- Home
- Social
- (10.05.2021, 17:27)
- Alexandra Vasile , Ancuta Marcus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU Pandemia face somnul bun. Persoanele care lucrează de acasă dorm mai bine
- Telemunca poate avea efecte pozitive asupra orelor de odihnă.
- Un studiu din Germania arată că oamenii care nu merg fizic la job, dorm mai mult şi mai bine.
- Medicii recomandă între 7 şi 9 ore de somn pe noapte.
Urmărește
165 afișări
STUDIU Pandemia face somnul bun. Persoanele care lucrează de acasă dorm mai bine
Pandemia poate avea şi efecte pozitive asupra populaţiei. Cei care lucrează de acasă dorm mai bine pentru că nu mai sunt nevoiţi să parcurgă drumul, probabil destul de aglomerat, până la locul de muncă.
Astfel, contextul actual poate avea o influenţă bună asupra orelor de odihnă. O arată un studiu făcut de Panelul Socio-Economic la care au participat 6.500 de respondenţi din Germania.
În România, lucrurile sunt asemănătoare, mulţi oameni au lucrat sau încă mai lucrează de acasă.
De exemplu, Andreea are 24 de ani şi e specialist în comunicare, ea a lucrat în timpul stării de urgenţă de acasă şi ne-a vorbit despre calitatea somnului.
„Perioada în care am lucrat de acasă pentru mine a fost destul de dificilă pentru că mi-a lipsit foarte mult interacţiunea cu colegii, iar asta s-a resimţit oarecum şi în programul de somn şi în calitatea somnului. Nu aveam foarte mult feedback de la ei chiar dacă făceam întâlniri şi aveam discuţii”, a spus Andreea Bocăneală, specialist în comunicare.
Bianca are 25 de ani şi lucrează în comunicare şi HR, ea zice că a dormit mult mai bine şi a câştigat timp în fiecare zi.
„Eu am câştigat două ore, cel puţin, pe zi. Plus timp pe care puteam să-l fac fac acasă făcând mâncare, făcând curăţenie sau orice altceva şi cu siguranţă am dormit mai bine, dat fiind faptul că nu aveam grija de mâine, cu ce să mă îmbrac, să nu pierd mijlocul de transport în comun, griji pentru mâine la job, să intru mai repede, deci eram aici la doi metri distanţă”, a afirmat Bianca.
Psihologul Elena Stroe ne explică în ce fel ne poate afecta lipsa somnului.
„Are un efect asupra modului în care noi avem starea pe tipul zilei, dacă suntem creativi, dacă suntem capabili să rezolvăm problemele. Se întâmplă uneori să ne trezim mai anxioşi, mai supăraţi, noi zicem porniţi pe harţă, asta datorită lipsei somnului pentru că noi nu oferim suficient timp creierului, pentru că în timpul somnului are loc acea plasticitate a creierului, capacitatea creierului de a se adapta”, a afirmat Elena Stroe, psiholog.
Medicii recomandă între 7 şi 9 ore de odihnă pe noapte. Iată ce se întâmplă dacă nu se respectă acest interval.
„Dacă eu nu ofer acest timp creierului, în timpul zilei şi starea mea este diferită, deci da, contează foarte mult absenţa unei ore, unei ore şi jumătate de somn”, a continuat aceasta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe