Sibiu, singurul oraş din România cotat cu trei stele în "Ghidul verde Michelin"

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anunţat, joi, că municipiul este singurul din România care a primit, în ediţia din acest an a "Ghidului verde Michelin", o cotaţie de trei stele, care, pentru realizatorii acestui ghid turistic înseamnă că oraşul este "o locaţie care trebuie văzută neapărat".

Urmărește
3540 afișări
Imaginea articolului Sibiu, singurul oraş din România cotat cu trei stele în "Ghidul verde Michelin"

Sibiu, singurul oraş din România cotat cu trei stele în "Ghidul verde Michelin" (Imagine: Shutterstock)

Primarul Klaus Iohannis a anunţat, într-o conferinţă de presă, că Sibiu a primit trei stele - punctaj maxim - din partea realizatorilor "Ghidului verde Michelin", fiind singurul oraş din România care a primit această cotaţie.

"În clasificările Michelin o stea înseamnă că merită să te abaţi puţin din drum ca să vezi locul respectiv, două stele înseamnă că e bine să te abaţi din drum ca să vezi locul respectiv, iar trei stele înseamnă că trebuie să îţi faci un drum extra pentru a vedea locaţia respectivă. Un oraş de trei stele este o locaţie care trebuie neapărat văzută", a declarat Klaus Iohannis.

El a precizat că, în vacanţele personale, a folosit de foarte multe ori "Ghidul verde Michelin", fiind încântat de faptul că este un ghid turistic independent.

"Sibiu este singurul oraş din România cu această cotaţie. Cel mai mult îmi place la acest ghid faptul că este independent. Dacă îmi planific un concediu, atunci încerc să îmi cumpăr ghidul şi locul în care ajung e chiar aşa cum e descris. Eu îl folosesc de ani, ca persoană privată. Mi s-a părut notabil că Sibiu are trei stele, de aceea vi l-am prezentat", a explicat Iohannis.

Ghidul - pus la dispoziţia jurnaliştilor de reprezentanţii Primăriei Sibiu - invită turiştii să poposească în Sibiu şi "să descopere în linişte oraşul săsesc cu minunatele sale privelişti şi muzeele Brukenthal şi Dumbrava".

Oraşul este nominalizat atât în secţiunea "Idei pentru weekend2, cât şi la secţiunea unui tur "esenţial" al României (un itinerar de 17 zile prin România).

Sibiu şi împrejurimile apar în numeroase rânduri în ghid: Sibiul ca oraş medieval, împrejurimile ca "rural şi frumos", Sibiul ca oraş al muzeelor, Sibiu - oraş al evenimentelor.

La secţiunea "Evenimente", ghidul prezintă structurate, pe luni, evenimentele culturale mari ale oraşelor din România. Sibiul este reprezentant aproape în fiecare lună.

În textul ghidului, zona Sibiului are rezervate 13 pagini.

Autorii ghidului afirmă: "este greu să nu te laşi cucerit de farmecul acestui baroc a cărui frumuseţe a făcut ca oraşul să fie desemnat Capitală Culturală Europeană în 2007 şi totul contribuie la puterea de seducţie pe care Sibiul o exercită asupra vizitatorului".

Ghidul Michelin pentru România a fost lansat în 26 mai, la Bucureşti, în cadrul Bookfest.

În afara Sibiului, alte şapte obiective din România au primit maximul de stele (de vizitat neapărat): mănăstirile din Bucovina, Maramureşul, Dragomirna, Transfăgărăşanul, Horezu, Prejmerul şi Delta Dunării.

Potrivit unui comunicat de presă al Michelin, grupul a creat primul ghid de călătorie în urmă cu mai bine de 100 de ani pentru a promova călătoriile rutiere şi pentru un condus mai sigur.

Ghidul are 360 de pagini şi include 22 de hărţi, aproximativ 600 de adrese (din care 400 cu locuri de cazare şi restaurante) şi 160 de fotografii.

Activitatea grupului Michelin include şi servicii de suport, prin intermediul ViaMichelin.com, publicarea de ghiduri de călătorie, de hoteluri, de restaurante, hărţi şi atlase rutiere.

Cu sediul în Clermont-Ferrand, Franţa, Michelin este prezent pe cinci continente, în 170 de ţări, are 129.000 de angajaţi şi coordonează 68 de unităţi în toată lumea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici