Societatea Timişoara, despre dosarul Revoluţiei: Ar trebui să se numească „dosarul loviturii de stat”/ Florian Mihalcea consideră că Lazăr este ţinta unui atac „neototalitar”

Societatea Timişoara consideră că trimiterea în judecată a „dosarului Revoluţiei” are scopul de a limpezi „starea de haos” creată după 22 decembrie 1989. Preşedintele Societăţii Timişoara, Florian Mihalcea, spune că dosarul ar trebui să se numească „dosarul loviturii de stat din decembrie 1989”.

Urmărește
706 afișări
Imaginea articolului Societatea Timişoara, despre dosarul Revoluţiei: Ar trebui să se numească „dosarul loviturii de stat”/ Florian Mihalcea consideră că Lazăr este ţinta unui atac „neototalitar”

Societatea Timişoara despre dosarul Revoluţiei: Ar trebui să se numească „dosarul loviturii de stat”

Preşedintele Societăţii Timişoara, Florian Mihalcea, a arătat, joi, prin intermediul unui comunicat de presă, că trimiterea în judecată a „dosarului Revoluţiei” nu face decât să clarifice ce s-a întâmplat după data de 22 decembrie 1989 şi că, de fapt, ar trebui să se numească „dosarul loviturii de stat din decembrie 1989”.

„Societatea Timişoara îşi manifestă deplina satisfacţie pentru trimiterea în judecată a aşa-zisului «dosar al Revoluţiei», care limpezeşte starea de haos de după 22 decembrie 1989, când, în urma ordinelor date de grupul pucist format din Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Siviu Brucan, Victor Atanasie Stănculescu, Ştefan Guşă şi Nicolae Militaru, au murit sute de români. Dosarul înaintat acum instanţei ar merita să se numească, mai curând, «dosarul loviturii de stat din decembrie 1989», deoarece ce s-a întâmplat după 22 decembrie 1989 are legătură doar cu lovitura de stat care a urmat Revoluţiei autentice începută la Timişoara. Actorii diversiunii au ieşit la lumină abia după 22 decembrie, când pericolul real trecuse, iar aceştia au sosit, fără a fi participat direct la Revoluţie, numai pentru a prelua puterea”, a declarat Florian Mihalcea.

De asemenea, preşedintele Societăţii Timişoara spune că Augustin Lazăr şi-a respectat promisiunea de a finaliza acest dosar.

„Inculpaţii din «dosarul Revoluţiei» şi-au câştigat «legitimitatea» după organizarea diversiunilor puse până acum pe seama unor fantomatici «terorişti». Afirmaţia lui Gelu Voican-Voiculescu, conform căreia Parchetul General vrea să judece «Revoluţia», este o aberaţie. Procurorul general Augustin Lazăr, laureatul premiului «Speranţa» al Societăţii Timişoara pe anul 2018, şi-a respectat promisiunea de a finaliza acest dosar, după 30 de ani de lipsă a unei voinţe politice favorabile aflării adevărului. A făcut-o chiar înaintea expirării mandatului său. Putem acum uşor înţelege de ce PSD a încercat, prin toate mijloacele, să-l demită pe procurorul general Augustin Lazăr, omul care putea să schimbe istoria începutului statului netotalitar român. Nereuşind să-l îndepărteze de la conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, guvernanţii l-au denigrat pe acesta în mod josnic, pentru a pune în umbră adevărurile ce vor ieşi la suprafaţă în urma unei senţinţe a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în «dosarul Revoluţiei»”, a afirmat Florian Mihalcea.

Totodată, Societatea Timişoara a arătat că aflarea adevărului despre zilele care au urmat datei de 22 decembrie 1989 au reprezentat întotdeauna unul din ţelurile sale importante.

Procurorii Secţiei militare din Parchetul General au trimis în judecată dosarul Revoluţiei din decembrie 1989, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu şi Iosif Rus au fost puşi sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii, a anunţat, luni, procurorul general Augustin Lazăr.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici