- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (19.04.2015, 19:53)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STRUCTURA anului şcolar 2014-2015: Elevii revin la şcoală luni, după vacanţa de primăvară
Elevii se întorc la şcoală luni, după vacanţa de primăvară din acest an şcolar, care se va încheia în 19 iunie, în mai vor fi evaluări la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a este programată în 22-24 iunie, iar Bacalaureatul, în 8 iunie-3 iulie, conform structurii anului şcolar 2014-2015.
Urmărește
368710 afișări
STRUCTURA anului şcolar 2014-2015: Elevii revin la şcoală luni, după vacanţa de primăvară (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Semestrul al doilea a început în 9 februarie şi se va încheia vineri 19 iunie. În perioada 11-19 aprilie, elevii au avut vacanţă de primăvară, iar de luni 20 aprilie revin la şcoală.
După o lună de cursuri vor avea loc evaluările la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, programate în perioada 18 mai - 3 iunie. Elevii clasei a II-a vor avea în 18 mai proba scrisă la Limba română, în 19 mai - proba de citire la Limba română şi de scriere şi citire la Limba română pentru minorităţile naţionale, pe 20 mai - la Matematică, pe 21 mai - scris Limba maternă, iar pe 22 mai - citit Limba maternă. La sfârşitul clasei a IV-a, evaluarea este programată astfel: 26 mai - Limba română, 27 mai - Matematică, 28 mai - Limba maternă. Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a începe pe 2 iunie cu proba de Limbă şi comunicare şi se încheie pe 3 iunie cu proba de Matematică şi Ştiinţe ale naturii. Evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a au fost introduse din anul şcolar 2013-2014.
TITLURILE ZILEI
-
• Adrian Sârbu: Le-o dăm în vot la alegeri! Civilizat, legal, fără violență
-
ieri, 22:32
• Ciolacu: De ce să-mi dau demisia? N-am ce lămuri. Vorbim de o călătorie a mea în zona privată
-
ieri, 21:27
• Ciucă, la revenirea din Austria: Moment decisiv pe 22 noiembrie la Budapesta, în privinţa Schengen
-
ieri, 20:20
• NEWS ALERT Ludovic Orban se retrage din cursa prezidenţială în favoarea Elenei Lasconi
-
ieri, 17:16
-
ieri, 18:26
-
ieri, 16:50
• Veşti bune pentru şoferi. Se deschide un nou tronson de 31 de kilometri din Autostrada Moldova
-
ieri, 16:40
• O ţară din UE interzice mamele surogat. Ce sancţiuni ar putea primi cei care nu se conformează
-
ieri, 16:35
• Kim Jong-Un îndeamnă armata Coreei de Nord să se pregătească de război
-
ieri, 15:48
-
ieri, 15:30
• Ciucă îi cere demisia lui Ciolacu: A minţit de mai multe ori cu bună ştiinţă
-
ieri, 14:26
• Ciolacu cere suplimentarea trupelor NATO în România: Rusia a readus războiul în Europa
-
ieri, 13:49
• Germania va furniza Ucrainei 4.000 de drone „Mini-Taurus” dotate cu inteligenţă artificială
-
ieri, 13:01
• Oficial turc: Liderii Hamas nu s-au mutat în Turcia, ci sunt doar în vizită
-
ieri, 08:00
-
ieri, 12:13
• Nicuşor Dan, apel pentru candidat unic de dreapta la prezidenţiale
Tot în luna mai, elevii din clasele V-XII vor da tezele din semestrul al doilea, care ar trebui să se încheie până în 22 mai.
Elevii clasei a VIII-a vor încheia cursurile în 12 iunie, iar în perioada 15-17 iunie se vor înscrie la Evaluarea Naţională, care va avea între 22 şi 24 iunie, la Română, Matematică şi Limba maternă. Rezultatele finale la Evaluarea Naţională vor fi afişate în 30 iunie.
Repartizarea computerizată în licee va avea loc în trei etape. În prima etapă de admitere, din 3 până în 7 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, iar în 14 iulie va avea loc repartizarea computerizată. A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 15-30 iulie, repartizarea computerizată fiind programată în 23 iulie. În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 3-4 septembrie.
Începând din luna mai, elevii din clasa a VIII-a se pot înscrie în învăţământul profesional, cu durata de trei ani.
În perioada 16-29 mai vor susţine Bacalaureatul, într-o sesiune specială, elevii care participă la loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale din acest an.
Elevii claselor a XII-a vor termina cursurile în 29 mai, iar din 8 iunie până în 3 iulie vor susţine examenul de Bacalaureat cei care se înscriu în prima sesiune. În perioada 8-26 iunie vor avea loc probele orale şi de competenţe, iar probele scrise vor fi susţinute în 29 iunie la Limba şi literatura română şi în 30 iunie la Limba şi literatura maternă, urmate în 1 iulie de proba obligatorie a profilului (Matematică pentru absolvenţii profilului real şi Istorie pentru cei de la uman) şi în 3 iulie de proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele finale obţinute la Bacalaureat vor fi anunţate în 10 iulie.
A doua sesiune a examenului de bacalaureat va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 13 până în 17 iulie. În perioada 17-21 august vor avea loc probele orale şi de competenţe, iar în 24-28 august, probele scrise. Rezultatele finale ale acestei sesiuni vor fi afişate în 3 septembrie.
Vacanţa de vară va începe în 20 iunie şi se va încheia în 13 septembrie.
Citește pe alephnews.ro: Războiul dronelor: Cum tehnologia transformă conflictul ruso-ucrainean
Citește pe www.zf.ro: Criză fără precedent în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace: Ce este sistemul ATACMS, care ameninţă să arunce în aer războiul din Ucraina. Americanii au autorizat Kievul să folosească rachete cu raze lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din Rusia
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ciucă, la revenirea din Austria: „Summit-ul de pe 22 noiembrie de la Budapesta va fi decisiv în privința Schengen”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ce i-a grăbit sfârşitul lui Silviu Prigoană. Autopsia a confirmat o problemă cardiacă, dar apropiaţii susţin o ipoteză şocantă: “A vorbit și cu băieții, i-a pregătit”
CANCAN.RO
Dintr-o firmă de apartament, „nepotul” lui Nicolae Ciucă a împușcat contracte-mamut la Ministerul Apărării! Imagini în premieră cu descurcărețul rezervist și garajul lui de lux
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe