Serviciul de Telecomunicaţii Speciale: Numărul unic de urgenţă 112 a fost apelat de trei ori în cazul lui Ioan Gyuri Pascu/Ambulanţa Bucureşti: Au fost primite doar două apeluri de la Dispeceratul 112

Numărul unic de urgenţă 112 a fost apelat de trei ori în cazul artistului Ioan Gyuri Pascu, respectiv în 26 septembrie s-au înregistrat apeluri la orele 03:23, 04:42 şi 04:53, a comunicat vineri, la solicitarea MEDIAFAX, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Urmărește
1892 afișări
Imaginea articolului Serviciul de Telecomunicaţii Speciale: Numărul unic de urgenţă 112 a fost apelat de trei ori în cazul lui Ioan Gyuri Pascu/Ambulanţa Bucureşti: Au fost primite doar două apeluri de la Dispeceratul 112

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale: Numărul unic de urgenţă 112 a fost apelat de trei ori în cazul lui Ioan Gyuri Pascu (Imagine: Catalina Filip / Mediafax Foto)

Căutările făcute în baza de date a Centrului Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 Bucureşti arată că în cazul Gyuri Pascu apelurile din 26 septembrie au fost la orele 03:23, 04:42 şi 04:53.

"Persoana care a efectuat primul apel a anunţat o urgenţă medicală, motiv pentru care a fost transferat Dispeceratului de Urgenţă al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov. Apelanta a revenit precizând că, deşi la adresă a fost un echipaj de ambulanţă, nu ştie ce are pacientul, motiv pentru care apelul a fost transferat imediat către acelaşi Dispecerat. La ultimul apel s-a anunţat că starea pacientului s-a agravat, cazul intrând în zona de competenţă a ISU - SMURD catre care a fost direcţionat. Datele referitoare la codurile de urgenţă sunt de competenţa agenţiilor de intervenţie", a detaliat, pentru MEDIAFAX, colonelul Adrian Fulea, purtător de cuvânt al STS.

Poliţiştii au ridicat, vineri dimineaţa, documente de la SMURD în dosarul deschis după decesul lui Gyuri Pascu, urmând să se ridice acte şi de la Ambulanţa Bucureşti Ilfov, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Ambulanţa Bucureşti: În cazul Gyuri Pascu au fost primite doar două apeluri de la Dispeceratul 112

"În noaptea de 26 septembrie, la dispeceratul SABIF au fost primite doar două apeluri de la Dispeceratul 112. Primul apel a fost primit de la 112 la ora 3.25. Legătura a fost dată de Dispeceratul 112 numai către SABIF deoarece în această situaţie, conform indexului de la 112, cazul a fost încadrat drept consultaţie la domiciliu, cod verde. Nu era necesară punerea în conferinţă a cazului cu Dispeceratul ISU-SMURD. Al doilea apel a fost primit de la 112 la ora 4.43. Legătura a fost dată din nou de Dispeceratul 112 numai către SABIF deoarece, probabil, solicitantul a precizat de la începutul apelului că la acestă adresă a mai fost o ambulanţă de la SABIF mai devreme şi că acum pacientul se simte mai rău. Operatoarea de la 112 a dat direct apelul la SABIF fără a-l pune în conferinţă cu Dispeceratul ISU-SMURD. La SABIF nu a existat niciodată al treilea apel. La al treilea apel, de la ora 4.53, Dispeceratul SABIF nu a fost niciodată în conferinţă cu Dispeceratul ISU-SMURD şi nici nu a avut cunoştinţă de el. Al treilea apel ajuns doar la Dispeceratul ISU-SMURD", anunţă printr-un comunicat de presă Serviciul e Ambulanţă Bucureşti Ilfov.

Potrivit sursei citate, după studierea documentelor de intervenţie, conducerea Serviciului de Ambulanţă va analiza de ce al doilea echipaj nu a ajuns la caz, deşi a fost alertată mai devreme decât ambulanţele SMURD.

"Echipajul de pe Ambulanţa de tip C2 va trebui să explice de ce deplasarea la caz a fost peste timpul mediu de răspuns la urgenţele de cod roşu, prevăzut în lege, şi de ce există diferenţe între timpul de ajungere notat în fişa de intervenţie şi timpul real de ajungere la caz, raportându-ne la timpul extras din tableta echipajului UTIM SMURD şi care arată că echipajul UTIM SMURD a ajuns la caz la 5.09. Ambulanţa de tip C2 de la SABIF la momentul intervenţiei nu dispunea de tabletă. Aceasta, din motive tehnice, fusese trimisă la verificat către STS. Programul de informatizare este în perioada de testare, iar atunci când el va fi funcţional complet, nu vor mai exista dubii asupra timpilor de intervenţie. Aceştia sunt înregistraţi automat şi nu pot fi modificaţi ulterior. De aceea, conducerea SABIF susţine informatizarea sistemului", se mai arată în comunicat.

Actorul şi cântăreţul Ioan Gyuri Pascu, fost membru al trupei Divertis, a murit, luni dimineaţă, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct. Artistul a fost înmormântat vineri, în localitate Agnita din judeţul Sibiu.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici