- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (03.07.2013, 13:37)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Statul român a plătit alocaţii pentru 1.275 de copii morţi de câţiva ani
Statul român a plătit alocaţii pentru 1.122 de copii care erau morţi de câţiva ani, precum şi pentru 153 de tineri care au împlinit 18 ani şi nu au făcut dovada continuării cursurilor şcolare, arată, miercuri, Ministerul Muncii, într-un răspuns la solicitarea agenţiei MEDIAFAX.
Urmărește
683 afișări
Statul român a plătit alocaţii pentru 1.275 de copii morţi de câţiva ani (Imagine: Shutterstock)
Agenţia Naţională pentru Păţi şi Inspecţie Socială a făcut o campanie de verificare a situaţiei plăţii tuturor alocaţiilor de stat pentru copii, în valoare de 42 de lei pe lună, datele preliminare arătând că statul a plătit în mod eronat alocaţii pentru 1.275 de copii decedaţi sau tineri care au împlinit 18 ani şi nu mai urmează cursurile profesionale sau liceale.
Din datele transmise agenţiei MEDIAFAX de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) rezultă că pentru 1.122 de copii care au decedat s-a continuat plata alocaţiei de stat. Aceeaşi situaţie a fost identificată şi în cazul a 153 de tineri de peste 18 ani care pierduseră acest drept în momentul în care şi-au întrerupt studiile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Cele mai multe plăţi de alocaţii pentru copii decedaţi au fost înregistrate în Suceava (87), Bucureşti (84), Timiş (74), Iaşi (70), Teleorman (47), Constanţa (46), Neamţ (45) şi Vaslui (40).
Doar judeţele Braşov şi Gorj nu au făcut nicio plată pentru copii decedaţi, iar judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Covasna, Giurgiu, Harghita, Maramureş, Prahova şi Vâlcea au înregistrat până în 10 cazuri fiecare.
De asemenea, judeţul Mehedinţi a avut 38 de astfel de cazuri, judeţele Hunedoara şi Ilfov au avut câte 37 de cazuri, Arad, Bihor şi Caraş-Severin câte 36 de cazuri, Botoşani - 35, Dolj şi Ialomiţa - câte 30, Argeş - 28, Vrancea - 25, Mureş - 23, Dâmboviţa şi Satu Mare - câte 21, Sibiu şi Tulcea - câte 20, Bacău şi Sălaj - câte 19, Cluj - 17, Călăraşi - 14, Galaţi - 13, Cuzău - 12 şi Olt - 11.
Cele mai multe plăţi de alocaţii pentru tineri de peste 18 ani care au abandonat şcoala au fost înregistrate în judeţele Sibiu (18), Iaşi, Alba (câte 17), Vaslui (16), Neamţ (14), Cluj (12) şi Olt (11).
Purtătorul de cuvânt de la MMFPSPV, Iolanda Stăniloiu, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că valoarea totală a prejudiciului nu a fost încă stabilită, întrucât raportul nu a fost deocamdată finalizat.
Ea a precizat că cele 1.275 de persoane pe numele cărora s-au făcut plăţi ilegale reprezintă doar 0,03 la sută din numărul total de aproximativ 3,9 milioane de beneficiari de alocaţie de stat pentru copii.
Purtătorul de cuvânt de la MMFPSPV a mai spus că întreaga sumă urmează să fie recuperată, existând trei varinte prin care se poate face acest lucru: prin angajament de plată, prin menţinerea sumelor direct de la angajator sau prin executarea celor care au fraudat, de către ANAF.
Iolanda Stăniloiu a precizat că urmează să se stabilească în câte dintre aceste cazuri a fost vorba de erori şi în câte de fraudă, iar acolo unde se va stabili că a fost vorba de fraudă, va fi sesizat Parchetul.
Directorii executivi ai Agenţiilor Judeţene de Prestaţii şi Inspecţie Socială din Harghita, Hunedoara şi Cluj au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, că statul român a plătit alocaţii pentru copii care erau morţi de câţiva ani, precum şi pentru tineri care au împlinit 18 ani şi care nu au făcut dovada continuării cursurilor şcolare.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sylvester Stallone îl numește pe Trump „al doilea George Washington” în discursul de introducere la Mar-a-Lago
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Blat făcut de Prigoană și Mihaela?! Silviu nu era de fapt căsătorit, dar avea un 'contract de obligații' cu Mihaela, care nici măcar nu locuia cu el!
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe