Sergiu Băhăian, cel care a ordonat cele patru asasinate investigate de DIICOT
Fostul patron al societăţii Sabina Product, Sergiu Băhăian - care a declanşat unul din cele mai mari scandaluri financiare din România în 1995 - este liderul celor care au executat asasinatele investigate de DIICOT, susţin surse judiciare.
Sergiu Băhăian, cel care a ordonat cele patru asasinate investigate de DIICOT (Imagine din arhivă; Cristi Vatavu/Mediafax Foto)
Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) anchetează modul în care patru persoane au fost ucise prin cruzimi, fiind obligate să ingereze alcool şi pastile de diazepam, apoi au fost îngropate de vii sau aruncate în Canalul Dunăre-Marea Neagră.
Sergiu Băhăian, împreună cu un apropiat al său, Eduard Mărculescu, a fost reţinut, vineri seara, după ce a intrat cu maşina în autoturismului unui ofiţer de la Biroul de Crimă Organizată.
Cei doi erau erau căutaţi de mai mult timp pentru infracţiuni economice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ceasul Apocalipsei este mai aproape ca niciodată de miezul nopții. Ce înseamnă cele 89 de secunde rămase
-
Putin afirmă că Zelenski nu are dreptul de a semna niciun acord de pace cu Rusia
-
Bolojan despre interimatul prezidenţial: Există o realitate constituţională ce trebuie respectată
-
George Simion acuză „lovitura de stat” din România şi lansează atacuri la adresa UE
Fostul patron al societăţii Sabina Product, Sergiu Băhăian, a fost condamnat, în 2 decembrie 1998, la cinci ani de închisoare pentru fals. Potrivit anchetatorilor, în calitate de asociat unic şi administrator la SC Sabina Product SRL, Băhăian a indus în eroare aproximativ 5.000 de persoane, încasând ilegal peste şapte miliarde de lei vechi.
În 1995, Băhăian a fugit din România, împreună cu trei colaboratori, după ce a constatat că nu poate să-şi respecte obligaţiile contractuale. În decembrie 1995, Băhăian a fost arestat în Ungaria, iar cîteva luni mai tîrziu a fost extrădat, pentru a fi judecat de autorităţile române. La 19 septembrie 1997, Băhăian a fost eliberat, după ce făcuse un an şi nouă luni de închisoare.
La scurt timp, Băhăian a fost dat în urmărire şi învinuit că, împreună cu Laura Petrov, l-ar fi înşelat pe cetăţeanul german Ionatan Ioan Hocker cu 64.000 de mărci. Băhăian şi Petrov au încheiat două contracte de împrumut cu cetăţeanul german, garantând cu bunuri din patrimoniul firmei la care Petrov este administrator şi care, în realitate, nu existau. De fapt, Hocker s-a asociat cu cei doi pentru a repune pe picioare societatea Sabina Product, dar aceştia ar fi cheltuit în interes personal banii împrumutaţi.
În octombrie 2002, Băhăian a părăsit închisoare.
Ulterior, el şi-a dezvoltat o reţea infracţională, racolând persoane pentru a derula afaceri în numele său, ulterior lichidându-le, informează surse judiciare, care precizează că patru dintre cei asasinaţi au fost identificaţi, în timp ce alte trei persoane sunt de negăsit.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:23
-
ieri, 22:51
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1070. Putin afirmă că Zelenski nu are dreptul de a semna niciun acord de pace cu Rusia / SBU demontează reţeaua de spioni ruşi care viza avioanele F-16 / Zelenski s-a întâlnit cu Macron şi preşedintele Consiliului European, în Polonia / Rafinăria de petrol Ryazan din Rusia îşi suspendă activitatea / Atacuri ruseşti asupra a 9 comunităţi din regiunea Sumy