- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (06.11.2015, 18:28)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şeful Clinicii de chirurgie plastică de la Spitalul Floreasca: Incidente precum cel din Colectiv ridică probleme supra-acute pentru orice sistem de sănătate
Un incident precum cel din clubul Colectiv ridică probleme supra-acute pentru orice sistem de sănătate, pentru că niciun sistem de sănătate din lume nu este proiectat pentru dezastre, a declarat, vineri, la Ambasada Franţei, profesorul Ioan Lascăr.
Urmărește
188 afișări
Şeful Clinicii de chirurgie plastică de la Spitalul Floreasca: Incidente precum cel din Colectiv ridică probleme supra-acute pentru orice sistem de sănătate (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)
"Niciun sistem de sănătate din lume nu este proiectat pentru dezastre. În astfel de cazuri, spiritul umanitar şi cel de colegialitate acţionează întotdeauna şi ţările vecine, prietene, partenerii de lungă durată îşi acordă ajutorul pe care noi, iată, îl simţim ca deosebit de valoros. Colegii francezi ne-au oferit expertiza dumnealor. Pe lângă colegii din Franţa, noi, medicii din România, ne-am bucurat şi de ajutorul colegilor din Israel, din Belgia, din Turcia, care şi-au oferit disponibilitatea pentru a ajuta sistemul de sănătate din România", a spus Ioan Lascăr, şeful Clinicii de chirurgie plastică din Spitalul Floreasca.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Ambulanţă implicată într-un accident grav pe DN 2, în Vrancea: o persoană a murit, mai multe sunt rănite/ Încă o persoană a murit
-
Incendiu într-o parcare din Sectorul 2 al Capitalei: Două maşini, afectate
-
România la limită: Deficit bugetar uriaş, pensii şi salarii îngheţate, taxe ridicate – Ce urmează?
Acesta a mai precizat că o bună parte dintre răniţi sunt încă în stare critică, evoluţia lor fiind determinată de circumstanţele producerii accidentului, cu totul şi cu totul deosebit.
"Circumstanţele producerii accidentului au generat un anume tip de leziuni, în care leziunea de suprafaţă sau tegumentară nu este cea dominantă. Azi suntem în a şaptea zi de la producerea tragediei şi cred că la 99 la sută dintre pacienţii care au necesitat intervenţii chirurgicale, mă refer la intervenţii care vizează leziuni aparente la nivelul tegumentului, acestea au fost deja rezolvate. Aceşti pacienţi au fost, chirurgical, rezolvaţi, însă rămân problemele legate de arsurile inhalatorii, care generează o evoluţie cu totul particulară şi cu o imprevizibilitate în ce priveşte prognostivul evolutiv. Prognosticul de gravitate este dat, în cea mai mare parte a cazurilor, de amploarea şi de gravitatea leziunilor respiratorii. Complicaţiile respiratorii majore sunt abia la început. Începâd din ziua a conea, a şasea, îşi arată «colţii» şi sigur că este de aşteptat să ne confruntăm în continuare cu creşterea numărului de decese", a mai spus profesorul Lascăr.
El a mai spus că toţi pacienţii intubaţi, care reprezintă cea mai mare parte a pacienţilor critici şi care au necesitat în proporţie aproape de 100% şi traheosteomii, au indicele de gravitate dat de arsura respiratorie.
"Leziunile inhalatorii, respectiv arsura dar şi inhalarea de substanţe toxice, au fost prezente şi demonstrate prin analizele efectuate la Institutul de Medicină Legală la cei care au decedat, deci prezenţa acestei duble afectări a aparatului respirator face ca dinamica complicaţiilor să fie una specifică. Complicaţiile respiratoprii pe care nu le putem controla chirurgical se evidenţiază începând cu ziua a patra, a cincea, a şasea, până în ziua a 10-a. De asemenea, tot acum îşi face prezenţa şi insuficienţa renală şi apar şi celelalte complicaţii, acestea fiind primele şi cele mai grave, dar care sunt legate şi de particularităţile individuale", a mai spus Lascăr.
El a mai afirmat că este prematur să spună cineva câţi pacienţi au şanse de supravieţuire, dar medicii le acordă toată îngrijirea necesară pentru a le spori şansele.
Citește pe alephnews.ro: Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Doi pacienţi răniţi în incendiul din Colectiv şi internaţi la Spitalul SRI, transferaţi în Olanda
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ancheta preliminară confirmă că o rachetă rusească a provocat prăbușirea Azerbaijan Airlines în Kazahstan
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe