Sindicaliştii din învăţământ cer măsuri de protecţie pentru cadrele didactice, după ce o profesoară din Teleorman a fost lovită de un elev

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) cere Guvernului măsuri de protecţie pentru profesori, după cazul din Teleorman, unde o profesoară a fost batjocorită şi lovită de un elev. Peste 19.000 de cazuri de violenţă s-au înregistrat într-un singur an în şcoli.

Urmărește
1118 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii din învăţământ cer măsuri de protecţie pentru cadrele didactice, după ce o profesoară din Teleorman a fost lovită de un elev

Sindicaliştii din învăţământ cer măsuri de protecţie pentru profesori, după cazul din Teleorman unde o profesoară a fost batjocorită şi lovită de un elev

FSLI arată, într-un comunicat, că a depus la Parlament încă din anul 2015 un proiect de act normativ, preluat de un grup de parlamentari, prin care a cerut măsuri de protecţie, dar proiectul zace şi acum în sertarele Parlamentului.

Iniţiativa a venit ca urmare a numeroaselor cazuri de violenţă din şcoli, iar până acum autorităţile nu au reuşit să rezolve această problemă, arată FSLI.

”FSLI este împotriva actelor de violenţă, abuz sau vandalism care au loc în orice spaţiu public, cu atât mai mult în unităţile de învăţământ. Statistici ale Ministerului Educaţiei din anul 2015 arată că în fiecare zi sunt raportate 70 de cazuri de violenţă în şcoli, victime fiind atât elevi, cât şi cadre didactice. Potrivit cifrelor furnizate de Ministerul Educaţiei, la nivelul anului 2015, peste 19.000 de cazuri de violenţă au fost înregistrate în şcoli. Cifrele sunt însă şi mai mari, întrucât multe dintre cazuri nu sunt raportate la nivelul inspectoratelor şcolare”, se arată în comunicatul citat.

TITLURILE ZILEI

Sindicaliştii susţin că sunt revoltaţi în urma imaginilor apărute în presă, în care un cadru didactic din Teleorman este umilit, batjocorit şi agresat de către elevii săi.

”Anul trecut un cadru didactic din judeţul Botoşani a fost lovit cu violenţă de un părinte chiar în faţa colectivului de elevi, fiind transportat la spital. FSLI a demonstrat că este un partener real al elevilor şi al părinţilor şi, pentru că ne dorim un sistem de educaţie sănătos, atragem atenţia opiniei publice, dar şi Guvernului şi Parlamentului României, că astfel de situaţii nu trebuie să se întâmple în unităţile de învăţământ. Şcoala trebuie să fie mediul care-i formează pe tineri pentru a fi buni cetăţeni şi nu un spaţiu propice pentru încurajarea apariţiei viitorilor infractori. FSLI solicită Inspectoratului Şcolar Teleorman, precum şi Ministerului Educaţiei să verifice ce s-a întâmplat cu exactitate în unitatea de învăţământ şi să ia măsurile care se impun, potrivit legislaţiei în vigoare”, se mai arată în comunicat.

”Cerem Guvernului şi Parlamentului măsuri de protecţie pentru cadrele didactice, măsuri de care beneficiază alte categorii profesionale. Considerăm că orice atingere a integrităţii fizice sau morale a unui cadru didactic trebuie să fie drastic pedepsită. Suntem convinşi că părinţii ne vor sta alături în acest demers, precum şi elevii”, a declarat preşedintele FSLI , Simion Hancescu.

Săptămâna trecută, în mediul online au circulat imagini filmate într-o şcoală din comuna Poroschia, judeţul Teleorman, în care o profesoară a fost batjocorită şi lovită de un elev. În clasă se află şi alţi elevi, dar nimeni nu intervine, iar elevul care filmează foloseşte cuvinte jignitoare.

Inspectoratul Şcolar Teleorman a anunţat că va începe o anchetă în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici