Şedinţă foto cu o vulpiţă simpatică şi curioasă. Ce nu ştiam despre vulpi ne explică Romsilva FOTO

  • Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva postează imagini de la o „şedinţă foto” cu o vulpiţă simpatică şi curioasă, făcută în Parcul Natural Bucegi.
  • Romsilva scrie şi despre câteva curiozităţi despre vulpi.
Urmărește
9902 afișări
Imaginea articolului Şedinţă foto cu o vulpiţă simpatică şi curioasă. Ce nu ştiam despre vulpi ne explică Romsilva FOTO

Vulpiţa fără frică FOTO Regia Nationala a Padurilor - Romsilva

Atunci când mergeţi în natura, şi întâlniţi animale sălbatice, admiraţi-le si fotografiaţi-le de la o distanţă sigură şi în niciun caz nu încercaţi să le hrăniţi, oricât de simpatice şi inofensive ar părea. Dacă faceţi acest lucru, riscaţi să vă puneţi viaţa în pericol şi lor sa le scădeţi şansa de supravieţuire, deoarece acestea nu vor mai fi capabile să îşi procure singure hrana”, scriu cei de la Romsilva.

Curiozităţi despre vulpi

 

  • Vulpile construiesc vizuini subterane, unde nasc în primăvară, în medie, cinci pui. Femelele au grijă de pui, în timp ce masculii vânează pentru a asigura hrana întregii familii. Din a doua lună de viaţă, puii însoţesc părinţii la vânătoare. Ele vânează în special mamifere mici, folosindu-se de mirosul fin, sărind asupra prăzii cu labele din faţă, pentru a le imobiliza, mai scriu cei de la Romsilva.

 

  • Vulpile sunt singurele canide care vânează rozătoare pândind-le si prinzând-le dintr-un salt, în aceeaşi maniera ca felinele sălbatice. Vulpile sunt pot răspândi câteva boli foarte grave, inclusiv turbarea. Deşi, în cele mai multe cazuri, animalele afectate sunt cele care intra în contact direct cu vulpea, bolile pot fi transmise omului, fie prin muşcătură, fie prin intermediul păsărilor care trăiesc în ogradă.

 

  • Vulpea poate să atingă şi viteza de 50 km pe oră, iar pe distanţe scurte de până la 200 de metri, o vulpe aleargă mai repede decât un iepure de câmp.

 

  • Vulpile nu mestecă hrana. În schimb, ele se folosesc de canini ca să sfâşie carnea în bucăţi uşor de înghiţit.

 

  • Se folosesc de coadă pe timpul iernii şi pentru a-si şterge urmele pe zăpadă. Deseori, vulpile ucid mai mult decât pot mânca, în general consumând în jur de 1 kg de mâncare pe zi. Îşi îngroapă mâncarea rămasă şi se întoarce să mănânce din ea la următoarea masă.

 

Parcul Natural Bucegi, situat în centrul ţării, unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafaţă de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri. Pe raza parcului sunt amenajate 52 de trasee turistice pe patru magistrale care străbat întregul parc, marcate cu benzi roşii, galbene şi albastre, precum şi cruce albastră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici