- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.10.2013, 22:48)
- Laura Mitran
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Doar 6,3 la sută din deşeurile reciclabile sunt colectate selectiv în mediul urban
Doar 6,3 la sută din totalul deşeurilor reciclabile generate în mediul urban sunt colectate selectiv, în condiţiile în care aproximativ 40 la sută din deşeurile românilor reprezintă materie primă pentru economia ţării, potrivit unui studiu realizat de Eco-Rom Ambalaje, dat publicităţii joi.
Urmărește
381 afișări
STUDIU: Doar 6,3 la sută din deşeurile reciclabile sunt colectate selectiv în mediul urban
În prezent, un român din mediul urban generează, în medie, aproximativ 346 de kilogramede deşeuri menajere/an, în timp ce persoanele din mediul rural produc, în medie, de până la 3,5 ori mai puţin (aproximativ 95 de kilograme de deşeuri menajere/an). Din acestea, deşeurile reciclabile reprezintă aproximativ 39 la sută în urban şi 52 la sută în rural, din care aproximativ jumătate sunt ambalaje, potrivit studiului citat.
Rezultatele studiului arată că, în mediul urban, populaţia separă, în containerele dedicate de 1,1 metri cubi, 6,3 la sută (8,4 kilograme) din totalul deşeurilor reciclabile generate (134,6 kilograme de deşeuri reciclabile generate anual de o persoană). Restul de aproximativ 94 la sută se regăsesc în masa de deşeuri colectate în amestec şi trimise spre staţiile de sortare şi depozitele de deşeuri. Cele mai multe deşeuri reciclabile identificate de cetăţeni sunt cele de hârtie, urmate de cele de plastic şi de cele de sticlă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
Din masa totală de deşeuri reciclabile, deşeurile de ambalaje reprezintă aproximativ 50 la sută (65 de kilograme), iar raportat la totalul deşeurilor generate anual de o persoană în mediul urban (346 kilograme de deşeuri menajere), ambalajele reprezintă 18 la sută. Dacă acum 10 ani, conform unui studiu similar, toate deşeurile de ambalaje erau trimise la gropile de gunoi, în prezent, 7,5 la sută din acestea sunt colectate în containerele speciale (respectiv 5 kilograme din totalul de 65 de kilograme de deşeuri de ambalaje generate anual de o persoană, în mediul urban).
Studiu a fost realizat în perioada septembrie 2012 - august 2013, cu scopul de a evidenţia posibilitatea atingerii ţintelor stabilite prin Legea 211/2011 (Legea Deşeurilor) şi a determina tipurile şi cantităţile de deşeuri generate în gospodăriile populaţiei (cu precădere ponderea ambalajelor în acest flux). Aceste date vor servi şi la stabilirea de noi obligaţii în domeniul reciclării ambalajelor la nivel naţional, domeniu pentru care, pentru 2013, s-au stabilit următoarele ţinte minime de reciclare: hârtie/carton - 60%; plastic - 22,5%; metale - 50%; sticlă - 50%.
Eco-Rom Ambalaje, compania deţinătoare a licenţei "Punctul Verde" în România, este o organizaţie de preluare de la agenţii economici a obligaţiei de reciclare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje.
În prezent, aproximativ nouă milioane de români au acces la sistemul de colectare separată pus la dispoziţie de Eco-Rom Ambalaje. În parteneriat cu autorităţile locale şi operatorii de salubritate desemnaţi, organizaţia dezvoltă serviciile de colectare separată a deşeurilor de ambalaje în 450 de localităţi, cu aproximativ 165 mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe