- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (06.02.2014, 15:03)
- Liviu Iancu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Cât timp alocă românii pentru activităţile casnice
Femeile alocă zilnic 4:24 de ore pe zi pentru activităţile casnice şi bărbaţii doar 2:05 ore, iar în centrul acestor activităţi, cu o durată zilnică de 1:13 ore, se află pregătirea hranei, aşezarea mesei şi spălatul vaselor, potrivit unui studiu al Institutului Naţional de Statistică.
Urmărește
326 afișări
STUDIU: Cât timp alocă românii pentru activităţile casnice(Imagine: Shutterstock)
Cel mai puţin timp pentru îngrijirea gospodăriei şi familiei îl alocă elevii şi studenţii (1:03 ore), dar şi patronii (1:40 ore). Persoanele cu un nivel de instruire superior se îngrijesc de gospodărie, în medie, 2:48 ore zilnic, cu 31 de minute mai puţin faţă de cele cu studii medii. Cei care au absolvit cel mult gimnaziul petrec cu activităţi casnice 3:22 ore zilnic.
Persoanele necăsătorite consumă cel mai puţin timp pentru activităţile casnice, 1:41 ore în medie pe zi, comparativ cu cei cu alte stări civile şi în special cu văduvele (4:17 ore).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Locuitorii de la sate petrec zilnic cu 40 de minute mai mult în activităţile casnice decât cei de la oraş.
Timpul alocat activităţilor casnice reprezintă mai mult de jumătate din timpul dedicat muncii, educării, îngrijirii gospodăriei şi familiei, şi călătoriilor (de 3:17 ore faţă de totalul de 6:43 ore).
Din totalul de 3:17 ore pentru treburi casnice, cel mai mult timp (1:13 ore) consumă gestionare alimentelor, care include toate activităţile legate de pregătirea hranei, inclusiv aşezarea mesei, spălatul vaselor, precum şi pregătirea alimentelor pentru un consum ulterior (prin conservare, congelare etc.).
În acest caz există diferenţe mari între sexe, femeile alocând în medie 2:01 ore zilnic, faţă de bărbaţi, care se implică doar 21 de minute. Femeile de 45-64 ani petrec cel mai mult timp cu aceste activităţi, de 2:33 ore.
Românii beneficiază într-o zi de peste 5:06 ore pentru timpul liber propriu-zis. Bărbaţii sunt avantajaţi, ei având mai mult timp liber decât femeile: 5:35 ore, faţă de 4:40 ore.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe