Simpozion pentru prevenirea şi tratarea dependenţei de jocuri de noroc

Simpozionul "Gambling, dependenţă şi necesitatea unor politici transparente în domeniu", organizat de Asociaţia pentru Prevenirea şi Tratarea Adicţiei-Transparenţă şi Egalitate de Şanse în Gambling, va avea loc miercuri, între orele 10 - 14 la Sala Eminescu a Hotelului Ibis-Palatul Parlamentului.

Urmărește
517 afișări
Imaginea articolului Simpozion pentru prevenirea şi tratarea dependenţei de jocuri de noroc

Simpozion pentru prevenirea şi tratarea dependenţei de jocuri de noroc (Imagine: Mediafax Foto)

La eveniment şi-au anunţat prezenţa Sebastian Vlădescu, fost ministru de Finanţe al României, Tudor Şimota din partea Ministerului de Finanţe, consilierul responsabil de piaţa jocurilor de noroc al secretarului de stat Liviu Voinea, Norma Niţescu din partea Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos, părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvînt al Patriarhiei Române, Laura Radu şi Iulia Şerban din partea Reprezentanţei Comisiei Europene în România, reprezentanţi ai Direcţiilor pentru Protecţia Copilului din Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi primăriilor de sector din Bucureşti, Alexandru Dedu, preşedintele Ligii Profesioniste de Handbal şi alţi oameni din sport, precum şi Ileana Botezat-Antonescu, directorul Centrului de Sănătate Mintală.

În cadrul simpozionului vor susţine prezentări specialişti ai clinicii Psy Motion, partener al APTA-TESG: dr. Emilian Voiculescu (medic psihiatru şi psihoterapeut psihanalist), psiholog Cătălina Constantin, dr. psiholog şi psihoterapeut Radu Florescu şi psih. Ana-Maria Moldovan.

APTA-TESG militează pentru prevenirea şi limitarea adicţiei faţă de jocurile de noroc, susţinerea şi promovarea unor iniţiative care să ducă la stabilirea unui cod de conduită prin care organizatorii jocurilor de noroc să garanteze o transparenţă totală cu privire la condiţiile de desfăşurare a activităţilor specifice, tratarea adicţiei prin consiliere şi educare şi susţinerea şi promovarea unor campanii împotriva reclamei mincinoase, a reclamei ilegale precum şi a mesajelor care menţin adicţia.

"Obiectivul APTA-TESG este să adune în jurul unor idei care ţin de de o mai bună reglementare a pieţei de gambling din România şi de prevenirea şi tratarea dependenţei de jocuri de noroc - un fenomen care tinde să ia amploare pe măsură ce părţi tot mai largi ale populaţiei intră sub incidenţa acestuia – factori responsabili din instituţiile statului, societatea civilă şi sprijinul mass-media. Nu în ultimul rînd, e nevoie de o colaborare cu marii operatori de jocuri de noroc din piaţă, pentru ca aspectele periculoase care ţin de fenomenul gamblingului să fie ţinute sub control. Credem că simpozionul şi concluziile care se vor desprinde în urma discuţiilor din cadrul său vor deveni un reper important pentru piaţa de gambling şi pentru eforturile societăţii civile şi ale statului de stopare ale fenomenului de joc patologic", se precizează într-un comunicat al APTA-TESG.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici