Cercetarea arheologică preventivă din zona Universităţii a scos la iveală, pentru început, structuri de zid şi două conducte apă din secolele XVIII-XIX, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, adjunctul şefului de şantier, Andrei Măgureanu.
„Deocamdată lucrările sunt la început, am descoperit câteva structuri de zid şi două conducte de apă din secolele XVIII-XIX. Până nu se termină cercetarea arheologică preventivă a zonei nu putem spune dacă va fi posibilă realizarea pasajului de la Universitate”, a spus Andrei Măgureanu.
El a adăugat că la sfârşitul cercetării arheologice va fi întocmit un raport care va fi înaintat Ministerului Culturii. Specialiştii Ministerului îşi vor da verdictul privind lucrările din zona Universităţii, a precizat Măgureanu.
Directorul Direcţiei de Investiţii din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nimic nu va împieta lucrările la pasajul subteran de la Universitate.
„Nimic nu ne împietează lucrarea, am găsit nişte pavaje din secolul al XIX-lea, dar nimic de importanţă arheologică. Aşteptăm însă deciziile specialiştilor”, a precizat Hreapcă.
Municipalitatea vrea să construiască la Piaţa Universităţii, în zona unde au fost statuile lui Mihai Viteazul, Spiru Haret, Ion Heliade Rădulescu şi Gheorghe Lazăr, o parcare subterană.
Pentru parcajul de la Universitate a fost încheiat un contract de concesiune a lucrărilor publice cu consorţiul de firme Inter Parking Hispania SA, Terra Test Cimentaciones SL, Alius Inversiones SL şi Simex SA, urmând să fie realizate aproximativ 400 de locuri de parcare.
Cele patru statui au fost mutate pe perioada lucrărilor în Parcul Izvor, unde vor rămâne până când lucrările la parcare „vor intra în subteran”, urmând să fie apoi reaşezate pe locurile iniţiale.