- Home
- Social
- ARAD, (07.09.2015, 12:31)
- Marian Buga
Spitalul Judeţean Arad are un deficit de 1.500 de angajaţi, din cauza lipsei fondurilor
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a încheiat un concurs prin care a angajat cei mai mulţi oameni din ultimii zece ani - aproximativ o sută de persoane, însă rămâne cu un deficit de 1.500 de salariaţi, gradul de ocupare a posturilor fiind sub 65 la sută, din cauza lipsei fondurilor.
Urmărește
809 afișări
Spitalul Judeţean Arad are un deficit de 1.500 de angajaţi, din cauza lipsei fondurilor (Foto: Shutterstock / Mediafax Foto)
SCJU Arad a scos la concurs aproximativ o sută de posturi vacante, care au fost ocupate de la 1 septembrie, după ce mulţi ani au fost blocate din cauza bugetului limitat pentru cheltuieli de personal, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit managerului spitalului, Adrian Wiener, acesta a fost cel mai mare val de angajări din ultimii zece ani şi a fost posibil în urma unei decizii a Consiliului Judeţean, care controlează unitatea medicală.
Cele mai multe angajări au fost făcute pe posturile de asistenţi medicali, unde deficitul de personal era mare. Astfel, au fost ocupate 34 de posturi de asistenţi medicali, 33 de infirmieri debutanţi şi 14 de brancardieri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Mark Rutte, la Davos: Putin nu are dreptul de a-şi exprima veto-ul în privinţa aderării unei ţări la NATO
-
Cât vor primi profesorii care participă la probele de competenţe de la BAC 2025. Remuneraţii de la 10 lei/candidat până la 16 lei/candidat
-
Kremlinul afirmă că Putin este gata să discute cu Trump şi că războiul din Ucraina nu e legat de petrol, ci de securitatea naţională a Rusiei
Angajări s-au mai făcut la serviciile Resurse Umane, Tehnic, Juridic şi Administrativ.
Potrivit lui Wiener, toate posturile deblocate au fost pentru personalul mediu şi auxiliar, iar următorul concurs va fi pentru şase posturi de medici.
Chiar şi după angajările recente, SCJU Arad are un important deficit de personal, gradul de ocupare a schemei fiind sub 65 la sută, din cauza plafonărilor bugetare.
Astfel, spitalul are în prezent aproximativ 2.000 de angajaţi, din cei peste 3.500 de care ar avea nevoie.
Citeşte şi: Ambulanţa şi Urgenţele din spitale au primit 85 milioane de lei în plus de la bugetul de stat
Citeşte şi: Irimie: Majorarea salariilor din sănătate să fie din bugetul de stat, altfel sute de spitale se închid
Citeşte şi: Peste 2.000 de medici şi asistente au ridicat în 2015 certificatele pentru a lucra în spitale din UE
La asistenţi medicali, gradul de ocupare este de 70 la sută, iar la medici este de 85 la sută, deficitul cel mai mare fiind la personalul auxiliar.
"După ce vom analiza impactul bugetar al noilor angajări, vom vedea dacă este posibilă scoaterea la concurs a altor posturi. Acest lucru se va putea face doar cu acordul Consiliului Judeţean", a declarat Wiener.
SCJU Arad are 1.400 de paturi, în 52 de secţii şi 22 de clădiri, în ţară fiind spitalul cu cele mai multe imobile şi cea mai mare răspândire, pe o rază de peste 85 de kilometri.
În fiecare an, unitatea are aproximativ 50.000 de pacienţi internaţi, 150.000 de persoane consultate în ambulatoriu şi peste 60.000 de persoane care sunt îngrijite la Unitatea de Primire Urgenţe.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Ambulanţa şi Urgenţele din spitale au primit 85 milioane de lei în plus de la bugetul de stat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe