- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sindicalişti: Oficialii FMI au spus că problema evaziunii fiscale pe piaţa muncii va fi o prioritate
Reducerea evaziunii fiscale pe piaţa muncii a fost una din temele de discuţie de luni dintre sindicalişti şi reprezentanţii FMI, oficialii Fondului apreciind că această problemă va deveni o prioritate atât legislativ, cât şi procedural, au susţinut sindicaliştii.
Oficialii FMI au spus că problema evaziunii fiscale pe piaţa muncii va fi o prioritate (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)
Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat, luni, după discuţiile cu reprezentanţii FMI, că aceştia au împărtăşit opinia sindicatelor privind rezultatele slabe care vor fi obţinute în urma măsurilor luate de Guvern privind modificarea Codului Fiscal.
"În privinţa evaziunii fiscale, FMI a împărtăşit aceeaşi idee cu noi că, în ciuda măsurilor, consecinţele vor fi «destul de subţiri»", a declarat Costin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În acest sens, Dumitru Costin a semnalat, în cadrul discuţiilor cu reprezentanţii FMI, că sindicaliştii au susţinut că modificările aduse Codului Fiscal nu vor aduce o creştere a numărului de contribuabili la bugetul de asigurări sociale. Dimpotrivă, în prezent există un număr mare de firme care îşi mută domiciliul fiscal în afara graniţelor României în ţări precum Bulgaria sau Cipru pentru că acolo costurile ar fi mai mici.
Liderul BNS a arătat că a pus la dispoziţia reprezentanţilor FMI o analiză de impact referitoare la faptul că prin reducerea contribuţiilor sociale cu trei puncte procentuale şi prin întărirea rolului Inspecţiei Muncii ar putea fi create aproximativ 100.000 de locuri noi de muncă.
La rândul său, preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat că una dintre temele principale de discuţie a fost problema evaziunii fiscale pe piaţa muncii şi a afirmat că reprezentanţii FMI au recunoscut că le-a "scăpat" acest aspect, dar că vor transforma această problemă în prioritate din punct de vedere al legislaţiei şi procedurilor în vederea reducerii ei.
"Singura problemă care se pune este reducerea fiscalităţii", a declarat Hossu.
Liderul sindical a precizat însă că discuţia Fondului cu reprezentanţii sindicatelor este una informativă, astfel încât, în discuţiile pe care aceştia le au cu Guvernul, "să nu ia ca atare toate informaţiile şi propunerile care ne pot aduce într-o situaţie dificilă".
Potrivit preşedintelui Cartel Alfa, FMI ar fi afirmat că în urma măsurilor restrictive luate de Guvern ar exista un "echilibru" însă sindicaliştii au avut o opinie contrară.
O misiune comună a FMI şi a Comisiei Europene se află în perioada 26 iulie - 4 august la Bucureşti pentru o nouă revizuire a acordului cu România, care va evalua modul în care România a îndeplinit criteriile de performană stabilite pentru finele lunii iunie şi în cadrul căreia se discută şi despre un nou set de prognoze macroeconomice.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO