Secretarul CJ Hunedoara şi un şef de serviciu din aceeaşi instituţie, suspendaţi din funcţii

Secretarul Consiliului Judeţean Hunedoara, Dan Daniel, şefa Serviciului Administraţie Publică Locală din CJ, Dorina Ştefan, şi directoarea DGASPC Hunedoara, Monica Georgescu, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie, au fost suspendaţi din funcţii.

Urmărește
633 afișări
Imaginea articolului Secretarul CJ Hunedoara şi un şef de serviciu din aceeaşi instituţie, suspendaţi din funcţii

Secretarul CJ Hunedoara şi un şef de serviciu din aceeaşi instituţie, suspendaţi din funcţii

Potrivit unui comunicat transmis, marţi după-amiază, de Consiliul Judeţean Hunedoara, secretarul general al CJ, Dan Daniel, directorul general al DGASPC Hunedoara, Monica Georgescu, şi şefa Serviciului Administraţie Publică Locală şi Relaţii Publice, Dorina Ştefan, au fost suspendaţi din funcţii.

“Potrivit prevederilor art. 94 din Legea 188/1999, republicată, se impune suspendarea raporturilor de serviciu, până la soluţionarea definitivă a cauzei pentru care au fost trimişi în judecată, pentru următorii funcţionari publici: Dan Daniel, secretar al judeţului Hunedoara, Georgescu Monica, director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Hunedoara, Ştefan Mihaela Dorina, şef Serviciu administraţie publică locală şi relaţii publice. Pe funcţiile publice vacantate temporar vor fi promovate alte persoane pentru executarea atribuţiilor", se arată în comunicat.

Astfel, pentru funcţia de secretar al judeţului a fost nominalizat Sorin Dumitru Ştefoni, director executiv la Direcţia Administraţie Publică Locală din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara, iar funcţia de şef serviciu Administraţie Publică va fi ocupată de Carmen Henţ, consilier în cadrul acestui serviciu.

La conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara va fi promovată temporar Sorina Carmen Grama, director general adjunct în cadrul instituţiei.

Dan Daniel, Dorina Ştefan, Monica Georgescu, şi şefa Serviciului Control Urmărire Încasări din CJ Hunedoara, Dana Gîrjob, au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie.

Potrivit DNA, Dan Daniel şi Dorina Ştefan au fost trimişi în judecată, sub control judiciar, pentru abuz în serviciu, Monica Georgescu pentru complicitate la abuz în serviciu, iar Dana Gârjob în stare de libertate pentru abuz în serviciu.

Procurorii anticorupţie susţin că în iunie 2014 Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a publicat anunţul privind organizarea concursului de promovare pentru ocuparea postului de director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Hunedoara. A fost constituită comisia de concurs, din care făceau parte, printre alţii, şi Dan Daniel şi Dorina Ştefan, iar la concurs s-a înscris o singură candidată, respectiv Monica Georgescu, la acea dată împuternicită în funcţia de director general al DGASPC Hunedoara, fiind singura agreată de conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara.

Potrivit legii, fiecare membru al comisiei de concurs trebuia să propună cel puţin trei subiecte, iar pe baza acestor propuneri se întocmeau minimum două seturi de subiecte care urmau să fie prezentate candidaţilor. Anterior datei organizării concursului, Dan Daniel i-ar fi cerut Monicăi Georgescu să formuleze subiectele şi baremele de corectare pentru întrebările care urmau să fie propuse de membrii comisiei de concurs din partea Consiliului Judeţean Hunedoara. Ulterior, aceste subiecte formulate de Georgescu au fost propuse de ceilalţi doi cu ocazia întrunirii comisiei de examen în vederea stabilirii întrebărilor, trei dintre acestea revenindu-i candidatei la proba teoretică.

La examenul organizat şi susţinut în 17 iulie 2014, Monica Georgescu a fost admisă cu un punctaj foarte mare, ulterior aceasta anunţând cunoscuţilor reuşita înainte de publicarea rezultatelor oficiale.

În februarie, procurorii DNA au făcut percheziţii la şapte adrese din judeţul Hunedoara, între care sediul Consiliului Judeţean şi cel al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). Surse judiciare declarau atunci pentru MEDIAFAX că anchetatorii suspectează comiterea unor fapte de corupţie la organizarea concursului pentru postul de director al DGASPC, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean.

În urma percheziţiilor, directoarea DGASPC Hunedoara, Monica Georgescu, a fost ridicată de către procurori şi dusă la DNA Alba pentru audieri. De asemenea, la audieri au fost duşi secretarul general al CJ Hunedoara, Dan Daniel, dar şi şefa Serviciului Control Urmărire Încasări al CJ, Dana Gîrjob, şi şefa Biroului Administraţie Publică Locală, Mihaela Ştefan, în birourile cărora au fost făcute, de asemenea, percheziţii.

Ulterior, procurorii au luat măsura controlului judiciar pentru Dan Daniel, pentru Dorina Mihaela Ştefan, precum şi pentru directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara, Monica Georgescu.

Monica Georgescu a exercitat, cu caracter temporar, funcţia de director general al DGASPC Hunedoara din 1 ianuarie 2014. În 17 iulie 2014, a fost organizat un concurs pentru ocuparea acestei funcţii, concurs câştigat de Monica Georgescu.

Consiliul Judeţean Hunedoara este condus interimar de vicepreşedintele CJ Dorin Gligor, după ce fostului preşedinte al instituţiei Mircea Moloţ i-a încetat mandatul, în condiţiile în care instanţa supremă a decis că se afla în incompatibilitate.

Mircea Moloţ a fost reţinut de către procurorii DNA în decembrie 2014, iar în prezent este în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat de fapte de corupţie. În acelaşi dosar sunt cercetaţi şi vicepreşedintele CJ Hunedoara Tiberiu Balint, ginerele lui Moloţ, Roberto Patrik Venter, şi alţi doi oameni de afaceri, Vasile Axinte şi Emanoil Milică Pup.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici