Şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară Timişoara, suspectat de luare de mită, a fost dus la audieri. Mihai Ionac spune că este nevinovat

Şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara, Mihai Ionac, care este suspectat de luare de mită, a fost dus la audieri, în urma percheziţiilor de la locuinţa acestuia, medicul declarând că nu a luat niciodată mită, fiind "contrar" principiilor sale.

Urmărește
250 afișări
Imaginea articolului Şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară Timişoara, suspectat de luare de mită, a fost dus la audieri. Mihai Ionac spune că este nevinovat

Şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară Timişoara, Mihai Ionac (Imagine: Valentina Sarosi/Mediafax Foto)

Şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara, Mihai Ionac, care este suspectat de luare de mită, a declarat, după audieri, că este nevinovat şi că documentaţia ridicată de procurori în urma percheziţiilor la spital şi la locuinţa sa va dovedi acest lucru.

"Sunt nevinovat. Documentaţia ridicată de procurori de la spital şi de la mine de acasă va dovedi că sunt nevinovat. Aştept rezultatele anchetei", a declarat medicul Mihai Ionac, presei, la ieşirea din sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

El a ajuns la sediul Parchetului în jurul orei 13.00 şi a fost audiat timp de aproximativ două ore şi jumătate.

La intrarea la audieri, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara declara că nu a luat niciodată mită, fiind "contrar" principiilor sale.

De asemenea, la plecarea de la locuinţa sa, unde au avut loc percheziţii, vineri dimineaţă, într-un dosar în care medicul este suspectat de luare de mită, Mihai Ionac spunea că este citat ca martor în dosar.

"Sunt citat ca martor pentru nişte lucruri pe care nu le-am făcut. Acum, să vedem exact despre ce este vorba. Eu am primit în documentele mele alte lucruri. (...) Nu am luat mită niciodată, e contrar principiilor mele", declara Ionac.

Procurorii au ridicat din locuinţa medicului documente, dar şi componente de calculator.

Anterior, Mihai Ionac preciza, pentru corespondentul MEDIAFAX că anchetatorii se află atât la el acasă, cât şi la birou şi i-au adus la cunoştinţă că este martor într-un dosar de luare de mită pentru efectuarea de operaţii estetice în unitatea medicală, dar nu i-au spus "cine a luat mită pentru operaţii".

Procurorii au făcut percheziţii, vineri, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara, precum şi la locuinţa şefului clinicii, Mihai Ionac, suspectat de luare de mită, medicul respingând acuzaţiile şi spunând că "este tragic ceea ce se întâmplă".

Anchetatorii au cercetat depozitul de materiale, registratura, camera de gardă a rezidenţilor, dar şi biroul medicului Mihai Ionac şi biroul asistentei-şefe de la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara.

Percheziţiile au fost făcute de către ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi de trupe speciale ale Jandarmeriei, într-un dosar de corupţie care vizează condiţionarea efectuării actului medical de primirea unei sume de bani sau sponsorizări către un ONG, potrivit surse din rândul anchetatorilor.

Dosarul, din 2014, este instrumentat de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Cauza a fost deschisă "in rem", adică fără cunoaşterea făptuitorului, pentru infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu, înşelăciune, decontări fictive.

De asemenea, potrivit unor informaţii apărute în presa locală, în urma unui control făcut anul trecut la Spitalul Judeţean Timişoara, Curtea de Conturi a întocmit un raport în care sunt semnalate mai multe nereguli constatate de auditori la Clinica de Chirurgie Vasculară, condusă de medicul Mihai Ionac. Acestea fac referire la posibile decontări fictive şi la faptul că în cadrul clinicii s-ar fi făcut operaţii în afara sferei chirurgiei vasculare.

Mihai Ionac are 50 de ani şi este, de 15 ani, director executiv al Centrului de Chirurgie Laparoscopică şi Microchirurgie al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara, iar din 2008 este şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară cu compartiment Microchirurgie, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.

Între anii 2005 - 2008, Ionac a fost manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.

Din 2006, este membru al Comisiei Prezidenţiale pentru analiză şi elaborarea politicilor din domeniul educatţei şi cercetării din România, iar din 2009 este membru în Comisia de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă a Ministerului Sănătăţii

Din anul 2004, Mihai Ionac este profesor universitar la UMF "Victor Babeş", fiind şeful Disciplinei Microchirugie, Chirurgie vasculară, Metodologia Cercetării Ştiinţifice, iar începând din anul 2006, Mihai Ionac este medic specialist chirurgie vasculară, din 2003 medic primar chirurgie plastică şi reconstructivă şi din 1999 medic primar chirurgie generală în cadrul Clinicii 2 Chirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.

Chirurgul timişorean şi-a luat doctoratul cu Magna cum laude şi a făcut, de-a lungul timpului, numeroase cursuri de perfecţionare în ţară şi străinătate, între altele, în Canada, Germania, Scoţia şi Franţa şi este autor sau co-autor a numeroase cărţi, monografii, şi studii

El este, de asemenea, director al unor granturi obtinuţe prin competiţie, coordonator de doctorat şi profesor sau lector invitat al unor universităţi din Grecia, Serbia, Turcia, Germania, Italia, coordonator sau participant la numeroase congrese interne şi internaţionale de medicină.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici