- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STAREA VICTIMELOR de la Colectiv - 43 de persoane rănite mai sunt internate, 10 în stare critică sau gravă
În spitalele din România mai sunt internaţi 43 de pacienţi răniţi din incendiul Colectiv, dintre care 10 în stare critică sau gravă, de joi dimineaţa până la ora difuzării acestei ştiri înregistrându-se trei decese - un tânăr de la Spitalul Sfântul Ioan, o tânără internată la Spitalul de Arşi şi o alta aflată în Germania.
STAREA VICTIMELOR de la Colectiv - 43 de persoane rănite mai sunt internate, 10 în stare critică sau gravă (Imagine: Andreea Tanase/Mediafax Foto)
Joi dimineaţa, din datele centralizate la Ministerul Sănătăţii, în spitalele din Bucureşti şi din judeţul Ilfov erau internate 45 de victime ale incendiului din data de 30 octombrie 2015, dintre care 12 pacienţi în stare critică şi gravă.
Datele pentru fiecare unitate sanitară:
- Spitalul de Arşi - 12 pacienţi internaţi
- Spitalul Bagdasar Arseni – 10 pacienţi de internaţi
ULTIMELE ȘTIRI
-
Putin a avertizat că va ataca NATO dacă Ucraina folosește rachete occidentale. Cum este afectată România de decizia administrației Biden
-
Nicuşor Dan, apel pentru candidat unic de dreapta la prezidenţiale
-
Prima reacţie a Kremlinului la decizia privind rachete cu rază lungă de acţiune: SUA pun gaz pe foc
-
Percheziţii în vestul României într-un dosar de spălare de bani
- Spitalul Grigore Alexandrescu – 5 pacienţi internaţi
- Spitalul Sfântul Ioan – 1 pacient internat
- Spitalul Elias - 4 pacienţi internaţi
- Spitalul Militar Central - 5 pacienţi internaţi
- Spitalul de Urgenţă din Bucureşti (Floreasca) - 3 pacienţi internaţi
- Spitalul Universitar - 2 pacienţi internaţi
- Spitalul Dimitrie Gerota- 1 pacient internat
- Spitalul CC Iliescu – 1 pacient internat
Până în prezent au fost externate 38 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unităţile sanitare din ţară.
Un număr de 40 de persoane au fost transferate la spitalele din străinătate:
Austria – 4 persoane care se află în prezent în stare stabilă
Belgia– 8 persoane care se află în stare stabilă (dintre care 5 persoane cu progrese punctuale)
Olanda– 8 persoane transferate, 2 decese, 6 persoane în stare stabilă
Franţa – 1 transfer care s-a soldat cu decesul pacientului.
Germania- 5 persoane- 3 persoane care au plecat pe cont propriu (printre care un cetăţean german) şi 2 persoane transferate, 1 deces
Marea Britanie– 9 persoane, din care 3 decese şi alte 6 persoane stare stabilă
Norvegia – 1 persoană stabilă
Israel – 3 persoane, din care 1 deces, 2 persoane în stare stabilă
EVOLUŢIA VICTIMELOR MARŢI:
În spitalele din România mai sunt internaţi 50 de pacienţi răniţi din incendiul Colectiv, dintre care opt pacienţi sunt în stare critică, cinci în stare gravă şi 37 stabili, iar în spitalele din străinătate sunt internaţi 30 de pacienţi, a anunţat, marţi, premierul interimar Sorin Cîmpeanu.
Cîmpeanu a precizat că, dintre cei opt pacienţi în stare critică, trei sunt la Spitalul Floreasca, unul la Elias, unul la Institutul "CC Iliescu", doi la "Sf. Ioan" şi unul la Spitalul de Arşi.
Încă un rănit în incendiul din clubul Colectiv a murit, luni, la Spitalul "Sfântul Ioan" din Capitală, numărul celor care şi-au pierdut viaţa în tragedie ajungând la 56.
EVOLUŢIA VICTIMELOR SÂMBĂTĂ:
Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, sâmbătă dimineaţa, în spitalele din Bucureşti mai erau internate 56 de persoane, rănite în incendiul din Clubul Colectiv, 13 dintre acestea fiind în stare citică şi gravă.
Totodată, un alt pacient Ionuţ Liviu Popescu (29 de ani) a fost transferat, vineri, de la Spitalul de Arşi la spitalul AKH din Viena, Austria, cu o aeronavă a Inspectoratului General de Aviaţie.
În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În două săptămâni de la tragedie au decedat alte 28 de persoane, numărul victimelor ajungând, vineri, la 55.
Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 37 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă nouă au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia, unul în Franţa şi Loredana Dărescu în Germania.
Spitalului Maasstad din Rotterdam, din Olanda, unde a fost transferate o parte dintre victimele rănite în incendiul din clubul Colectiv, şi-a creat o variantă în limba română a paginii sale web.
Conform paginii web, "în centrul de arşi al spitalului Maasstad sunt trataţi pacienţi cu arsuri şi alte tipuri de probleme legate de piele. În spitalul Maasstad se găseşte unul dintre cele trei centre de arşi. Celelalte două centre de arşi sunt stabilite în spitalul Rode Kruis (Beverwijk) şi spitalul Martini (Groningen) ".
De asemenea, apar informaţii şi despre condiţiile de vizitare a pacienţilor din România, fiind rugate să se prezinte doar rudele de gradul I, dar după o programare telefonică.
"Dacă nu sunteţi familie directă a victimelor, atunci puteţi trimite o carte poştală. Flori şi alte cadouri nu sunt acceptate în legătură cu posibile infecţii", se mai arată pe site-ul Spitalului Maasstad.
Rudele victimelor din Clubul Colectiv mai pot găsit pe pagina web a clinicii informaţii despre specializările şi tratamentele de care beneficiază pacienţii, dar şi un număr de telefon al Ambasadei României în Regatul Ţărilor de Jos.
"Centrul de arşi necesită specialişti pregatiţi pentru aceasta secţie. În acest centru se lucrează într-o colaborare perfectă între mai multe specialităţi cum ar fi: doctor de arşi , chirurg traumă, anestezist, chirurg plastic, doctor de copii, doctor microbiolog, fizioterapeut, ergoterapeut şi personal paramedical. Această echipă este întregită de asistente specializate în arsuri, asistente de terapie intensivă, şi asistente pentru copii. Pentru ajutorul psihic al pacienţilor se lucreaza cu pedagog, psiholog şi preot", se mai menîionează pe pagina web a clinicii.
Opt persoane au fost transportate, în urmă cu o săptămână, la spitale din Olanda, însă două au decedat. Andrei Galuţ, solistul trupei Goodbye to Gravity, este internat, din 7 noiembrie, într-un spital din oraşul olandez Beverwijk.
EVOLUŢIA VICTIMELOR, JOI, 12 NOIEMBRIE
Dintre cele cinci persoane externate din spitalele din Capitală, patru au părăsit spitalul joi, iar una miercuri. Este vorba despre un pacient de la Spitalul "Sf. Ioan", doi de la "Sfântul Pantelimon", şi doi de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.
În unităţile sanitare din străinătate au fost transportate 37 de pacienţi, însă 9 au decedat - trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia, unul în Franţa şi unul în Germania.
UPDATE 17:06 Datele pentru fiecare unitate sanitară din ţară:
Spitalul de Arşi – 14 pacienţi
Spitalul Bagdasar Arseni – 12 pacienţi
Spitalul Grigore Alexandrescu – 6 pacienţi
Spitalul Sfântul Ioan – 4 pacienţi
Spitalul Elias – 6 pacienţi
Spitalul Militar Central – 6 pacienţi
Spitalul Sfântul Pantelimon – 2 pacienţi
Spitalul de Urgenţă din Bucureşti – 3 pacienţi
Spitalul Universitar – 8 pacienţi
Spitalul Dimitrie Gerota – 2 pacienţi
Spitalul Agrippa Ionescu – 2 pacienţi
Spitalul CC Iliescu – 1 pacient
Până în prezent au fost externate 20 de persoane.
UPDATE 14:18 Spitalul Elias: Şase pacienţi internaţi, dintre care trei la Terapie Intensivă, unul în stare gravă
Spitalul Elias mai are internate şase persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, trei sunt la secţia de Terapie Intensivă, dintre care unul în stare gravă, cu traheostomie şi ventilat mecanic, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, directorul medical Dana Safta.
Alţi trei pacienţi sunt în secţia de Chirurgie Plastică, starea lor fiind bună, iar evoluţia favorabilă, a spus dr. Dana Safta.
Pacientul transferat, în urmă cu două zile, de la Spitalul Elias la Institutul "C.C. Iliescu" este stabil hemodinamic şi respirator, a precizat directorul medical.
"Pacientul care a fost transferat la Institutul «C.C. Iliescu» este stabil hemodinamic şi respirator, este cu oxigenare extracorporală. Potrivit managerului Institutului «C.C. Iliescu», Şerban Bubenek, după ce a fost conectat la aparatul de oxigenare extracorporală, starea pacientului a devenit stabilă hemodinamic şi respirator. Prognosticul rămâne însă rezervat", a mai spus directorul medical.
UPDATE 13:15 Spitalul Floreasca: Trei pacienţi sunt în continuare la Terapie Intensivă, în stare gravă
Trei pacienţi sunt în continuare la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, în stare gravă, alţi doi pacienţi, care erau în stare critică şi cu leziuni asociate traumatice, au decedat joi dimineaţă, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr. Bogdan Opriţa.
"În ATI sunt trei pacienţi în stare gravă, necesitând măsuri specifice de terapie intensivă. Aceşti trei pacienţi sunt dintre cei care de la început au făcut parte din lotul pacienţilor cu leziuni extrem de grave", a spus dr. Bogdan Opriţa.
Acesta a mai declarat că, din păcate, joi dimineaţă au murit doi pacienţi care erau internaţi în Terapie Intensivă. "Şi aceştia doi erau în stare critică, ei având şi leziuni asociate traumatice. Din păcate, în ciuda eforturilor eroice ale colegilor noştri, i-am pierdut", a spus Opriţa.
Întrebat despre Alexandru Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, care a murit miercuri, în ziua în care a fost transferat de la Spitalul Floreasca în Franţa, Bogdan Opriţa a spus că starea acestuia s-a deteriorat în ultima parte a zborului, în momentul aterizării aeronavei a făcut stop cardiac şi a fost resuscitat, însă fără rezultat.
Doctorul Bogdan Opriţa a mai spus că, în acest moment, nu are informaţii despre alte eventuale transferuri în străinătate, precizând că cei trei pacienţi care mai sunt internaţi la Spitalul Floreasca sunt într-o stare gravă.
UPDATE 07:00 - Ministerul Sănătăţii: 67 de persoane, încă internate. 15 în stare critică şi gravă
Datele pentru fiecare unitate sanitară din ţară:
Spitalul de Arşi – 14 pacienţi
Spitalul Bagdasar Arseni – 13 pacienţi
Spitalul Grigore Alexandrescu – 6 pacienţi
Spitalul Sfântul Ioan – 4 pacienţi
Spitalul Elias – 6 pacienţi
Spitalul Militar Central – 6 pacienţi
Spitalul Sfântul Pantelimon – 2 pacienţi
Spitalul de Urgenţă din Bucureşti – 3 pacienţi
Spitalul Universitar – 8 pacienţi
Spitalul Dimitrie Gerota – 2 pacienţi
Spitalul Agrippa Ionescu – 2 pacienţi
Spitalul CC Iliescu – 1 pacient
Până în prezent au fost externate 20 de persoane.
Un număr de 37 de persoane au fost transferate în unităţi sanitare din afara ţării, după cum urmează:
Austria – 2 persoane în stare stabilă
Belgia – 8 persoane în stare stabilă (toţi sunt programaţi în această săptămână la intervenţii chirurgicale)
Au apărut primele semne de evoluţie medicală pozitivă în situaţia tuturor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare din Belgia. Doi psihiatri români acordă asistenţă de specialitate pacienţilor, dar şi membrilor lor de familie, în funcţie de necesitate. Ambii psihiatri colaborează îndeaproape şi cu preotul ortodox care este zilnic alături de pacienţi.
Olanda – 8 persoane, din care 2 decese şi 6 persoane în continuare în stare stabile
Franţa – 1 transfer care s-a soldat cu decesul pacientului.
Germania – 5 persoane- 3 persoane care au plecat pe cont propriu (printre care un cetăţean german) şi 2 persoane transferate
Marea Britanie – 9 persoane, din care 3 decese şi alte 6 persoane stare stabilă
Norvegia – 1 persoană stabilă
Israel – 3 persoane, din care 1 deces, o persoană în stare stabilă şi 1 persoană în stare instabilă transferată în ATI
EVOLUŢIA VICTIMELOR, MIERCURI, 11 NOIEMBRIE
Situaţia pe fiecare unitate sanitară se prezintă astfel:
Spitalul de Arşi -14 pacienţi
Spitalul Bagdasar Arseni - 13 pacienţi
Spitalul Grigore Alexandrescu - 6 pacienţi
Spitalul Sfântul Ioan - 5 pacienţi
Spitalul Elias - 6 pacienţi
Spitalul Militar Central - 7 pacienţi
Spitalul Sfântul Pantelimon- 2 pacienţi
Spitalul de Urgenţă Floreasca - 5 pacienţi
Spitalul Universitar- 8 pacienţi
Spitalul Dimitrie Gerota- 2 pacienţi
Spitalul Agrippa Ionescu - 2 pacienţi şi Spitalul CC Iliescu - un pacient trasfertat de la Elias.
În unităţi sanitare din străinătate au fost transferate 36 de persoane, astfel:
În Austria - două persoane în stare stabilă
Franţa - o persoană
Belgia - 8 persoane în stare stabilă (toate programate în această săptămână la intervenţii chirurgicale)
Olanda - 8 persoane, dintre care două au decedat, iar şase sunt în stare stabilă
Germania - 4 persoane (două persoane care au plecat pe cont propriu şi două transferate de Ministerul Sănătăţii)
Marea Britanie - 9 persoane, dintre care trei au decedat şi şase sunt în stare stabilă,
Norvegia - o persoană stabilă
Israel - trei persoane, dintre care una a decedat.
În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe dum spre spital a mai murit o persoană. În 12 zile de la tragedie au decedat alte 23 de persoane, numărul victimelor ajungând, miercuri, la 50. Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale.
EVOLUŢIA VICTIMELOR, MARŢI, 10 NOIEMBRIE
UPDATE 13:55 Spitalul Floreasca: Şase dintre răniţi sunt în stare foarte gravă
Şase dintre tinerii răniţi în incendiul din Colectiv sunt în stare foarte gravă la Spitalul Floreasca, având probleme pulmonare, arsuri, dar şi traume în urma lovirilor, iar dintre ei unii ar putea fi transferaţi în străinătate, însă în zilele următoare, a declarat medicul Ioana Grintescu.
Şefa Secţiei de anestezie terapie intensivă (ATI) din Spitalul Floreasca, Ioana Grintescu, a declarat, marţi, că sunt şase pacienţi în stare foarte gravă, toţi având probleme pulmonare foarte grave, în urma leziunilor toracice şi a arsurilor de căi aeriene superioare. De asemnea, aceştia au arsuri pe suprafaţa corupului, iar unii prezintă şi traume, în urma unor loviri, ca de exemplu fracturi de stern.
Întrebată dacă aceşti pacienţi pot fi transferaţi la spitale din străinătate, Grintescu a răspuns că unii ar putea fi transferaţi în zilele următoare, pentru că deocamdată transportul lor ar reprezenta un risc.
"În momentul acesta s-a făcut o evaluare extrem de exactă şi cred că unii dintre ei vor putea fi transferaţi în zilele care urmează, pentru că acum, în acest moment, sunt foarte grav. Au rămas cei mai gravi, care au problemele pulmonare, instabilitatea respiratorie, verntilatorie, cei care nu îşi fac schimburile gazoase bine şi este un risc pentru oricine să îi transporte", a spus şefa Secţiei ATI.
Ea a mai precizat că unii pacienţi de la Floreasca ar putea fi transferaţi în Germania şi Franţa, arătând totodată că nici în aceste ţări nu sunt multe locuri pentru arşi.
"Se colaborează cu o echipă de francezi şi vor decide unde anume. Vom decide indicaţia de transfer împreună, dar unde anume stabilesc ei, pentru că nici în aceste ţări locurile de arşi nu sunt la dispoziţie. În fiecare ţară sunt locuri puţine de arşi şi le utilizează cu mare înţelepciune, au o economie specială în a atribui paturile", a spus Grintescu.
Ea a mai spus că medicii de la ATI stau de zece zile lângă pacienţii răniţi în incendiu, deşi sunt puţini şi fac faţă destul de greu.
"Sigur că pare o muncă extraordinar de grea şi este o muncă grea, pentru că noi suntem puţini şi facem faţă destul de greu acestei avalanşe de ore în care trebuie să stăm la capul acestor bolnavi extrem de gravi, pentru că au rămas aici bolnavi extrem de gravi. Dar nu ne plângem şi suntem bucuroşi când vine o delegaţie de oaspeţi, şi colegi până la urmă, pentru că putem să schimbăm păreri", a mai spus Grintescu.
Medicul a mai răspuns la întrebările jurnaliştilor că la Floreasca este în continuare internat unul dintre membrii formaţiei Goodbye to Gravity, basistul Alex Pascu.
UPDATE 12:00 - 76 de persoane mai sunt în spitale din Capitală, 24 în stare critică şi gravă
Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii (MS), marţi dimineaţă erau internaţi în spitale din Capitală 76 de răniţi, dintre care la Spitalul de Arşi 15 pacienţi, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 15, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - 6, la Spitalul "Sfântul Ioan" - 5, la Spitalul Elias - 7, la Spitalul Militar Central - 7, la Spitalul "Sfântul Pantelimon" - 2, la Spitalul Floreasca - 6, la Spitalul Universitar de Urgenţă - 8, la Spitalul Gerota - 3 (un pacient a revenit în 5 noiembrie pentru că nu se simţea bine), la Spitalul SRI "Agrippa Ionescu" - 2.
Alţi 34 de răniţi în incendiul din Colectiv au fost transferaţi în unităţi sanitare din străinătate, dintre care patru au decedat.
Datele pentru fiecare unitate sanitară din ţară:
Spitalul de Arşi – 15 pacienţi internaţi
Spitalul Bagdasar Arseni – 15 pacienţi internaţi
Spitalul Grigore Alexandrescu – 6 pacienţi internaţi
Spitalul Sfântul Ioan – 5 pacienţi internaţi
Spitalul Elias – 7 pacienţi internaţi
Spitalul Militar Central – 7 pacienţi internaţi
Spitalul Sfântul Pantelimon – 2 pacienţi internaţi
Spitalul de Urgenţă din Bucureşti – 6 pacienţi internaţi
Spitalul Universitar – 8 pacienţi internaţi
Spitalul Dimitrie Gerota – 3 pacienţi internaţi
Spitalul Agrippa Ionescu – 2 pacienţi internaţi
Pacienţi transferaţi în unităţi sanitare din afara ţării:
Austria – 2 persoane în stare stabilă
Belgia – 8 persoane în stare stabila
Olanda – 8 persoane, din care 2 decese şi 6 persoane în stare stabila
Germania – 2 persoane care au plecat pe cont propriu şi sunt în curs de stabilire a locaţiilor în care se află
Marea Britanie – 9 persoane, din care 1 deces şi alte 8 persoane în proces de evaluare medicala
Norvegia – 1 persoană stabila
Israel – 3 persoane, din care 1 deces, o persoană în stare stabila şi 1 persoană în stare instabilă
Elveţia – 1 pacient
EVOLUŢIA VICTIMELOR, LUNI, 9 NOIEMBRIE
Numărul pacienţilor internaţi în urma incendiului din clubul Colectiv a ajuns, luni seara, la 71, dintre aceştia 14 fiind în stare critică şi şapte în stare gravă.
Ceilalţi 50 de răniţi sunt staţionari.
Întrebat dacă poate estima câţi pacienţi ar mai putea pleca la tratament în străinătate, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc a spus că decizia aparţine medicilor din străinătate.
"În această seară avem o nouă întâlnire cu medici din Germania şi din Franţa, vom vedea dacă aceştia vor decide transferul în străinătate al altor pacienţi. De fiecare dată decizia plecării la tratament în străinătate a răniţilor din incendiul din clubul Colectiv a aparţinut medicilor străini, aceştia cunoscând exact starea pacienţilor, dar şi condiţiile din propriile spitale", a explicat secretarul de stat.
În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe dum spre spital a mai murit o persoană. În zece zile de la tragedie au decedat alte 20 de persoane, numărul victimelor ajungând, luni, la 47.
Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 35 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă patru au decedat.
Luni seara a murit un rănit internat la Spitalul de Arşi.
UPDATE 14:59 -Spitalul de Arşi: Trei pacienţi sunt în continuare în stare critică şi alţi doi în stare gravă
Trei dintre pacienţii internaţi în Spitalul de Arşi după incendiul din clubul Colectiv sunt în continuare în stare critică şi alţi doi sunt în stare gravă, dar cu evoluţie bună, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr. Adrian Stănculea.
"După toate transferurile şi evenimentele neplăcute din weekend, am mai rămas cu trei bolnavi în stare critică şi doi bolnavi în stare gravă. Evoluţia celor doi bolnavi sperăm să fie bună, par a se îndrepta spre bine, mai au nişte etape de trecut până li se vindecă arsurile şi sperăm că vor fi bine", a spus dr. Adrian Stănculea.
El a precizat că dintre cei trei pacienţi aflaţi în stare critică, unul este foarte grav, unul mediu şi un altul ar putea avea o evoluţie gravă, adică ar putea să treacă de etapa critică. "Poate vom reuşi să îl desprindem de ventilator. Vom vedea", a precizat Stănculea.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi a adăugat că deocamdată nu sunt noi informaţii privind alte transferuri, dar o altă echipă de medici străini ar putea ajunge luni.Medicul a mai spus că Spitalul de Arşi a primit de la Ministerul Sănătăţii kituri pentru intoxicaţia cu cianuri.
"Această intoxicaţie cu cianuri nu a părut foarte manifestă, pentru că acolo este un întreg mecanism care ar trebui să se regăsească: nişte dozări care nici la noi, nici la alte spitale, nu au apărut ca fiind mari. Deci nu au existat nişte semne de intoxicaţie cu cianură la bolnavi, la momentul venirii, aşa că utilitatea acelui kit, la acel moment, mi-e greu să o definesc. (...) Mi-e greu să vorbesc de utilitatea lui de la început, pentru că noi ne-am confruntat cu asemenea intoxicaţii şi nu au fost semnele unei intoxicaţii severe cu cianuri", a precizat Stănculea.Precizările au fost făcute după ce presa a scris că, după incendiul din clubul Colectiv, spitalele nu aveau în dotarea standard antidotul împotriva intoxicaţiilor cu fum. Cyanokit, un medicament aprobat în UE din 2007, este folosit în cazul intoxicărilor cu cianuri, în cazul victimelor care au inhalat sau au fost expuse tegumentar fumului toxic rezultat din incendiile izbucnite în spaţii închise. Pe site-ul companiei producătoare, indicaţia este ca acest medicament să fie administrat cât mai repede cu putinţă. Medicamentul este un tratament-standard în SUA, Marea Britanie sau Franţa, în cazurile de intoxicări cu fum.
Toate cele 26 de persoane care au decedat în seara tragediei din clubul Colectiv aveau în sânge monoxid de carbon şi acid cianhidric în doză toxică, iar la 18 dintre acestea, concetraţiile erau peste valorile letale, potrivit rezultatelor analizelor toxicologice efectuate de INML.UPDATE 14:38 -Spitalul Elias: 7 pacienţi mai sunt internaţi, 4 la Terapie Intensivă, 2 în stare gravă
Spitalul Elias mai are internate şapte persoane rănite în incendiul din Colectiv, patru sunt la secţia de Terapie Intensivă, dintre care doi în stare gravă, intubaţi şi ventilaţi mecanic, a declarat, luni, managerul unităţii sanitare, profesor dr. Doina Dimulescu.
Luni, la spitalul nostru mai sunt internaţi şapte pacienţi. Dintre aceştia, trei sunt în secţia de Chirurgie Plastică, au evoluţie favorabilă şi doar unul dintre ei va necesita intervenţie chirurgicală de grefare. În secţia de Terapie Intensivă se mai află patru pacienţi, dintre care doi în stare gravă, traheostomizaţi şi ventilaţi mecanic", a spus profesor dr. Doina Dimulescu.
Managerul Spitalului Elias din Capitală a precizat că unul dintre pacienţii aflaţi în stare gravă era selecţionat pentru a fi transferat într-un spital din Norvegia, însă, în cursul zilei de duminică, "performanţele sale respiratorii s-au deteriorat semnificativ".
"Din acest motiv, pentru siguranţa pacientului, împreună cu echipa medicală de transport s-a hotărât renunţarea la deplasare, urmând ca reevaluările ulterioare să stabilească dacă va putea suporta, la un moment dat, transportul", a mai spus medicul.
Doina Dimulescu a adăugat că pacienţii fără probleme respiratorii evoluează favorabil şi unul dintre ei va fi supus luni intervenţiei chirurgicale.
"Prognosticul rămâne rezervat pentru bolnavii din Terapie Intensivă", a mai spus dr. Doina Dimulescu.
UPDATE 13:15 - Spitalul Floreasca: Sunt internaţi 6 pacienţi, toţi în stare foarte gravă
Şase persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv sunt în continuare internate în Spitalul Floreasca, toate fiind în stare foarte gravă, la Terapie Intensivă, a declarat, luni, medicul Raluca Moldoveanu.
În total, au rămas internaţi la noi, pe secţia de Terapie Intensivă, şase pacienţi în stare foarte gravă", a spus dr. Raluca Moldoveanu.
Reprezentantul Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală a precizat că deocamdată nu se ştie dacă dintre cei şase răniţi va mai fi transferat cineva în străinătate.
Printre cei zece pacienţi transferaţi duminică la spitale din Marea Britanie este şi Cristian Daniel Mitroi, care după incendiul din Clubul Colectiv a fost internat la Spitalul Floreasca. Tot de la Spitalul Floreasca a fost transferat, duminică, într-un spital din Israel, Cătălin Mircea Ilniţchi.
UPDATE 12:20 - Spitalul "Bagdasar": 10 pacienţi sunt la Terapie Intensivă, 2 în stare critică, dar stabilă
Spitalul "Bagdasar-Arseni" mai are în secţia de Terapie Intensivă 10 persoane rănite în incendiul din Colectiv, dintre care două sunt în stare critică, dar stabilă, iar alţi cinci pacienţi sunt în secţia de Chirurgie Plastică, a declarat, luni, managerul unităţii sanitare, dr. Bogdan Păltineanu.
Managerul Spitalului "Bagdasar-Arseni" a spus că pentru unul dintre pacienţi s-a încercat transferul într-o clinică din străinătate, însă starea acestuia s-a agravat, astfel că a fost readus la Terapie Intensivă.
"S-a încercat transferul într-o clinică din străinătate, dar starea s-a agravat rapid, motiv pentru care s-a renunţat la transfer, persoana fiind readusă la Terapie Intensivă. Cele două persoane în stare critică nu ar trebui transferate, există un risc major la mutarea din secţie, dar dacă se va decide acest lucru, noi nu ne putem opune", a precizat dr. Bogdan Păltineanu.
Doctorul Andrei Mircea Carantino a declarat că pentru unul dintre cei cinci pacienţi internaţi la Secţia de Chirurgie Plastică se ia în calcul externarea.
"Nu ne grăbim să-i externăm, pentru că nu vrem să apară probleme de sănătate. Mai întâi ne vom asigura că evoluţia este bună", a spus dr. Carantino.
UPDATE 10:50 - Spitalul Militar: Toţi cei şapte pacienţi rămaşi internaţi sunt în secţia de Chirurgie, în stare bună
Toţi cei şapte pacienţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv care mai sunt internaţi la Spitalul Militar sunt în secţia de Chirurgie Plastică, în stare bună, staţionară şi se pot alimenta, a declarat, luni, managerul unităţii sanitare, colonel medic Florentina Radu-Ioniţă.
"Avem şapte pacienţi care sunt toţi pe secţia de Chirurgie Plastică, sunt staţionari, au fost grefaţi, pansaţi, continuă pansamentele. Toţi pacienţii care sunt pe Chirurgie Plastică se pot alimenta cu aliment specifice, au o stare generală bună. Asta este partea bună a lucrurilor", a spus directorul general al Spitalului Militar Central.
De asemenea, toţi cei cinci pacienţi care au fost transferaţi de la Spitalul Militar Central la unităţi sanitare din Olanda, Austria şi Marea Britanie sunt în stare staţionară, a mai spus colonel medic Florentina Radu-Ioniţă.
UPDATE 10:50 - Jurnalista Teodora Maftei a murit la clinica din Israel, numărul persoanelor decedate a ajuns la 46
Jurnalista şi fotografa Teodora Maftei a murit la clinica din Israel, unde a fost transferată săptămâna trecută, numărul persoanelor care au decedat în urma incendiului din clubul Colectiv ajungând la 46.
Surse medicale au declarat, pentru MEDIAFAX, că Teodora Maftei a decedat la clinica din Israel unde a fost transferată săptămâna trecută.
După incendiul din clubul Colectiv, Teodora Maftei (36 de ani), editor la Pro TV, a fost internată la Spitalul de Arşi din Capitală, în stare critică, cu arsuri pe mare suprafaţă din corp şi cu arsuri de căi respiratorii.
În 4 noiembrie, Teodora Maftei a fost transferată la Spitalul Hadassah Medical Center din Ierusalim, conform Intermedicas.
UPDATE 10:00 - 83 de răniţi mai sunt în spitale din Capitală, 15 în stare critică, 6 în stare gravă
În spitalele din Capitală sunt internate, luni, 83 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 15 sunt în stare critică, şase în stare gravă şi 61 sunt stabilizaţi.
Dintre cei 83 de răniţi, la Spitalul de Arşi sunt 17 pacienţi, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 16, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - 6, la Spitalul "Sfântul Ioan" - 6, la Spitalul Elias - 8, la Spitalul Militar Central - 7, la Spitalul "Sfântul Pantelimon" - 2, la Spitalul Floreasca - 6, la Spitalul Universitar de Urgenţă - 10, la Spitalul Gerota - 3 (un pacient a revenit în 5 noiembrie pentru că nu se simţea bine), la Spitalul SRI "Agrippa Ionescu" - 2, potrivit ultimelor date, transmise luni dimineaţă.
În urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie, au decedat 45 de persoane şi alte aproximativ 150 au fost rănite şi internate în spitale din Capitală.
Dintre pacienţii internaţi în spitale din Capitală, 35 au fost transportaţi spre unităţi sanitare din străinătate, însă trei au decedat. Ultimul a fost bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, care murit, duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum. Alţi doi răniţi au decedat sâmbătă, după ce au ajuns în Olanda.
UPDATE 09:50 - Arafat: Toţi cei zece răniţi au ajuns cu bine în Marea Britanie şi Norvegia
Toţi cei 10 răniţi în incendiul din Colectiv care au fost transferaţi duminică au ajuns cu bine în Marea Britanie şi Norvegia, medicii din Londra care i-au aşteptat la aeroport fiind impresionaţi de modul în care au fost transportaţi, a declarat luni pentru MEDIAFAX secretarul de stat Raed Arafat.
"Am avut câţiva pacienţi în stare critică, dar nu au fost probleme pe durata transportului. Toţi au ajuns cu bine, iar medicii de la Londra care i-au aşteptat la aeroport au fost impresionaţi de felul în care au fost transportaţi. Este un nou standard pentru transportul aerian al pacientului ars în stare critică, au spus medicii englezi", a declarat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Dintre pacienţii transferaţi duminică de la spitale din ţară în unităţi sanitare, cei aflaţi în stare critică au rămas toţi în Marea Britanie, a mai spus secretarul de stat.
Raed Arafat a precizat că luni are înâlnire cu alte echipe de doctori din Germania şi Franţa, pentru a se stabili dacă alţi răniţi vor putea fi transportaţi în străinătate sau rămân să îi îngrijească în ţară.
Potrivit unor surse medicale, în Marea Britanie au fost transferaţi duminică, cu aeronava NATO, în jurul orei 23.00, Alexandru Olivian Olteanu şi Elena Niţu - de la Spitalul de Arşi, Iulian Rob, Vlăduţ Roberto şi Tudor Golu - de la Spitalul Universitar de Urgenţă, Corina Gabriela Ioniţă - de la Spitalul Elias, Cristian Răducanu şi Costin Dumitrache - de la Spitalul Militar, Cristian Daniel Mitroi - Spitalul Floreasca, iar în Norvegia a ajuns Marius Frăţoaica - de la Spitalul Bagdasar-Arseni.
Tot duminică, la ora 17.00, a fost transferat spre un spital din Israel Cătălin Mircea Ilniţchi, care era internat la Spitalul Floreasca.
EVOLUŢIA VICTIMELOR ÎN PRIMA SĂPTĂMÂNĂ DUPĂ INCENDIU POATE FI CONSULTATĂ AICI
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.