- Home
- Social
- PITEŞTI, (07.02.2014, 17:06)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Stolojan: Nu cred că cineva va mai îndrăzni vreodată să reducă salariile sau pensiile în România
Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan afirmă că România se află într-o "poziţie nefavorabilă" în faţa investitorilor străini din cauza costului mare al forţei de muncă, el spunând însă că nu crede că cineva aflat la putere "va mai îndrăzni vreodată să reducă salarii sau pensii în România".
Urmărește
717 afișări
Stolojan: Nu cred că cineva va mai îndrăzni vreodată să reducă salariile sau pensiile în România (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Theodor Stolojan a afirmat, vineri, la Piteşti, la o dezbatere privind locurile de muncă în Uniunea Europeană şi liberul acces la acestea că România are "o problemă serioasă cu povara fiscală pe forţa de muncă, care nu încurajează sub nicio formă crearea de locuri de muncă".
"Ceea ce ne doare în România este creşterea economică care nu produce locuri de muncă. Dacă ne uităm la numărul de salariaţi, batem pasul pe loc", a spus Stolojan.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Eurodeputatul a arătat că în România la un salariu net de 1.634 de lei costul total al forţei de muncă pentru angajator este de 2.983 de lei.
"Acest lucru ne situează într-o poziţie nefavorabilă când investitorii se uită pentru oportunităţi de investiţii", a mai spus Stolojan.
Europarlamentarul a mai spus că autorităţile române discută despre eventuala reducere a costului forţei de muncă prin reducerea cu cinci la sută a contribuţiei la asigurări sociale, dar că această discuţie este, de fapt, "o discuţie între a mări impozitele şi taxele pe consum şi a reduce aici (la asigurările sociale - n.r.".
”Se tot discută cum să reducem costul forţei de muncă. Se discută că undeva la mijlocul acestui an se va face o analiză, se va vedea dacă se pot reduce contribuţiile de asigurări cu cinci puncte procentuale şi eu v-aş ruga să spuneţi dumneavoastră de unde să reducem: de la contribuţia de pensii de 20,8 procente pe care o plăteşte angajatorul, să reducem de la contribuţia de sănătate pe care o plăteşte angajatorul? Pentru că ideea e de a reduce angajatorului, nu de a reduce de la angajat şi să-i rămână lui mai mulţi bani în buzunar, ci a rămâne mai mulţi bani angajatorului care să fie stimulat să creeze mai multe locuri de muncă. Până la urmă, această discuţie despre reducerea cu cinci puncte procentuale a contribuţiilor de asigurări sociale de fapt, în mod real, este o discuţie între a mări impozitele şi taxele pe consum, pe energie sau pe altceva şi a reduce aici, deoarece orice reducere făcută în zona asta înseamnă că dacă reduci cinci puncte procentuale la sănătate altcineva să vină să pună banii ăştia în bugetul sănătăţii. La pensii nu mai discut. România, din cauza problemei demografice, are poate cea mai proastă relaţie dintre numărul celor care muncesc şi numărul celor care sunt la pensie. Deci a reduce contribuţia pentru pensii cu cinci puncte procentuale înseamnă a aduce bani din altă parte la fondul de pensii, dacă nu vrei să reduci cumva pensiile, ceea ce nu cred că cineva afla la putere va mai îndrăzni vreodată să facă în România - să reducă salariile sau să reducă pensiile", a declarat Theodor Stolojan.
La finalul dezbaterii de la Piteşti, Stolojan a anunţat că va candida pentru un nou mandat în Parlamentul European.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Nu au luat 30.000€! Câți bani au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024
CANCAN.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe