- Home
- Social
- TIMIŞOARA/ARAD, (22.09.2015, 21:30)
- Liliana Iedu , Marian Buga , Adina Oşan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SITUAŢIA locurilor de cazare în căminele studenţeşti, pentru anul universitar 2015 - 2016 - FOTO
Universităţile din ţară îşi întâmpină studenţii cu mii de locuri de cazare în cămine, în anul universitar 2015 - 2016, ale căror preţuri sunt cuprinse între câteva zeci şi câteva sute de lei, în funcţie de condiţii. Numărul locurilor disponibile este depăşit, însă, de cel al solicitărilor, în unele zone studenţii fiind nevoiţi să locuiască în căminele unor licee.
Urmărește
14740 afișări
SITUAŢIA locurilor de cazare în căminele studenţeşti, pentru anul universitar 2015-2016 (Imagine: Dan Tautan / Mediafax Foto)
Timişoara: Aproape 13.000 de locuri de cazare pentru studenţi în căminele universităţilor
Aproape 13.000 de locuri de cazare oferă cele patru universităţi din Timişoara în cămine, pentru anul universitar 2015-2016, cu preţuri cuprinse între 95 şi 300 de lei lunar, cele mai multe locuri, peste 6.000, fiind oferite de Universitatea Politehnică, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Universitatea Politehnica din Timişoara oferă pentru acest an universitar peste 6.000 de locuri de cazare studenţilor, în cele 16 cămine pe care le deţine.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Mişcarea prin care românii ar putea avea un preţ mult mai mic la gaz din 2026. ”Ne-am putea decupla de la acest mecanism”
-
Ion Cristoiu: Despre cum prostea presa poporul român
-
O nouă pandemie nu mai aşteaptă după colţ ci e deja aici. Care este afecţiunea tăcută de care suferă tot mai mulţi români
"Avem peste 6.000 de locuri de cazare. Este un număr foarte mare, cu siguranţă atunci când vor începe cazările o să ne lovim din nou de aceleaşi probleme, de înghesuială, dar o să facem faţă cu bine şi anul acesta perioadei în care se vor face cazările", a declarat rectorul Universităţii Politehnica din Timişoara, prof. Viorel Şerban.
Preţurile variază între 95 şi 160 de lei, la fel ca anul trecut.
Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) pune la dispoziţie studenţilor aproximativ 3.000 de locuri, în zece cămine, taxele de cazare variind între 75 de lei şi 100 de lei, în funcţie de confort, au anunţat reprezentanţii UVT.
Şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara sunt aproximativ 2.400 de locuri în cele şapte cămine pe care le deţine.
"Vom avea şi anul acesta locuri suficiente pentru studenţii nostri. Ei, practic, au precizat privind cazările atunci când s-au înscris la şcoală, iar acum urmează să îşi preia efectiv locurile în camere", a declarat purtătorul de cuvânt al universităţii, Andrei Motoc.
Cei care se vor caza aici vor plăti între 70 şi 300 de lei, în funcţie de confort.
Şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara are spaţii de cazare în cinci cămine din campusul modern de la ieşirea din oraş, spre Arad. Peste 1.500 de studenţi vor fi găzduiţi în aceste spaţii, la începutul anului universitar, iar tarifele sunt cuprinse între 50 şi 300 de lei în funcţie de confort.
În total, cele patru universităţi de stat din Timişoara pun la dispoziţie studenţilor, pentru acest an universitar, aproape 13.000 de locuri de cazare, începând de săptămâna viitoare.
De asemenea, în Arad, la Universitatea "Aurel Vlaicu" sunt puse la dispoziţie aproximativ 900 de locuri de cazare pentru studenţi în trei cămine.
Conform reprezentanţilor universităţii, căminele sunt renovate de mai mulţi ani şi sunt pregătite pentru studenţii care au solicitat cazare, iar în fiecare an gradul de ocupare a locurilor este de aproximativ 90 la sută.
Sibiu: Preţul căminelor variază între 165 de lei şi 675 de lei pe lună, în funcţie de camere
Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu pune la dispoziţia studenţilor aproape 2.000 de locuri de cazare în cămine, pentru care au fost depuse 2.300 de solicitări, iar tarifele lunare variază între 165 şi 675 de lei, cele mai scumpe camere fiind într-un cămin de garsoniere şi apartamente utilate.
Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS) dispune de 1.980 de locuri de cazare şi a primit circa 2.300 de cereri de la studenţii interesaţi să locuiască într-unul dintre căminele studenţeşti, iar cazările încep joi, pregătirile fiind pe ultima sută de metri, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit reprezentanţilor ULBS, instituţia administrează opt cămine.
Studenţii interesaţi de un loc de cazare au depus circa 2.300 de cereri, în perioada 15 iulie - 15 august, însă unii au făcut şi câte două-trei solicitări, pentru cămine diferite. Cei care au primit repartiţie se pot prezenta, începând de joi, pentru preluarea camerelor şi încheierea contractelor de cazare.
Cazarea începe cu studenţii din anii mari - IV-VI şi continuă cu studenţii din anii mai mici, iar duminică se face cazarea studenţilor din primul an. Repartizarea locurilor în cămine se face în funcţie de medie şi de facultate.
Studenţii care nu se prezintă să îşi ia în primire locul de cazare până în 28 septembrie pierd acest drept, iar locurile sunt redistribuite în 29 septembrie.
Directorul administrativ adjunct al ULBS, Ramona Todericiu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că se lucrează pentru ca toate camerele să fie pregătite joi.
"Potrivit regulamentului, cazarea începe cu patru zile înainte de începerea anului universitar. Acesta începe în 28 septembrie, aşa că din 24 începem cazarea. E un pic devreme pentru noi, pentru că în două zile noi îmbrăcăm un cămin, dar vom fi gata la timp", a declarat Ramona Todericiu.
Ea a precizat că ULBS a alocat peste 700.000 de lei pentru reparaţii, modernizări şi igienizări în căminele studenţeşti.
"Suma, din fericire, a fost depăşită pentru că am schimbat mobilierul în Căminul 2 şi am făcut o lucrare mare în Căminul 1. Aici s-au schimbat - la etajele doi şi trei - instalaţiile termice, instalaţiile electrice, instalaţiile sanitare. Parterul şi etajul întâi vor fi făcute anul viitor. În rest, în celelalte cămine s-au făcut lucrări mai mici - zugrăveli, vopsit de uşi, ferestre şi alte lucrări", a explicat Ramona Todericiu.
Ea a adăugat că, anual, pentru redistribuire rămân suficiente locuri, astfel încât toţi studenţii care îşi doresc un loc în cămin ajung să primească unul.
Reprezentanţii studenţilor sunt de acord că locurile în căminele ULBS sunt suficiente.
"Ştiu că în alte universităţi numărul locurilor de cazare a fost o problemă. La noi nu a fost. Sunt locuri suficiente. Tot timpul au rămas locuri la redistribuire sau în primele două-trei săptămâni. Sunt mulţi care se mută în chirie şi locurile rămân libere. Nu vreau să mă înşel, dar cred că au fost ani când au existat şi camere goale pe durata anului", a declarat Cristian Buzea, preşedintele Asociaţiilor Studenţeşti din cadrul ULBS.
Potrivit datelor oferite de reprezentanţii ULBS, tariful pentru un loc în căminele instituţiei costă între 165 şi 675 de lei, în funcţie de cămin şi de dotările acestuia.
Studenţii care sunt cazaţi în Căminul 5 Energetic plătesc 165 de lei pe lună. Căminul 5 este situat în cartierul Vasile Aron din municipiul Sibiu, relativ departe de zona centrală, unde sunt facultăţile. În plus, camerele pe care le folosesc studenţii sunt amenajate într-un internat de liceu, condiţiile nefiind cele mai bune.
Cel mai scump cămin al ULBS este Academica, unde sunt garsoniere şi apartamente complet utilate. Studenţii plătesc aici 615 lei pe lună plus utilităţi, iar doctoranzii, masteranzii şi rezidenţii plătesc 675 de lei pe lună, plus utilităţi. Este cel mai luxos cămin al ULBS şi, în general, este ocupat de rezidenţi, mulţi dintre ei căsătoriţi şi cu câte un copil.
Tarifele de cazare la ULBS sunt neschimbate faţă de anul trecut, însă în acest an în toate căminele studenţeşti internetul va fi furnizat gratuit.
ULBS are circa 17.000 de studenţi care învaţă la cele nouă facultăţi.
Cluj: Tarife lunare între 100 şi 370 lei, în cămine studenţeşti, unele cu săli de fitness şi biliard
Universităţile de stat din Cluj-Napoca pun la dispoziţia celor aproximativ 70.000 de studenţi peste 13.500 de locuri de cazare în cămine, unele cu săli de fitness şi biliard sau spălătorii la care programarea se face online, tarifele lunare situându-se între 100 şi 370 de lei, în funcţie de camere.
Cel mai mare cămin al Universităţii "Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca - nr. 16 - din Complexul Studenţesc Haşdeu dispune de 1.065 de locuri în camere cu cinci paturi. Căminul are, în total, 213 camere dotate cu internet prin cablu, iar la fiecare din cele zece etaje există o baie comună, o sală de lectură cu internet Wi-Fi şi un oficiu cu plite cu gaz, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Administratorul căminului, Sergiu Bal, a declarat corespondentului MEDIAFAX că studenţii care se cazează aici au la dispoziţie şi o spălătorie dotată cu 28 de maşini de spălat şi 15 uscătoare de haine, care deserveşte jumătate din complexul studenţesc.
"Avem la subsolul căminului şi o sală de divertisment, dotată cu mese de ping-pong, de biliard şi o sală de fitness cu aparate multifuncţionale, toate fiind folosite gratuit de studenţi, între orele 7.00 şi 21.00. Chiria lunară pentru un loc în căminul 16 se ridică la 100 de lei, incluzând toate cheltuielile legate de apă, încălzire şi electricitate. Căminul 16 este unul numai de băieţi”, a spus Bal.
UBB mai oferă şi cămine confort I, tip garsonieră, pentru două persoane, cu baie şi bucătărie în fiecare cameră, pentru care se percepe o chirie de 170 de lei pe lună.
Cazările în căminele studenţeşti din cadrul UBB încep de vineri, în prima zi fiind cazaţi studenţii din anul întâi. Universitatea pune la dispoziţia studenţilor, în total, 5.204 locuri de cazare în cele 17 cămine pe care le are în administrare, pentru care au fost depuse peste 9.000 de cereri. Regia de cămin variază de la cămin la cămin în funcţie de gradul de confort şi se încadrează între 100 şi 170 de lei pe lună.
Reprezentanţii UBB au declarat că, pe perioada vacanţei de vară, s-au făcut, pentru toate căminele studenţeşti, reparaţii, dezinsecţii, dezinfecţii şi igienizări pe coridoare, casa scării, oficii, fumoare, grupuri sanitare, săli de lectură, camere. De asemenea, au fost făcute şi lucrări de exterior, printre care reparaţii tencuială, înlocuirea placajelor ceramice pentru scările de acces, refacerea finisajelor deteriorate, repararea elementelor de tinichigerie şi refacerea perimetrală a trotuarelor de protecţie cu asfalt şi borduri noi.
"Valoarea totală a lucrărilor a fost de peste 1,4 milioane de lei”, au spus reprezentanţii UBB.
În Căminul nr. 3 din Complexul Studenţesc Observator, aparţinând de Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN), vor fi cazaţi 602 studenţi în cele 157 de camere cu două sau patru paturi, toate având baie inclusă. Aici există câte un oficiu pe fiecare etaj, dotat cu plite electrice, şi câte o sală de lectură, căminul beneficiind de internet Wi-Fi sau prin cablu.
"Avem pe fiecare etaj câte o spălătorie dotată cu maşină de spălat şi uscător de rufe, iar programarea pentru spălarea hainelor se face online, pentru a nu exista discuţii între studenţi. Fiecare student care se cazează primeşte un cont şi o parolă şi îşi poate face programarea de pe laptopul propriu pe o platformă online pe care o punem la dispoziţie”, a spus administratorul căminului, Stela Iuşan.
Potrivit reprezentanţilor UTCN, universitarea dispune de 4.930 de locuri de cazare, repartizate în şapte cămine din cele două campusuri din Observator şi Mărăşti, pentru care au fost depuse 10.000 de cereri.
“Taxele de cazare au rămas nemodificate faţă de anul anterior, respectiv, 100 lei/persoană în cameră nemodernizată cu patru persoane, 155 lei/ persoană în camerele modernizate de patru persoane şi de 220 lei/ persoană în cameră de două persoane. În ambele complexe studenţeşti au fost făcute modernizări, reparaţii la instalaţiile sanitare şi electrice, igienizari, deratizări”, au spus sursele citate.
Cazarea în căminele UTCN începe joi, pentru studenţii din anul întâi.
Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” oferă cazare studenţilor şi rezidenţilor în nouă cămine, cu un total de 2.100 de locuri, acestea fiind distribuite în funcţie de situaţia şcolară.
Căminul 6 din Complexul Studenţesc Observator este în curs de modernizare, cu finalizare în luna decembrie 2015 şi va oferi alte 500 de locuri pentru cazare. În total au fost depuse circa 2.300 de cereri, cazările începând vineri. Studenţii medicinişti plătesc o chirie lunară cuprinsă între 140 şi 280 de lei în funcţie de camere şi numărul de paturi.
O altă universitate din Cluj-Napoca, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV), pune la dispoziţia studenţilor 1.196 de locuri de cazare în patru cămine în Complexul Studenţesc Haşdeu şi în zona centrală a municipiului. Chiria lunară pentru anul universitar 2015 - 2016 nu este definitivată, reprezentanţii universităţii estimând că vor rămâne la acelaşi nivel ca anul trecut, respectiv între 110 şi 225 de lei, în funcţie de gradul de confort şi de norma sanitară.
Cea mai mică instituţie de învăţământ superior din Cluj-Napoca, Universitatea de Artă şi Design (UAD), oferă doar 128 de locuri de cazare în două cămine studenţeşti, taxele fiind cuprinse între 120 de lei şi 370 de lei pe lună. Studenţii au la dispoziţie camere cu două paturi, dar şi apartamente cu două camere cu două paturi şi baie inclusă.
În total, universităţile de stat din Cluj-Napoca pun la dispoziţia celor aproximativ de 70.000 de studenţi peste 13.500 de locuri de cazare pentru anul universitar 2015 - 2016.
Nu toţi studenţii au, însă, nevoie de cazare în cămine, mulţi fiind născuţi în municipiu, iar alţii preferând să îşi închirieze garsoniere sau apartamente pentru care plătesc chirii lunare cuprinse între 150 de euro şi 250 de euro, în funcţie de zonă şi de condiţiile oferite.
De asemenea, studenţii care nu prind locuri în căminele universităţilor, pot opta pentru cămine private, unde plătesc o chirie lunară cuprinsă între 250 şi 400 de lei, în funcţie de numărul de locuri din cameră.
Universitatea din Suceava nu are locuri suficiente de cazare pentru studenţi, unii vor sta la licee
Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava are disponibile 1.180 de locuri în cinci cămine studenţeşti, dar numărul cererilor este mult mai mare, astfel că unii tineri vor locui în cămine ale unor licee din oraş, în timp ce la Galaţi cele 2.800 de locuri în cămine sunt suficiente pentru studenţi.
Prorectorul Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava (USV) responsabil cu baza materială, Gabriela Prelipceanu, a afirmat că numărul cererilor de cazare este mult mai mare decât cel al locurilor de care dispune universitatea, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Ea a explicat că cele 1.180 de locuri de cazare din cele cinci cămine studenţeşti sunt destinate, în proporţie de 90 la sută, celor care studiază în regim fără taxă, restul fiind pentru cei cu taxă.
Ea a spus că, la fel ca în anii precedenţi, universitatea va colabora cu liceele din municipiu care au cămine pentru a caza o parte dintre studenţi în acestea.
Tarifele lunare pentru cazarea în căminele USV nu au fost modificate faţă de anul trecut şi sunt cuprinse între 90 şi 360 de lei, în funcţie de dotările generale ale căminului, de forma de învăţământ, dacă studenţii au părinţi cadre didactice sau sunt bursieri ai statului român.
Prelipceanu a declarat că în căminele studenţeşti, dar şi în cantina-restaurant din campusul universitar au fost făcute lucrări de renovare, amenajare, igienizare cu angajaţii proprii sau cu firme specializate.
Cele mai noi dotări sunt în Căminul nr. 5, unde vor fi cazaţi şi studenţii străini care vor studia la universitatea suceveană cu burse Erasmus şi Fullbright. Aici locuiesc câte doi studenţi în cameră, există grupuri sanitare şi duşuri proprii, internet nelimitat şi cablu tv, mobilier nou, televizor, frigider, iar paturile sunt simple, cu saltele Relaxa, dotate cu lenjerie completă.
Cazarea studenţilor se va face începând din 28 septembrie.
Galaţi: Aproximativ 2.800 de locuri, disponibile în cămine pentru studenţii Universităţii "Dunărea de Jos"
La Galaţi, sunt disponibile aproximativ 2.800 de locuri în cămine pentru studenţii Universităţii "Dunărea de Jos", cazarea urmând să înceapă vineri.
Şeful Direcţiei Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos", Bogdan Rodeanu, a declarat că studenţii au la dispoziţie aproximativ 2.800 de locuri de cazare în căminele studenţeşti, pentru cei din anul întâi fiind rezervate peste 800 dintre acestea.
Astfel, conform calendarului stabilit, vineri şi sâmbătă se va face cazarea studenţilor din anul I, fiind vorba despre circa 840-850 de studenţi, iar în intervalul 26-28 septembrie cazarea celor cu precazare aprobată, adică a unui număr de 1.600-1.700 de studenţi înregistraţi. Ulterior, în intervalul 28-30 septembrie se va face cazarea studenţilor care vor fi admişi la masterat, iar între 30 septembrie şi 2 octombrie cazarea studenţilor repetenţi, care au fost exmatriculaţi sau a celor fără precazare. Rodeanu a spus că nu se ştie deocamdată care este numărul acestora din urmă deoarece în această perioadă se desfăşoară admiterea la masterat şi sesiunea de restanţe.
Totodată, cazarea studenţilor străini din anul I şi pregătitor în căminele studenţeşti se va face pe întreaga durată a procedurii de cazare, adică de vineri şi până în 2 octombrie.
Rodeanu a precizat că, pe site-ul http://campus.ugal.ro/, studenţii interesaţi să se cazeze în căminele Universităţii "Dunărea de Jos" găsesc toate informaţiile necesare. Spre exemplu, la rubrica destinată cazării studenţilor străini din anul I şi pregătitor, se precizează că aceştia pot completa şi transmite un formular electronic util pentru cazarea temporară şi depozitarea bagajelor până a doua zi, când se pot înscrie la Secretariatul General al Universităţii, având în vedere orele târzii la care ajung autocarele din Republica Moldova sau Ucraina.
Rodeanu a spus că, din experienţa anilor trecuţi, există suficiente locuri pentru studenţii care solicită cazarea în căminele aparţinând universităţii, dar a precizat că, dacă se întâmplă ca într-o primă fază un student să nu obţină cazare, ulterior el îşi poate găsi un loc într-o cameră de cămin deoarece în anii trecuţi o parte dintre cei care şi-au făcut precazări au renunţat la locurile lor. Totuşi, Rodeanu a spus că au prioritate la cazare studenţii din anul întâi şi cei promovaţi.
În ceea ce priveşte lucrările de igienizare derulate în cămine, Bogdan Rodeanu a afirmat că au fost zugrăvite în timpul verii 160 de camere din cele circa 700 existente.
"În fiecare an văruim cam 100 de camere, dar acum au fost 160. O cameră necesită a fi dată cu var odată la trei ani şi derulăm aceste lucrări prin rotaţie", a spus Rodeanu.
El a precizat însă că sunt şi camere unde nu se intervine pentru că acestea sunt bine întreţinute şi amenjate de studenţii care stau în ele de doi-trei ani.
"Sunt multe situaţii - dacă o cameră este impecabilă nu mai are sens să intervenim noi; avem şi un concurs în fiecare an cu cea mai frumoasă cameră de cămin. Pe de altă parte, din experienţă iarăşi vă spun, sunt părinţi care doresc să le ofere copiilor, studenţilor din anul întâi, un ambient asemănător cu cel de acasă şi atunci sigur că se apucă să văruiască într-o anumită culoare pereţii camerei, chiar dacă noi am dat deja cu var acolo", a spus Rodeanu.
Studenţii se pot caza în nouă cămine ale Universităţii "Dunărea de Jos", din care cinci au băile pe hol, pe fiecare palier, şi nu dispun de bucătării. În Căminul "H" există însă o baie la fiecare două camere, acestea având o organizare tip modul, iar în căminele "IA" şi "IB" sunt băi în fiecare cameră. În căminul "LSG", unde sunt cazaţi studenţii cu rezultate la olimpiade sau care performează în anumite domenii, inclusiv în cercetare, sunt băi în fiecare cameră, iar o bucătărie există pe fiecare palier. În acest cămin sunt 63 de locuri, în cele 21 de camere în care pot sta câte trei studenţi.
În general, studenţii sunt cazaţi câte patru, trei sau doi în camerele de cămin. Camerele de două persoane sunt rezervate doctoranzilor, masteranzilor, studenţilor implicaţi în cercetare sau celor care sunt căsătoriţi.
În ceea ce priveşte costurile pentru cazarea în camerele din căminele aparţinând Universităţii "Dunărea de Jos", un student de la buget trebuie să achite 100 de lei pe lună, iar unul de la taxă 200 de lei pe lună.
Constanţa: Numărul cererilor de cazare în căminele studenţeşti, cu 400 mai mare decât al locurilor
Numărul cererilor depuse de studenţi pentru un loc de cazare în căminele Universităţii "Ovidius" din Constanţa îl depăşeşte cu circa 400 pe cel al locurilor disponibile, dar reprezentanţii instituţiei spun că în fiecare an reuşesc să răspundă tuturor solicitărilor în a doua etapă de repartizare.
Potrivit reprezentanţilor Universităţii "Ovidius" din Constanţa, depunerea cererilor de cazare în cămine s-a făcut, în premieră în acest an, exclusiv online, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Numărul total de locuri în cele patru cămine ale universităţii este de 1.327, dar din acestea se scad 371 de locuri speciale - destinate bursierilor statului român, studenţilor familişti, persoane cu dizabilităţi etc, astfel că numărul total de locuri care se repartizează conform criteriilor de ierarhizare în anul universitar 2015-2016 este de 956. Pentru acestea, în prima etapă, s-au înscris 1.321 de studenţi.
"Lista preliminară va fi afişată miercuri, iar clasamentul final validat cu studenţii care au obţinut un loc de cazare va fi publicat la data de 27 septembrie, până la ora 23.59", a spus purtătorul de cuvânt al universităţii, Daniel Citirigă.
Potrivit acestuia, niciun student care doreşte şi alege să stea într-unul dintre căminele universităţii nu va rămâne fără loc de cazare, pentru că, deşi se înscriu pe liste, unii studenţi renunţă la cămin, astfel că apar locuri libere.
"Cei care nu prind acum un loc de cazare mai au o şansă pe 3 octombrie, când are loc a doua etapă de repartizare. Studenţii care nu ocupă un loc în cămin după primul clasament sau după clasamentul final validat, vor avea statusul «în aşteptare» şi ar putea ocupa locurile lăsate libere de către studenţii care, deşi s-au înscris la cazare, nu au plătit taxa de cămin pentru luna octombrie, nu au semnat contractul de cazare ori şi-au exprimat opţiunea de a renunţa la locul obţinut", a precizat Citirigă.
Reprezentanţii instituţiei au spus că în această lună au fost făcute lucrări de renovare acolo unde a fost necesar, au fost zugrăvite camerele mai murdare, s-a reparat sau schimbat mobilierul deteriorat şi au fost înlocuite instalaţiile sanitare defecte, astfel că studenţii se vor putea caza în camere în condiţii bune.
Universitatea "Ovidius" din Constanţa dispune de aproximativ 1.300 de locuri de cazare, în patru cămine, două pe Aleea Studenţilor nr. 1 şi două în incinta complexului universitar de pe Bulevardul Mamaia nr. 124. Camerele destinate studenţilor în cele patru cămine sunt în sistem garsonieră, cu bucătărie la capătul culoarului, în fiecare cameră putând locui până la patru persoane.
Tarifele sunt la fel ca anul trecut, adică 280 de lei pentru studenţii la forma de învăţământ cu taxă şi 165 de lei pentru studenţii la forma de învăţământ fără taxă.
Pe de altă parte, cei care nu reuşesc să prindă un loc în cămin sau nu doresc să locuiască în campus, pot alege dintre numeroasele oferte de la particulari. Preţurile de cazare sunt cuprinse între 50 de euro/persoană/ lună pe cameră şi ajung până la 350 de euro/ apartament, în funcţie de dotările locuinţelor şi de zona în care se află acestea. La mijloc se află preţurile pentru grasoniere, care pot fi închiriate cu aproximativ 150-200 de euro pe lună.
Citește pe alephnews.ro: Sectorul tech e „zguduit” de prezența lui Elon Musk. Ce impact are noua Administrație Trump asupra marilor companii
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Povestea româncei care a creat una dintre cele mai importante afaceri româneşti, cu care a devenit şi miliardară in euro
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Regina Întunericului rupe tăcerea, la o zi după înmormântarea secretă a lui Prigoană: 'Nu și-a dorit să fie văzut mort!'
CANCAN.RO
Cât a plătit acest bucureștean, în localul lui Mugur Mihăiescu, pentru un singur ou ochi și o porție de mămăligă, cu brânză și smântână
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:01
Tomac, după nominalizarea lui Marco Rubio secretar de stat SUA: adoptă linia „pace prin putere”
-
astăzi, 09:53
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 997. Sprijinul bugetar extern al Ucrainei depăşeşte 100 de miliarde de dolari de la începutul războiului / Companii din Kazahstan furnizează echipamente de război electronic Rusiei, în ciuda sancţiunilor