Video Spărgători de maşini, reţinuţi de Poliţie. În decembrie au furat peste 200.000 de lei dintr-o maşină

  • Trei bărbaţi au fost reţinuţi, după ce au fost prinşi în flagrant în timp ce, cu ajutorul unor dispozitive electronice, au dezasigurat un autoturism din Sectorul 3.
  • În decembrie, ei au furat peste 200.000 de lei din maşina unei firme.
173 afișări

„Vineri, 10 mai 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 3, au prins în flagrant şi ulterior reţinut trei bărbaţi, faţă de care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi tentativă la furt calificat. Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Sector 3, în perioada ianuarie – mai 2024, a rezultat presupunerea rezonabilă că trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 64 de ani, ar fi avut preocupări de natură infracţională, pe linia furturilor din autoturisme, atât în municipiul Bucureşti, cât şi în oraşele Giurgiu, Focşani, Ploieşti, Târgovişte, Călăraşi şi Slobozia”, anunţă Poliţia Capitalei.

Poliţiştii arată că cei trei bărbaţi au fost prinşi în flagrant, imediat după ce, prin intermediul unor dispozitive electronice, de captare a semnalului emis de telecomenzile aferente sistemelor de închidere centralizată, au dezasigurat un autoturism aflat în parcarea unui bloc din Sectorul 3, în încercarea de a sustrage bunuri din interior, însă în habitaclu nu se aflau bunuri de valoare sau sume de bani.

Bărbaţii au fost imobilizaţi şi conduşi la sediul Serviciului de Investigaţii Criminale Sector 3 pentru audieri, iar în urma controlului corporal efectuat, asupra bărbaţilor au fost identificate dispozitive electronice ce ar fi putut fi folosite la comiterea faptei.

„În urma investigaţiilor efectuate s-a reţinut în sarcina bănuiţilor săvârşirea altor două fapte similare comise anterior. La data de 1 aprilie 2024, doi dintre bănuiţi s-ar fi deplasat în mun. Giurgiu, unde ar fi pătruns în interiorul unui autoturism, însă fără a găsi bunuri ce puteau fi sustrase. La data de 18 decembrie 2023, cei trei bărbaţi ar fi urmărit persoana vătămată, angajată în cadrul unei societăţi comerciale, care la aceeaşi dată a încasat de la mai multe case de pariuri diferite sume de bani, iar în momentul în care victima a parcat autoturismul, folosindu-se de un dispozitiv electronic pentru a afecta semnalul telecomenzii aferente sistemului de asigurare, bănuiţii ar fi pătruns în interiorul autovehiculului, de unde ar fi sustras suma de aproximativ 203.000 de lei”, se menţionează în comunicat.

Cei trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere legală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici