- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Străinii veniţi în România, sfătuiţi să nu ia taxiuri din faţa aeroporturilor sau gărilor
Cetăţenii din state terţe, care doresc să vină în România, sunt sfătuiţi, într-un ghid publicat pe site-ul Ministerului Muncii, să evite să ia taxiuri din faţa aeroporturilor, gărilor şi autogărilor şi să se asigure că şoferul ştie adresa indicată şi că nu vor fi plimbaţi pe rute ocolitoare.
Străinii veniţi în România, sfătuiţi să nu ia taxiuri din faţa aeroporturilor sau gărilor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
Ghidul de informare "Bun venit în România!", elaborat de mai multe organizaţii neguvernamentale şi publicat pe site-ul Ministerului Muncii, recomandă cetăţenilor din state terţe să se asigure că şoferul de taxi a pornit taxatorul şi că tariful pe kilometru este cel care a fost comunicat sau cel înscris pe vehicul şi că primesc bon fiscal în momentul efectuării plăţii.
Ghidul oferă informaţii şi despre modalităţile de a-şi găsi o locuinţă şi recomandă căutarea din timp a unui spaţiu de locuit, deoarece "pe piaţă există o cerere de locuinţe mai mare decât oferta disponibilă", dar şi să aibă o relaţie bună cu vecinii şi să păstreze liniştea şi curăţenia în spaţiul înconjurător.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
O atitudine similară este recomandată şi în relaţia cu funcţionarii publici din instituţiile statului, arătându-se că interacţiunea cu aceştia "se realizează pe un ton reciproc politicos, neprovocator şi neagresiv".
Iniţiatorii ghidului mai precizează că alcoolul reprezintă în cultura românească "un mijloc de socializare".
"Pe perioada şederii dumneavostră în România veţi sesiza existenţa unor diferenţe culturale prezente prin intermediul unor stiluri de viaţă a căror însemnătate poate fi percepută într-un mod complet diferit decât v-aţi fi putut aştepta. Un astfel de exemplu se referă la consumul de alcool, care în unele culturi poate fi complet interzis, pe când în cultura românească acesta reprezintă un mijloc de socializare. Alcoolul este pus în vânzare persoanelor peste 18 ani în majoritatea magazinelor şi localurilor publice (cafenele, cluburi, baruri)", se arată în materialul publicat de Ministerul Muncii.
Cetăţenilor străini le sunt date şi câteva repere culturale româneşti, precum cetăţi medievale (Sighişoara, Făgăraş, Neamţ, Poienari, Râşnov), mânăstiri (Voroneţ, Suceviţa, Putna, Cozia, Cernica), aşezăminte culturale (Ateneul Român, Palatul Cotroceni, Palatul Brukenthal din Sibiu, Palatul Culturii din Iaşi) sau Biserica Neagră din Braşov.
Dintre monumente naturale în ghid sunt amintite Delta Dunării, parcurile naţionale naturale (Retezat, Apuseni, Piatra Craiului, Grădiştea, Vânători Neamţ), rezervaţiile naturale ("Valea zimbrilor", Coloanele de bazalt de la Piatra Cioplită -judeţul Braşov), Lacul Roşu şi Lacul Sfânta Ana sau Vulcanii Noroioşi din judeţul Buzău.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO