- Home
- Social
- BUCURESTI, (10.10.2019, 17:08)
- Roxana Din
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Situaţie îngrijorătoare: Unul din 10 români suferă de depresie fără să ştie/ Ce recomandă un psihoterapeut
Primul hub antidepresie din România a fost lansat, joi, alături de un Telverde funcţional 24/7, psihoterapeuţii spunând că prevenţia va duce la scăderea numărului pacienţilor cu depresie şi mai puţini oameni vor suna la 112 cu cazuri de atac de panică, anxietate sau suicid.
Urmărește
891 afișări
Psihoterapeut: Unul din 10 români suferă de depresie fără să ştie
Primul hub antidepresie din România a fost lansat joi, iar odată cu aceasta a fost pus la dispoziţia celor care trec prin astfel de probleme şi o linie TelVerde, disponibilă 24/7, la capătul căreia se află voluntari specializaţi care pot oferi suport. Numărul TelVerde 0800 0800 20 este gratuit.
„Suntem în tratative cu Ministerul Sănătăţii ca să facem un protocol, astfel încât Tel Verde să fie conectat la sistemul de urgenţă şi noi să putem să asigurăm cu rapiditate intervenţia 112, pentru că doar dânşii pot face acţiunile pe internare nevoluntară, de exemplu”, spune psihoterapeutul Yolanda Creţescu, care este şi promotorul acestui proiect.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Creţescu a mai spus că unul dintre motivele care au fost puse bazelor pentru un astfel de hub este statistica îngrijorătoare potrivit căreia unul din 10 români suferă de depresie fără să ştie.
„Deprehub l-am gândit să fie primul hub antidepresie din România (...) ne-am gândit să schimbăm puţin paradigma în intervenţie, în prevenţie şi diagnostic, atât în depresii, cât şi în anxietate, astfel încât să aducem specialiştii aproape de beneficiarii noştri”, mai spune psihoterapeutul.
Psihoterapeutul a mai spus că, odată cu prevenţia, va putea fi scăzut numărul de viitori pacienţi de depresie.
„Vom putea să eliberăm, dacă vreţi, 112 de acele cazuri de atac de panică, de anxietate, de burnout, suicid şi este foarte important să înţelegem că dacă noi investim în prevenţie, vom putea evita intervenţia”, a completat Creţescu.
Psihoterapeutul Yolanda Creţescu a menţionat că prevenţia este cu atât mai importantă cu cât intervenţia propriu-zisă nu doar costă foarte mult societatea, ci şi aglomerează sistemul naţional medical, despre care, spune aceasta, „oricum este depăşit”. „Sistemul românesc de sănătate nu mai poate să facă faţă, stresul cotidian, lipsa educaţiei, lipsa informării ne fac să ajungem într-o situaţie limită fără să ne dăm seama”, informează Yolanda.
Yolanda Creţescu a precizat că Hub-ul îşi propune să introducă programe de sănătate emoţională şi în corporaţii.
„Noi ne-am propus să eliminăm aceste pericole şi să ne ducem noi în corporaţii şi să facem aceste training-uri de prevenţie, iar Deprehub va avea o evaluare gratuită, un screening gratuit, imediat, la un click distanţă”, conchide psihoterapeutul.
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe