- Home
- Social
- TÂRGU MUREŞ, (20.11.2014, 20:39)
- Adina Oşan , Ela Giurgea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şeful CNAS: Dacă medicii de familie se adună, obţin un preţ mai mic pentru cititoarele de carduri
Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, afirmă că, în prezent, sunt puţini medici de familie care şi-au achiziţionat cititoare de carduri de sănătate, dar speră ca situaţia să se schimbe foarte repede, subliniind că, dacă se adună cei 11.300 de medici de familie, pot să negocieze "un preţ mult mai mic".
Urmărește
379 afișări
Şeful CNAS: Dacă medicii de familie se adună, obţin un preţ mai mic pentru cititoarele de carduri (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută cu ocazia primei ediţii a Conferinţei Naţionale de Farmaeconomie şi Management Sanitar de la Târgu Mureş, că le-a demonstrat medicilor de familie "că nu este nicio filozofie" şi că durează "fix 30 de secunde" ca să iniţializeze cardul de sănătate, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Sigur, nimeni nu doreşte cardul. Pot să înţeleg de ce, e în regulă. Dar, mai devreme sau mai târziu, aici se va ajunge. Mai deveme sau mai târziu acest card este cel care va pune ordine atât în calitatea de asigurat, cât şi în certificarea că acel serviciu a fost efectuat, a fost oferit la un anume moment în timp şi loc. Şi atunci nu se mai poate spune că «ştii, n-am fost la doctor atunci, ştii, parcă n-am avut şi reţetă». Cardul îţi spune", a declarat Ciurchea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: La 1000 de zile de război, Ucraina atacă Rusia pentru prima dată cu rachetele americane cu rază lungă. A fost încălcată doctrina nucleară a lui Putin, promulgată chiar astăzi
-
Începe licitaţia pentru construcţia celui mai dificil lot al secţiunii montane a A8. Anunţul ministrului Transporturilor
-
Casa Albă reacţionează: SUA nu îşi vor schimba politica nucleară după modificarea doctrinei Rusiei
-
Cine este noul secretar general adjunct al NATO. Mark Rutte a numit o femeie pentru a doua funcţie din Alianţă
El a arătat că, în prezent, sunt puţini medici de familie care şi-au achiziţionat cititoare de carduri, dar speră ca situaţia să se schimbe foarte repede, subliniind că, dacă se adună cei 11.300 de medici de familie, pot să negocieze un preţ mult mai mic pentru achiziţionarea acestora.
"Ele nu costă o avere, costă între 5 şi 80 de euro, dacă achiziţionezi unul. Dar, un spital are nevoie de câteva zeci, ca să nu spun de o sută-două, pentru că într-o secţie trebuie să existe câteva, altfel va sta să tragă cardul după celălalt. Nu e normal. Medicii de familie sunt 11.300, dacă s-ar aduna la un loc şi ar negocia un preţ, vă daţi seama, nu poţi să-l cumperi pe cel de 80 de euro, bun, la 11.300 cumpărate odată, cred că ar costa un euro. Sau, cel de cinci (cardul de cinci euro - n.r.). Le-am făcut demonstraţia şi cu cel de cinci euro, care funcţionează foarte bine. Nu are tastatură, dar e tastatura calculatorului. Şi tastatura de la celălalt se poate strica. Eu nu pledez pentru a cumpăra pe unul sau celălalt, fiecare îşi cumpără ce îşi doreşte", a mai arătat Ciurchea.
El a adăugat că înţelege "rezistenţa la schimbare" şi la un sistem nou, însă lucrurile trebuie puse la punct în sistem, subliniind că noul card european de sănătate dă acces şi la dosarul electronic, "care de anul viitor se va extinde", printr-un proiect finanţat din bani europeni.
CNAS informa, în 17 octombrie, că Poşta Română a preluat, în vederea distribuirii asiguraţilor, peste 10 milioane de carduri de sănătate, dintre care peste 5,5 milioane au fost predate asiguraţilor, în prima lună de la începerea acţiunii, la 19 septembrie.
Cardul de sănătate este înmânat titularului în baza unui act de identitate şi a semnăturii de primire. În situaţia în care, după minim două prezentări la domiciliul asiguratului, dovedite pe baza avizului de transmitere, cardul nu a putut fi predat asiguratului, acesta va fi predat casei de asigurări teritoriale în evidenţa căreia se află asiguratul. Avizul pe care operatorul poştal îl lasă la domiciliul asiguratului în cazul în care nu va fi găsit, va conţine numărul de telefon al factorului poştal, astfel încât asiguratul să îl poată contacta, în vederea stabilirii detaliilor privind modalitatea de distribuire.
Dacă în intervalul celor 20 de zile cardul nu a putut fi predat, asiguratul poate să îşi ridice personal cardul de sănătate de la casa de asigurări în a cărei evidenţă se află, după un termen de 10 zile lucrătoare, pe care Poşta Română îl are la dispoziţie pentru a preda cardul casei de asigurări.
Tipărirea şi distribuirea cardului naţional vor continua, în următorii patru ani, pentru persoanele care vor împlini vârsta de 18 ani şi/sau vor dobândi calitatea de asigurat.
Citește pe alephnews.ro: Unul din cinci cupluri din România își dorește un copil, dar nu îl poate avea / Italia a adoptat cea mai dură lege din lume împotriva maternității surogat
Citește pe www.zf.ro: Criză fără precedent în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace: Ce este sistemul ATACMS, care ameninţă să arunce în aer războiul din Ucraina. Americanii au autorizat Kievul să folosească rachete cu raze lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din Rusia
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Fiii lui Prigoană riscă dosar penal!! Adriana Bahmuțeanu a aflat că băieții ei riscă să fie exmatriculați de la școală
CANCAN.RO
Cele 15 legume care previn cancerul, potrivit lui Dragoș Pătraru. Se găsesc în toate piețele și supermarketurile din România
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe