Sora lui Kim Jong-un ameninţă că va doborî avioane-spion americane: un accident şocant este inevitabil

În timp ce Kim Jong-un îşi limitează apariţiile şi declaraţiile publice (analiştii susţin că o face de fiecare dată când situaţia economică din Coreea de Nord se înrăutăţeşte), super-consilierul Kim Yo-jong se face auzit şi ridică tensiunea în relaţiile cu Statele Unite.

Urmărește
1044 afișări
Imaginea articolului Sora lui Kim Jong-un ameninţă că va doborî avioane-spion americane: un accident şocant este inevitabil

Sora lui Kim Jong-un ameninţă că va doborî avioane-spion americane: un accident şocant este inevitabil

Sora lui Kim spune că „un incident şocant este inevitabil”, dacă avioanele-spion americane continuă să zboare la est de peninsula coreeană. Incidentul menţionat de Kim Yo-jong ar fi doborârea unui avion american.

Phenianul şi-a lansat ieri avioanele interceptoare pentru a elibera spaţiul aerian pe care îl consideră zona sa economică exclusivă: o fâşie adâncă la 200 de mile marine (370 de kilometri) în largul coastei Coreei de Nord. Avioanele americane ar fi fost puse pe fugă, dar ar fi reapărut la scurt timp după, văzute la 400 de mile est de coastă, potrivit propagandei nordice.

În total, apărarea aeriană nord-coreeană a numărat „opt intruziuni americane luni, 10 iulie. Conform dreptului maritim internaţional, apele teritoriale ale Coreei de Nord se întind pe doar 12 mile marine (22 km)”.

Pentagonul a răspuns la ameninţare, menţionând că Statele Unite „se angajează, ca întotdeauna, să zboare şi să navigheze în mod responsabil şi în siguranţă oriunde este permis de dreptul internaţional”.

În Coreea de Nord continuă glorificarea pilotului care a doborât un avion american în 1969, ucigând 31 de soldaţi

În 1969, nord-coreenii au doborât un avion de recunoaştere al Marinei SUA care zbura deasupra Mării Japoniei pentru a verifica comunicaţiile. Cei 31 de militari americani de la bordul Lockheed L-1049 Super Constellation au fost ucişi.

Au urmat zile de nehotărâre teribilă la Casa Albă, unde stătea preşedintele Richard Nixon. Pentagonul a dat sfături pentru o răzbunare: de la doborarea unui avion nord-coreean până la utilizarea unei arme nucleare.

În final, americanii au decis să nu reacţioneze în forţă, pentru a evita un război care ar fi putut implica Uniunea Sovietică. Henry Kissinger, care era atunci consilier pentru securitate naţională, a scris în memoriile sale: „Răspunsul nostru a fost slab, indecis şi dezorganizat”.

Chiar şi astăzi, propaganda de la Phenian îl celebrează pe Hyon Ki Su, pilotul Mig-21 care a doborât Super Constelaţia, drept „eroul care i-a măturat pe nenorociţii imperialişti din cer”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici