- Home
- Social
- GALAŢI, (30.03.2018, 11:12)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Stare de ALERTĂ pe Dunăre: apele au depăşit cota de inundaţii la Galaţi. În două zile, fluviul s-ar putea apropia de cota de pericol
Autorităţile sunt în alertă după ce Dunărea a depăşit cota de inundaţie la Galaţi, nivelul apei atingând, vineri, 602 centimetri, cu 7unităţi mai mult ca joi. Câteva firme de pe malul fluviului au fost inundate, iar hidrologii prognozează că fluviul s-ar putea apropia de cota de pericol în două zile.
Urmărește
2166 afișări
Zeci de saci de nisip au fost aşezaţi, vineri, în diferite puncte ale falezei Dunării, dar şi în şantierul naval de la Galaţi după ce a fost depăşită, vineri, cota de inundaţie pe Dunăre.
O parcare şi câteva terase de pe malul Dunării au fost inundate, la fel şi punţile care fac legătura cu restaurantele plutitoare.
De asemenea, la punctul de trecere bac Galaţi-Tulcea maşinile sunt nevoite să treacă prin apă deşi punţile au fost înălţate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Autorităţile din Galaţi au activat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, au introdus restricţii de circulaţie pe şenalul navigabil şi au verificat agenţii economici de pe malul fluviului, după ce nivelul apei Dunării a atins, vineri, 602 centimetri, cu 7 unităţi mai mult ca joi.
„S-a întrunit în regim de urgenţă, în şedinţă extraordinară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, având ca temă pregătirea pentru apărare împotriva inundaţiilor provocate Dunăre. Prefectul Judeţului Galaţi a dispus activarea la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Galaţi a Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor (CJCCI) cu reprezentanţi din instituţiile cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, monitorizarea cu atenţie a cotelor fluviului Dunărea de către toţi operatori economici riverani Dunării şi punerea în aplicare a măsurile cuprinse în planurile proprii de apărare împotriva inundaţiilor”, au anunţat reprezentanţii ISU Galaţi.
La Brăila cota de inundaţii a fost depăşită de trei zile. Potrivit AFDJ, nivelul Dunării este la 625 de centimetri, în creştere cu 5 centimetri faţă de ziua precedentă. Practic, fluviul mai are 35 de centimetri până la cota de pericol iar autorităţile sunt în stare de alertă.
În judeţ şi în Insula Mare a Brăilei există o reţea de diguri care este verificată în permanenţă de angajaţii Societăţii de Gospodărirea Apelor. Peste noapte, au apărut mici infiltraţii în digurile de apărare din Insula Mare a Brăilei dar situaţia este sub control, spun reprezentanţii ISU Brăila.
„Nu este pericol iminent. Pe digurile din Insula Mare a Brăilei, la graniţa cu judeţul Constanţa, au apărut grifoane, sunt mici izvoare care apar în diguri. Acestea au fost neutralizate cu tuburi şi balast, s-au pus dopuri”, a explicat, pentru MEDIAFaX, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ştefan Stoian.
În oraşul Brăila, municipiu care se află la înălţime în comparaţie cu nivelul apei, singura zona de risc este, în prezent, la fosta gară fluvială, acolo unde nu există dig de protecţie iar apele ar putea inunda câteva sedii, depozite şi un imobil cu chiriaşi ai Primăriei.
Dacă apele vor ajunge la mal, oamenii vor fi evacuaţi iar accesul în zonă va fi restricţionat.
De asemenea, ca măsură de siguranţă gurile de canalizare au fost astupate cu pământ pentru a nu permite apelor Dunării să intre în reţeaua urbană.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe