Sicriul cu trupul pilotului Gabriel Titiana a fost dus la Cluj-Napoca, unde vor avea loc funeraliile - FOTO

Sicriul cu trupul neînsufleţit al pilotului Gabriel Titiana, decedat, luni, la Spitalul de Arşi din Bucureşti în urma accidentului aviatic din judeţul Sibiu, a fost adus, marţi, la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, cu un avion militar, iar după ceremonia militară şi religioasă a fost predat familiei.

Urmărește
492 afișări
Imaginea articolului Sicriul cu trupul pilotului Gabriel Titiana a fost dus la Cluj-Napoca, unde vor avea loc funeraliile - FOTO

Sicriul cu trupul pilotului Gabriel Titiana a fost dus la Cluj-Napoca, unde vor avea loc funeraliile - FOTO (Imagine: Vasile Magradean/ Mediafax Foto)

O ceremonie militară şi religioasă în memoria căpitan-comandorului Corneliu-Gabriel Titiana, la care a asistat şi ministrul Apărării, Mircea Duşă, a avut loc, marţi după-amiază, la Baza 90 Transport Aerian Otopeni, după care sicriul cu trupul neînsufleţit a fost dus, cu un avion militar, la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii.

Sicriul, acoperit cu tricolorul României, a fost scos din avion şi depus pe o masă acoperită cu pânză neagră pe pista aerodromului militar de la Baza 71 Aeriană Cîmpia Turzii, iar o gardă militară a dat onorul. La ceremonie au fost prezenţi membri ai familiei şi militari ai Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, dar şi generalul maior Laurian Anastasof, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene.

După ceremonia militară şi religioasă, sicriul a fost urcat într-un camion militar, cu care a fost transportat la Cluj-Napoca. Înmormântarea lui Gabriel Titiana va avea loc, joi, la Cimitirul Militar din Cluj-Napoca.

Gabriel Titiana, care se afla la manşa elicopterului militar care s-a prăbuşit în judeţul Sibiu, a încetat din viaţă luni, la Spitalul de Arşi din Bucureşti, unde fusese supus mai multor intervenţii chirurgicale.

La Spitalul de Arşi este internat, în continuare, al doilea supravieţuitor din elicopterul prăbuşit, Valentin Bora. Medicii spuneau, vineri, că starea acestuia s-a ameliorat vizibil.

Militarii Gabriel Titiana şi Valentin Bora se aflau în elicopterul militar al Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii care s-a prăbuşit, în 21 noiembrie, într-o zonă împădurită aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu.

În urma accidentului, opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au fost preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi la un spital din Târgu Mureş, de unde au fost transportaţi la Spitalul de Arşi din Capitală.

Căpitan-comandorul Titiana, în vârstă de 46 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Era pilot instructor clasa I pe aeronava IAR 330, îndeplinea funcţia de comandant de patrulă la Escadrila 713 Elicoptere SOCAT din Baza 71 Aeriană şi avea la activ 1.300 de ore de zbor, conform unui comunicat de luni al MApN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici