după aceea când ajung elevii respectivi la un liceu de elită notele devin sub 7”, explică profesorul Gologan.
Cei care s-au descurcat mai bine decât noi în această perioadă sunt ţările nordice. Carmen Anghel, profesoară de matematică în Suedia, explică modul cum se face notarea elevilor în Suedia.
„Accentul se pune pe feedback, să te dezvolţi tu ca om, decât pe cunoştinţe de moment. Accentul se pune foarte mult în clasa a noua, iar acolo primeşti tot ajutorul posibil. Se face tot posibilul ca copilul să îşi realizeze visurile”, a spus profesorul de matematică din Suedia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe