- Home
- Social
- CLUJ-NAPOCA, (22.05.2015, 21:45)
- Adina Oşan , Vasile Măgrădean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Strategia naţională de prevenţie a suicidului devine o necesitate - asociaţie
Alianţa Română de Prevenţie a Suicidului (ARPS) susţine că strategia naţională de prevenţie a suicidului devine o necesitate, iar atât timp cât nu există o lege care să reglementeze modul de intervenţie în comportamentul suicidar manifest, medicii şi poliţiştii nu pot interveni în forţă.
Urmărește
222 afișări
Strategia naţională de prevenţie a suicidului devine o necesitate - asociaţie (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
"Strategia naţională de prevenţie a suicidului devine o necesitate stringentă a României de astăzi. Afirmăm acest lucru ca urmare a terifiantului caz din Bucureşti, în care o persoană aflată în criză suicidară, aflată pe terasa unui bloc, a ameninţat că se sinucide şi a reuşit acest lucru la capătul a 35 de ore în care nimeni nu a putut să o convingă să renunţe la acest gest. De ce nu s-a intervenit în forţă pentru oprirea acestei persoane de la sinucidere? Se pare că atât timp cât nu există o lege care să reglementeze strategia de intervenţie în comportamentul suicidar manifest, profesioniştii din sănătatea mintală sau specialiştii din Poliţie nu au cum să îşi asume responsabilitatea unei intervenţii în forţă", se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Alianţa Română de Prevenţie a Suicidului (ARPS), citat de corespondentul MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Donald Trump a ales un fost spion de top al SUA, John Ratcliffe, ca noul șef al CIA. Este un critic dur al Chinei și al politicilor lui Biden în Orientul Mijlociu
-
SUA inaugurează o bază de apărare antirachetă în Polonia
-
Victoria lui Trump ar putea afecta negativ economia Ungariei: Forintul, sub presiune din cauza tarifelor şi inflaţiei
-
Liber prin Europa: Austria renunţă la dreptul de veto şi deschide calea Schengen pentru România şi Bulgaria
Reprezentanţii ARPS susţin că, în astfel de cazuri, este necesar un efort conjugat al tuturor specialiştilor, "pentru ca intervenţia să se soldeze cu salvarea de vieţi".
"Pentru că, aşa cum este şi crezul Aliantei Române de Prevenţie a Suicidului, sinuciderea este singura moarte care poate fi prevenită", se mai arată în comunicat.
O femeie în vârstă de 63 de ani care se urcase pe un bloc de opt etaje din centrul Capitalei şi ameninţa că se sinucide de joi, de la ora 11.00, s-a aruncat de pe imobil, vineri după-amiază, ea neputând fi convinsă să renunţe la acest gest nici de negociatori, nici de soţul său.
Citeşte şi:
Femeia care ameninţa că se sinucide s-a aruncat de pe blocul unde a stat mai bine de 30 de ore - FOTO
Potrivit unor surse din Poliţie, femeia care se urcase pe blocul de pe strada George Enescu de joi dimineaţă, ameninţând că se aruncă, suferea de depresie după ce fiica ei murise de cancer, aceasta fiind singurul copil al femeii.
Negociatorii Poliţiei Capitalei au încercat neîntrerupt, timp de peste 30 de ore, să o convingă pe femeie să coboare, inclusiv aducându-i banii pe care spunea că îi datorează la întreţinere, potrivit surselor citate. Poliţiştii l-au adus pe bloc şi pe soţul femeii pentru a o convinge să renunţe la gestul său.
Înainte de a se urca pe clădire, femeia ar fi anunţat-o pe casiera blocului că doreşte să moară pentru a-şi revedea fiica. Femeia avea antecedente medicale şi a fost internată pentru depresie.
Conform procedurii în astfel de situaţii, în cauză a fost deschis un dosar pentru moarte suspectă.
Citește pe alephnews.ro: SUA deschid o bază de rachete în Polonia. NATO activează baza Redzikowo
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump îl numește pe Pete Hegseth secretar al apărării, dar senatorii republicani sunt confuzi: „Cine? Nu-l cunosc”
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
CAUZA OFICIALĂ a morții lui Silviu Prigoană. Autopsia s-ar fi terminat, care este verdictul medicilor legiști
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe