Sondaj: Calitatea educaţiei a scăzut în 2020

  • Calitatea educaţiei din acest an şcolar a scăzut, consideră 54% dintre elevi
  • Şi părinţii văd o înrăutăţire a procesului educaţional, în proporţie de 62%
  • 57% dintre cadrele didactice spun că educaţia nu mai e la fel ca anul trecut
Urmărește
294 afișări
Imaginea articolului Sondaj: Calitatea educaţiei a scăzut în 2020

Sondaj: Calitatea educaţiei a scăzut în 2020, sunt de părere elevii

Un sondaj al Fundaţiei Împreună şi al Consiliului Naţional al Elevilor arată cât de mulţumiţi sunt toţi cei implicaţi în procesul educaţional de şcoala online. Puţin peste jumătate dintre elevii respondenţi văd o scădere a calităţii educaţiei, faţă de anul trecut.

Alina Elena Sava, Consiliul Elevilor Iaşi: Actul educaţional din această perioadă se bazează foarte mult pe a fi autodidact, din păcate cel puţin elevii mici încă nu au acele abilităţi, să poată învăţa singuri. Cei de liceu să spunem că reuşesc în mare parte să înveţe singuri dar nu putem generaliza fiindcă fiecare elev are un stil anume de învăţare. O conexiune întreruptă de către toate mijloacele astea tehnice, multor copii le cade internetul, ceea ce nu îi ajută să parcurgă orele de curs într-o eficienţă foarte mare

Pandemia a adus educaţia din România în faţa necesităţii unor modificări în ceea ce priveşte modul în care se realizează învăţarea.

Ana Maria Cazan, conferenţiar în psihologie, îţi spune care sunt nevoile elevilor şi studenţilor.

Ana Maria Cazan, conferenţiar în psihologie: Este necesară o mai bună formare a profesorilor, în ceea ce priveşte folosirea metodelor digitale. Dacă mult timp a folosi metode digitale în învăţare însemna să ştii să faci un powerpoint şi să-l prezinţi studenţilor, iată că de data aceasta am fost puşi în situaţia de a folosi mijloace colaborative. Ceea ce cred că ar fi necesar ar fi să existe o platformă care să fie unică pentru toţi elevii şi pentru toţi studenţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici